Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλιοπαιχνιδίσματα ( 11ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας)

…AND THEY LIVED HAPPILY EVER AFTER!, FAIRY TALES OF BALKAN COUNTRIES …ΚΑΙΖΗΣΑΝΑΥΤΟΙΚΑΛΑΚΙΕΜΕΙΣΚΑΛΥΤΕΡΑ!. ΛΑΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

   

   Το Λιοντάρι και το Ποντίκι (Αίσωπος)

   Ο Κρυμμένος Θησαυρός (Αίσωπος)

   O θρύλος  της Γοργόνας και του Μέγα Αλέξανδρου.

      Στο 11ο  Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, μας βγάζει η βόλτα μας αυτή τη φορά. Ένα σχολείο, όπου συμβαίνουν πολύ όμορφα πράγματα. Οι δάσκαλοι και οι μαθητές συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους με αποτέλεσμα.....αρκετές διακρίσεις για το σχολείο και όχι μόνο.

     Ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα εκπονήθηκε  την περασμένη χρονιά, στο πλαίσιο e-Twinning (ευρωπαϊκό πρόγραμμα συνεργασίας σχολείων), που σαν σκοπό είχε να διαπιστώσουν τα παιδιά, ότι οι λαοί των βαλκανίων έχουν κοινές αναφορές και ότι τα λαϊκά παραμύθια, μπορούν να ενώσουν τους λαούς αυτούς.

       Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τη Βουλγαρία και βρήκε συνεργάτες από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Ρουμανία και την Κροατία.

         Η συνεργασία δεν έγινε μόνο ανάμεσα στα  σχολεία, αλλά και μέσα στο σχολείο, ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, καθώς συνεργάστηκαν αρκετές ειδικότητες μεταξύ τους, για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα. Αγγλικά, Πληροφορική, Εικαστικά και στο μάθημα της Γλώσσας.

         Η στήλη μας συγχαίρει όλους τους μαθητές, τους άξιους εκπ/κούς, αλλά και τη Διευθύντρια του σχολείου, που ενθαρρύνει την όλη προσπάθεια!

       Δείτε αναλυτικότερα εδώ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.