Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Εδώ νηπιαγωγείο! (α όπως)

Τίτλος: α όπως

Συγγραφέας: Σεβαστή Χατζησαββίδοου

Εικονογράφηση: Marcela Calderon

Εκδοτικός οίκος: Βιβλιοσκόπιο

Ο κύριος Λεξικό και η γυναίκα του, η κυρία Αλφαβητάρι, μια μέρα έφεραν στον κόσμο ένα α, που ήταν χαριτωμένο και πολύ ιδιαίτερο. Οι γονείς του το καμάρωναν, αλλά γρήγορα ανακάλυψαν ότι το α διέθετε μια ιδιαιτερότητα: έλεγε μόνο λέξεις που άρχιζαν από α. Καθώς μεγάλωνε το μικρό α ένιωσε την ανάγκη να βρει το δικό του όνομα. Έψαξε ανάμεσα σε πολλές λέξεις, που όλες, φυσικά, άρχιζαν από α. Σκέφτηκε να γίνει αρκούδα, αλλά απέρριψε την ιδέα, γιατί πέφτει σε χειμερία νάρκη και θα έχανε το χειμώνα που του αρέσει. Δοκίμασε στη συνέχεια να γίνει αέρας, αλλά και πάλι παραιτήθηκε από την ιδέα, γιατί αν φυσήξει βοριάς φέρνει παγωνιά και κρύο. Με τον ίδιο τρόπο απέρριψε τις λέξεις: αστροναύτης, αγάπη, αστέρι και άλλες. Καμιά δεν ήταν αρκετά ξεχωριστή γι' αυτόν. Τελικά βρήκε τη λέξη που του ταιριάζει: θα γινόταν αδελφός, μια λέξη που συνδυάζει όλες τις αρετές: τη δύναμη της αρκούδας, τη φαντασία του αστροναύτη, την ηρεμία και τη ζωή του αέρα, την απεραντοσύνη και το συναίσθημα της αγάπης, το φως των αστεριών και την πίστη της αφοσίωσης.

Ένα ρομαντικό βιβλίο που αναφέρεται στη μαγεία των αδελφικών δεσμών. Διακρίνεται από ποιητικότητα και καταφέρνει να αγγίξει τα πιο ευγενικά συναισθήματα του αναγνώστη. Ο λόγος του είναι απλός, αλλά γεμάτος νοήματα και εικόνες. Απευθύνεται σε αναγνώστες προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, αλλά και σε όλες τις ηλικίες, σύμφωνα με τη σημείωση της συγγραφέως στο οπισθόφυλλο. Πραγματικά, η αδελφική αγάπη δε γνωρίζει ηλικία και όρια. Είναι αδιαπραγμάτευτη και ανιδιοτελής και συμβάλλει καθοριστικά στην ολόπλευρη ανάπτυξη μιας υγιούς προσωπικότητας. Στις μικρές ηλικίες, ωστόσο, δε θεωρείται δεδομένη. Η ζήλια που νιώθει το μεγάλο αδερφάκι για το μικρό διαταράσσει τις ισορροπίες στη σχέση τους, αλλά μόνο προσωρινά.

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μια προσεγμένη έκδοση, που διαθέτει εξαιρετική εικονογράφηση και CD με την αφήγηση του παραμυθιού και ένα ορχηστρικό κομμάτι.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.