Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλιοπαιχνιδίσματα ( Ε’ τάξη / 17ο Δ.Σ. Ρόδου)

Το δέντρο που έδινε

 

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια μηλιά...κι αγαπούσε ένα αγοράκι. Έτσι αρχίζει αυτό το όμορφο παραμύθι που το διάβασμα του αφήνει τη γεύση μιας αξέχαστης ευαισθησίας. Κάθε μέρα το αγόρι πήγαινε στη μηλιά κι έτρωγε τα μήλα της, έκανε κούνια στα κλαδιά της, σκαρφάλωνε στον κορμό της...κι μηλιά ήταν ευτυχισμένη. Μα το αγόρι όσο μεγάλωνε τόσα περισσότερα ζητούσε από το δέντρο και το δέντρο έδινε, έδινε, έδινε αδιάκοπα. Είναι μια συναισθηματική ερμηνεία του χαρίσματος που έχουν εκείνοι που ξέρουν να δίνουν κι εκείνοι που ξέρουν να ανταποδίδουν με αγάπη.


Συγγραφέας:

ΣΙΛΒΕΡΣΤΑΙΝ ΣΕΛ

Εκδότης:

ΔΩΡΙΚΟΣ

Μεταφραστής:

ΧΑΙΔΩ ΣΚΑΠΕΤΖΗ

Έτος κυκλοφορίας:

1961

ISBN:

960-279-283-3

 

           Στη στήλη μας αυτή τη φορά, με πολλή χαρά παρουσιάζουμε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο 17ο Δ. Σ της Ρόδου, με τα παιδιά της Ε΄ τάξης με τον υπεύθυνο δάσκαλό τους κ. Πάνο Δρακόπουλο .

          Με αφορμή την εβδομάδα Σχολικών  Οικολογικών Δράσεων  λοιπόν, ανέπτυξαν την ενότητα “Ο άνθρωπος που δίνει στη γη, η γη που δίνει στον άνθρωπο”. Τι πιο ταιριαστό από το να εντάξουν  μέσα στο πρόγραμμα την ανάγνωση του βιβλίου “ Το δέντρο που έδινε”.

          Με οδηγό τη φαντασία τους και την καθοδήγηση του δασκάλου τους, έκαναν πολλές δραστηριότητες, όπως: ζωγραφική πάνω στο θέμα , δημιουργία αφίσας, είδαν το φιλμ με την ιστορία, έφτιαξαν κήπο και ψήφισαν για να του δώσουν όνομα κ.τ.λ

           Όλες τις δραστηριότητες τους μπορείτε να τις δείτε στους παρακάτω συνδέσμους:  http://ouranopoihmatakia.blogspot.gr/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1 

http://ouranopoihmatakia.blogspot.gr/

Απλά πατήστε πάνω τους ,ταυτόχρονα πιέζοντας το πλήκτρο Ctrl ή με αντιγραφή και επικόλληση. Καλή διασκέδαση

   Για να παρουσιάσουμε τις δραστηριότητες των παιδιών μέσω του ιστολογίου, μας δόθηκε η άδεια από τον κ. Δρακόπουλο, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.   

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.