ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΠΑΠΙΑΣ

7 18
Συγγραφέας: Βασίλης Παπαθεοδώρου

Εικονογράφος: Πέτρος Μπουλούμπασης

Σελίδες: 151

Ηλικίες: 8+

Έτος 1ης έκδοσης: 2008

Τα πρώτα δύο πράγματα που προσέχει κανείς σε ένα παιδικό βιβλίο είναι το εξώφυλλο και ο τίτλος. Όταν ο τίτλος είναι Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας και το εξώφυλλο είναι πλημμυρισμένο από έντονα χρώματα, δε μπορεί παρά να θέλει να το διαβάσει.
 Μια πάπια ταξιδεύει με τη συνοδεία πλαστικών παπιών σε άγνωστους ωκεανούς. Η εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό δεν έχει προηγούμενο.

Απέραντο γαλάζιο και χιλιάδες πάπιες συντροφιά.
 Στο βιβλίο θίγονται πολλά θέματα. Μόλυνση του περιβάλλοντος, παιδική εκμετάλλευση, αγριότητα του πολέμου, καταστροφές, άθλιες συνθήκες ζωής, μοναξιά, πυρκαγιές, φιλία, αυτοθυσία και τόσα άλλα. Κι όλα αυτά δοσμένα με τέτοιο συγκλονιστικό τρόπο που σε κάνουν να ανατριχιάζεις. Σε κάνουν να σκέφτεσαι, να αναρωτιέσαι, να θυμώνεις, να αγωνιάς, να ζεις την κάθε στιγμή σαν να'σαι κι εσύ εκεί! Να θες να φωνάξεις αλλά να μην μπορείς.
 Άφησα για το τέλος την αγάπη. Την αγάπη της μαμάς για τα παιδιά. Την αγάπη ανάμεσα στην πάπια και τα πλαστικά παπάκια. Την αγάπη ανάμεσα στον Χου και την πάπια. Πόσο δυνατή είναι! Μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας, να μας κάνει καλύτερους , πιο σοφούς, πιο αληθινούς.

Όταν αγαπάμε κάτι αληθινά δεν πρέπει να τα παρατάμε αλλά να επιμένουμε και να ελπίζουμε. Είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε.
 Συγκλονιστική η σκηνή της συνάντησης μετά από πολλά χρόνια. Μία στιγμή μπορεί να είναι πιο δυνατή από μια ολόκληρη ζωή και είναι τυχερός όποιος τη ζήσει.

Η εικονογράφηση είναι του Πέτρου Μπουλούμπαση και ταιριάζει απόλυτα με το κείμενο. Κυρίως, με άσπρο, μαύρο, γκρι και πορτοκαλί μάς μεταφέρει σε αυτό το μαγικό ταξίδι. Θα ξανασυνεργαστούν αργότερα στα: Μια αστεία επιδημία και Ιπτάμενες σελίδες. Σίγουρα όχι τυχαία!

Το βιβλίο είναι βασισμένο σε πραγματική ιστορία και βραβευμένο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (2009).

Ο πολυβραβευμένος Βασίλης Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Τέλειωσε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε Μεταλλειολόγος Μηχανικός και Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. Έκανε μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Βασίλης Κουτσιαρής

3 Σχόλια

Σχολίασε
 1. πριν από 8 χρόνια Χουανα Φορτσετι

  Πολυ ωραιο βιβλιο!!!!!!!!!!!!!!

  Απάντησε
 2. πριν από 8 χρόνια Χουανα Φορτσετι

  Πολυ ωραιο βιβλιο!!!!!!!!!!!!!!

  Απάντησε
 3. πριν από 8 χρόνια ΚΟΝΤΟΥΛΑ ΠΟΧΟΥ

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΝ ΧΟΥΑΝΙΤΑ

  Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.