Βιβλιοπαιχνιδίσματα: «Τα μπαλόνια της φιλίας» και «Η Μόνα σε καινούριο σχολείο»

«Τα μπαλόνια της φιλίας»  και  «Η Μόνα σε καινούριο σχολείο»

Ένα βιβλίο από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε   την εταιρεία ψυχοκοινωνικής υγείας παιδιού και εφήβου.

Με ένα βιβλίο που μιλά για τη φιλία και την ομόνοια θελήσαμε να ξεκινήσουμε φέτος. Έτσι να ευχηθούμε Καλή αρχή ,καλή χρονιά, κι έναν ουρανό γεμάτο με  μπαλόνια με τα  μηνύματα της αγάπης, συνεργασίας, συμφιλίωσης.

Το βιβλίο ευαισθητοποιεί και ενημερώνει τα παιδιά, για θέματα σχολικής βίας και εκφοβισμού. Είναι ένα πολύ καλό μέσο, να θίξει και μιλήσει για την κατάσταση που παρατηρείται στα σχολεία όλων των βαθμίδων και  που πολύς λόγος γίνεται γι αυτή, τα τελευταία χρόνια.

Κατά τη σχολική χρονιά 2013-14 το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης, ασχολήθηκε με το θέμα αυτό, εντάσσοντάς το στη “Φιλαναγνωσία”.

Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως στα μικρότερα παιδιά .Όμως επειδή οι στο δεύτερο βιβλίο  ήρωες είναι ζώα και μοιάζει με παραμύθι, θεωρώ πως και τα μεγαλύτερα παιδιά θα το ακούσουν ευχάριστα!

Θίγονται τα θέματα της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος, της διαφορετικότητας,  του άγχους που μπορεί να έχει ένα παιδί που έρχεται σε καινούρια τάξη. Επίσης μιλά για τη μοναξιά που υφίσταται το παιδί που είναι θύμα μιας  κατάστασης εκφοβισμού,καθώς και το αντίκτυπο  που έχει στην οικογένεια.

Δείτε εδώ το ιστολόγιο του σχολείου εδώ διαβάστε και ακούστε τις δύο ιστορίες και δώστε προσοχή στις συμβουλές του επιστημονικού συνεργάτη της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε κ. Κωνσταντίνου Φύσσα για τη σωστή διαχείριση του φαινομένου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.