Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις: Ένα Μυστήριο για τον Μπούφο Νο8 «Η μυστική φόρμουλα».

Τίτλος βιβλίου: Ένα Μυστήριο για τον Μπούφο Νο8 «Η μυστική φόρμουλα».

Συγγραφέας: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Εικονογράφος: Σωτήρης Μητρούσης

Εκδόσεις: Μίνωας

Ηλικία: 8+

Το σχολείο του Στέλιου πραγματοποιεί μία ημερήσια επίσκεψη στο εργοστάσιο ανακύκλωσης. Σ’ αυτό το εργαστάσιο δουλεύει ο θείος του Ισίδωρου, ο οποίος τον έχει πληροφορήσει ότι έχουν σημειωθεί στο εργοστάσιο κάποιες κλοπές στα αρχεία των υπολογιστών. Τα αρχεία αυτά περιέχουν μία τρομακτική ανακάλυψη στον τομέα της ανακύκλωσης. Έτσι, ο Ισίδωρος δεν χάνει ευκαιρία να ενημερώσει τον Στέλιο, τον Μανώλη και τον Άκη, ώστε να αναλάβουν δράση για την σύλληψη των κλεφτών.

Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης, τα τέσσερα παιδιά με τη συνοδεία της ξεναγού πηγαίνουν στο γραφείο του θείου του Ισίδωρου. Λίγα λεπτά αργότερα χτυπάει ο συναργεμός της εταιρείας. Όλοι αναστατώνονται και τα παιδιά αναχωρούν αμέσως.

Οι μικροί ήρωες δεν αφήνουν μέρα ανεκμετάλλευτει και αναλαμβάνουν δράση την επόμενη ακριβώς μέρα. Θα καταφέρουν για ακόμα μία φορά να λύσουν το μυστήριο; Θα συλλάβουν τον δράστη; Πώς θα βοηθήσει και πάλι ο μικρόςΙάσονας την υπόθεση χάρη στις εφευρέσεις του;

Το όγδοο βιβλίο της σειράς «Ένα μυστήριο για τον Μπούφο» κυκλοφορεί και σίγουρα θα αγαπηθεί κι αυτό από τους μικρούς αναγνώστες.

Το κείμενο συνοδεύεται με ασπρόμαυρα σκίτσα του Σωτήρη Μητρούση, δίνοντας μία ζωντάνια και ευχάριστη νότα στην εξέλιξη της ιστορίας. Επίσης, στο κείμενο περιέχονται έξυπνες ατάκες και περιγράφονται αστείες σκηνές που προκαλούν γέλια μέχρι δακρύων.

Ο συγγραφέας πραγματοποιεί λεπτομερή περιγραφή σκηνών, χωρίς να κουράζει τους αναγνώστες, δίνοντας μας την αίσθηση πως λαμβάνουμε κι εμείς μέρος στην εξυγνίαση της κλοπής.

Ένα βιβλίο που μπορεί να πλαισιωθεί στη διαδασκαλία σε όλες τις τάξεις για την ανακύκλωση. Περιγράφει με απλό και κατανοητό τρόπο τη διαδικασία που ακολουθείται για την μετατροπή των ανακυκλώσιμων υλικών ώστε να παραχθούν νέα υλικά.

Το νέο βιβλίο της σειράς «Ένα μυστήριο για τον Μπούφο» δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη των μικρών αναγνωστών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.