Ο μικρός μου εξωγήινος (Κατερίνα Σέρβη, Λίλα Καλογερή)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

 

Ο μικρός μου εξωγήινος

Συγγραφέας: Κατερίνα Σέρβη

Εικονογράφος: Λίλα Καλογερή

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ο Αντώνης μαθαίνει από τη μητέρα του πως σε λίγο καιρό θα αποκτήσει αδερφάκι. Προβληματισμένος και γεμάτος απορίες το συζητά με τον φίλο του, Φίλιππο.  Ο μεγαλύτερος αδερφός του φίλου του όμως, τού λέει ότι τα μωρά τα φέρνουν εξωγήινοι.

Όταν το μωρό γεννιέται, ο Αντώνης παραξενεύεται βλέποντάς το. Του θυμίζει έναν μικρό εξωγήινο. Σιγά σιγά ζώντας μαζί του στο ίδιο σπίτι ενοχλείται όλο και περισσότερο απ’ την παρουσία του. Στερείται τον ήσυχο βραδινό  ύπνο και τις πρωινές αγκαλιές στο κρεβάτι των γονιών του, παιχνίδια, εκδρομές και τόσα άλλα… Νιώθει μόνος και πιστεύει πως η προσοχή των γονιών του είναι στραμμένη αποκλειστικά στο μωρό εφόσον εκείνο απολαμβάνει όλα τα χάδια τους. Τον αποκαλεί βρωμοεξωγήινο και έρχεται σε σύγκρουση με τον μπαμπά του.

Το ίδιο βράδυ ο Αντώνης, νιώθοντας θυμό και λύπη για όσα είχαν προηγηθεί, πέφτει στο κρεβάτι του.  Οι εξωγήινοι ταράζουν τον ύπνο του και ξυπνά έχοντας τη μητέρα κοντά του. Η ζεστή αγκαλιά της, τα γλυκά λόγια της και κυρίως μια συζήτηση μαζί της θα τα αλλάξει όλα…

Μια όμορφη ιστορία που απευθύνεται σε παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας ή και μεγαλύτερα. Εστιάζει στον ερχομό ενός νέου παιδιού στην οικογένεια και στον τρόπο που τον βιώνει το κάθε μέλος χωριστά.

Δείχνει πόση αναστάτωση και  ανησυχία  μπορεί να προκαλέσει αυτός ο ερχομός  σ’ ένα παιδί,  καθώς και τον τρόπο με τον οποίο το ίδιο, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη νέα απειλή. Γιατί νιώθει πραγματικά ότι απειλείται. Χάνει την αποκλειστικότητα και καλείται να μοιραστεί αρχικά τις αγκαλιές, τα φιλιά και την προσοχή των γονιών του και στη συνέχεια τα πάντα.

Όμως, μια υγιή και ειλικρινή σχέση μεταξύ των μελών της οικογένειας βοηθά στη σωστή αντιμετώπιση κάθε θέματος. Έτσι ο ερχομός ενός μωρού όταν υπάρχει αγάπη, γίνεται φυσικά και οδηγεί σε μια σωστή αδερφική σχέση.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που θα διασκεδάσουν τα παιδιά.

Η όμορφη εικονογράφηση της Λίλας Καλογερή κάνει πιο ελκυστική την ιστορία  στα μάτια όλων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.