Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Ντετέκτιβ καλοκαιρινός)

Τίτλος: Ντετέκτιβ καλοκαιρινός

Συγγραφείς: Ιουλία Κωστοπούλου

Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ηλικία: 6 άνω

Οι τελευταίες μέρες του καλοκαιριού έχουν φτάσει και κυλούν τόσο μονότονα και αργά για το μικρό ήρωά μας. Όμως, όλα αποκτούν νόημα όταν ο ψαράς του μικρού ψαροχωριού εξαφανίζεται. Οι μεγάλοι συζητούν στην ακροθαλασσιά για την μυστηριώδη εξαφάνιση του ψαρά και τι μπορεί να του έχει συμβεί. Ο μικρός μας ήρωας αποφασίζει να αναλάβει δράση και να ανακαλύψει τι έχει συμβεί.

Αρχίζει να ψάχνει αποδεικτικά στοιχεία που θα τον οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου. Ξεκινάει από τη βάρκα του ψαρά κι εκεί βρίσκει ένα φούξια κομμάτι ύφασμα. Επίσης, η βάρκα περικλείεται από τη μυρωδιά της θάλασσας, του ψαριού αλλά και της κανέλας. Επόμενη στάση σου είναι η καλύβα του. Εκεί ανακαλύπτει μία φωτογραφία που απεικονίζεται ο ψαράς με ένα κοριτσάκι, που φοράει ένα φούξια φόρεμα, μπροστά από ένα ξύλινο σπιτάκι. Η καλύβα περικλείεται ακριβώς με τις ίδιες μυρωδιές με τη βάρκα αλλά υπερισχύει αυτή της κανέλας.

Με σύμμαχο του τη φωτογραφία και τη μυρωδιά της κανέλας , θα καταφέρει ο μικρός ήρωας μας να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του ψαρά και κυρίως πού είναι;

Ο λόγος του βιβλίου είναι απλός, λιτός και σύντομος. Μια διασκεδαστική ιστορία που οδηγούν το παιδί στο δρόμο της ανάγνωσης με ευχάριστο τρόπο. Επίσης, ο λόγος είναι ζωντανός, άμεσος με πολλά σχήματα λόγου όπως παρομοιώσεις.

Εισάγουν τα παιδιά σε ιστορίες μυστηρίου και φαντασίας. Ο μικρός ήρωας είναι ένας πραγματικός ντετέκτιβ που με μεθοδικό τρόπο ψάχνει για στοιχεία και προσπαθεί να κάνει σύνδεση αυτών, ώστε να οδηγηθεί στη λύση του μυστηρίου. Συνεπώς, θέτει τον αναγνώστη σε μία κατάσταση αγωνίας και άγχους που όμως έρχεται σύντομα η λύση.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες για εμπέδωση του κειμένου, κατάκτηση του λεξιλογίου και ελεύθερης έκφρασης των παιδιών. Το βιβλίο διαθέτει και QR code.

Η εικονογράφηση είναι μαγευτική, με ζωηρά και ζεστά χρώματα σαν τις τελευταίες ζεστές μέρες του καλοκαιριού που μας περιγράφονται στην ιστορία. Οι εικόνες αποτυπώνουν ακριβώς τα συναισθήματα των ηρώων, δίνοντας μας την αίσθηση πως η ιστορία συμβαίνει τώρα και παρακολουθούμε τις αντιδράσεις των προσώπων της ιστορίας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.