Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Η αγάπη φέρνει την Άνοιξη)

Τίτλος βιβλίου: Η αγάπη φέρνει την Άνοιξη

Συγγραφέας: Σταυρούλα Κάτσου- Καντάνη

Εικονογράφηση: Μαρία Σαρρή

Εκδόσεις: Θύρα

Ηλικία: 6-9 ετών

Οι κάτοικοι ενός χωριού που ήταν χτισμένο πλάι σ’ ένα ποτάμι, ζούσαν αγαπημένοι και μονιασμένοι. Εκεί δίπλα στο ποτάμι υπήρχε ένας νερόμυλος κι ένας μυλωνάς που τραγουδούσαν και έφτιαχναν το πιο γλυκό ψωμί του κόσμου. Όμως, μετά το θάνατο του μυλωνά τα πράγματα άλλαξαν. Όταν τέλειωσε η σοδειά της προηγούμενης χρονιάς, κάποιος από τους νεότερους έπρεπε να αναλάβει τον μύλο. Μα κανένας νέος δεν ήθελε, γιατί βασική προϋπόθεση για να δουλέψει ο μύλος ήταν να τραγουδάει. Μέχρι που εμφανίστηκε ένας καινούριος μυλωνάς από το διπλανό χωριό και με μεγάλη χαρά δέχτηκε να τον αναλάβει.

Αντί να έρθει η άνοιξη και πάλι στις καρδιές των κατοίκων, φώλιασε βαρύς χειμώνας. Ακόμα και η ίδια η φύση αντιστεκόταν να φέρει την Άνοιξη παρ’ όλο που πλησιάζε το Πάσχα. Μόνο στην αυλή του μικρού Γιάννου και του μπάρμπα – Παναγιώτη είχε έρθει η άνοιξη. Γιατί άραγε; Τι ρόλο έπαιξε ο καινούριος μυλωνάς; Η γιορτή του Πάσχα, η λεγόμενη γιορτή της αγάπης θα φέρει την άνοιξη στις καρδιές των κατοίκων αλλά και στη φύση;

Ένα βιβλίο που υμνεί τη χαρά, την ευτυχία, την αγάπη, την ομονοία, την αξία της προσφοράς και της συγχώρεσης. Η ιστορία μας χρονικά τοποθετείται την Άνοιξη και στη γιορτή του Πάσχα. Η άνοιξη και η γιορτή του Πάσχα συνδέονται άρρηκτα καθώς μέσα από την Ανάσταση του Κυρίου, οι ψυχές μας αναγεννιούνται όπως ακριβώς και η φύση.

Προβάλλεται το μεγαλύτερο μήνυμα της Χριστιανοσύνης που είναι η αγάπη. Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο για να μας σώσει από το Κακό και τις αμαρτίες. Ήρθε να μας διδάξει την αγάπη δίχως όρια απέναντι σε κάθε πλάσμα και οντότητα. Δεν παρέμεινε στα λόγια αλλά έπραξε κιόλας. Σταυρώθηκε για χάρη μας , ως απόδειξη της ανιδιοτελούς αγάπης προς το πρόσωπο του καθενός.

Η συγγραφέας καταφέρνει να αποδώσει το νόημα της γιορτής αυτής και να παρουσιάσει τα ήθη και τα έθιμα της ελληνικής υπαίθρου. Η Άνοιξη στις καρδιές μας έρχεται μόνο όταν συγχωρέσουμε και βιώσουμε την αληθινή αγάπη.

Η εικονογράφηση του βιβλίου από το εξώφυλλο έως το οπισθόφυλλο είναι μαγευτική, γεμάτη χρώματα. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει και γλωσσάρι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.