Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Χριστουγεννιάτικη ιστορία)

Τίτλος βιβλίου: Χριστουγεννιάτικη ιστορία

Συγγραφέας: Κάρολος Ντίκενς

Διασκευή: Ελένη Κατσαμά

Εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ηλικία: 4 άνω

Ο Εμπενιζέρ Σκρουτζ είναι ένας πάμπλουτος, φιλάργυρος, μισάνθρωπος ηλικιωμένος που εκτός των άλλων απεχθάνεται τη γιορτή των Χριστουγέννων. Αντιμετωπίζει τους υπόλοιπους ανθρώπους σαν πηγή χρήματος και κέρδους. Επιλέγει να περνάει μόνος του τις γιορτινές μέρες. Όμως, την παραμονή αυτών των Χριστουγέννων θα βιώσει μια μεταφυσική εμπειρία. Αρχικά, θα δεχθεί επίσκεψη από το πνεύμα του νεκρού πρώην συνεργάτη του για να τον ενημερώσει τι πρόκειται ανά το βιώσει εκείνο το βράδυ. Επίσης, δείχνοντας του τις βαριές αλυσίδες που φέρει εκείνος, τον προειδοποιεί πως αν δε συμμορφωθεί, θα έχει την ίδια μοίρα με αυτόν. Στη συνέχεια, τρία διαφορετικά πνεύματα, αυτά του παρελθόντος , του Παρόντος και του Μέλλοντος θα τον επισκεφτούν, κάνοντας τον μεταφυσικά ταξίδια. Μετά από αυτή την εμπειρία, ο Σκρουτζ θα αλλάξει ριζικά την κοσμοθεωρία του. Μοναδικός του σκοπός πλέον είναι να βοηθάει και να προσφέρει αγάπη στους συνανθρώπους του.

Ο Κάρολος Ντίκενς με το βιβλίο «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» επέβαλε τον εορτασμό των Χριστουγέννων στην Αγγλία και ανέδειξε με δραματικό τρόπο τα βάσανα των ανθρώπων. Την περίοδο που εκδόθηκε το μυθιστόρημα, τα Χριστούγεννα δεν γιορτάζονταν παραδοσιακά. Με τη γραφή του κατάφερε να μεταφέρει το κλίμα των γιορτών και να τους θυμίσει τη χαρά και τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Μια ιστορία διαχρονική σε κάθε εποχή. Καταφέρνει να περάσει το θεάρεστο μήνυμα σχετικά με το νόημα της γιορτής, το οποίο είναι η προσφορά, η αγάπη, η ευγνωμοσύνη και η ευχαρίστηση. Μαθαίνουμε πως η γιορτή των Χριστουγέννων δεν είναι αφορμή για εκμετάλλευση με στόχο το κέρδος.

Αντίθετα, το νόημα της ζωής βρίσκεται στην οικογενειακή θαλπωρή, στην προσφορά στον συνάνθρωπο, στις καλές πράξεις και ειδικά σ αυτή τη σπουδαία γιορτή. Ό συγγραφέας καταφέρνει μέσα από την περιγραφή του τοπίου να ζεστάνει τις καρδιές μας αλλά και να μας προβληματίσει. Μακάρι η ζωή μας όλη να περικλείεται από τη μαγεία των ημερών αυτών και αισθήματα φιλανθρωπίας και αγάπης να μας συνοδεύουν πάντα.

Το κλασσικό αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μία μοντέρνα διασκευή με εξαιρετική εικονογράφηση. Δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.