Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Παράθυρο στο βιβλίο (Η πριγκίπισσα με τις μεγάλες βλεφαρίδες)

Η πριγκίπισσα με τις μεγάλες βλεφαρίδες

Συγγραφέας: Έλενα Γλωσσιώτη

Εικονογράφηση: Francesca DellOrto

Εκδόσεις: Κόκκινη κλωστή δεμένη

Μια φορά κι έναν καιρό σ’ ένα μεγάλο και ψηλό κάστρο, ζούσε μια πριγκίπισσα. Είχε ό, τι επιθυμούσε. Ποτέ όμως δεν ενδιαφερόταν για τους γύρω της. Ήταν εγωίστρια, δύστροπη και πολύ κακομαθημένη. Όλα αυτά σε αντίθεση με τους γονείς της, που όσο ζούσαν νοιάζονταν για τους συνανθρώπους τους και τους βοηθούσαν προσφέροντας συνεχώς από τα πλούτη τους.

Μια μέρα εμφανίστηκε στο κάστρο ένας σπουδαίος μάγος. Η πριγκίπισσα του ζήτησε το μοναδικό πράγμα που θεώρησε σημαντικό για εκείνη και που της έλειπε: «τις πιο μακριές βλεφαρίδες του κόσμου». Η ευχή της πραγματοποιήθηκε. Πολύ γρήγορα όμως μετατράπηκε σε κατάρα, μιας και οι βλεφαρίδες μεγάλωναν ασταμάτητα με αποτέλεσμα να μην μπορεί πια να βλέπει. Το κάστρο ερήμωσε, τα κελάρια της άδειασαν, τα πράγματά της εξαφανίστηκαν και όσοι εργάζονταν για τη σκληρή πριγκίπισσα την εγκατέλειψαν.

Μόνη πια αποφάσισε να αναζητήσει τον μάγο, ώστε ν’ αλλάξει την ευχή της. Η απόφαση αυτή την έκανε να ζήσει μια απίστευτη περιπέτεια, να γνωρίσει για πρώτη φορά από κοντά, καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων, να ενδιαφερθεί γι’ αυτά και να αποκτήσει φίλους. Βοηθώντας τους, η καρδιά της γέμιζε αγάπη και τα μάτια της άνοιγαν… Ώσπου συνάντησε το μάγο…

Υπέροχο παραμύθι με έντονα συναισθήματα που ξεχύνονται μέσα από τις λέξεις του κειμένου. Μια ιστορία συγκινητική που μας μιλά για τη δύναμη της αγάπης, της καλοσύνης και την αξία της προσφοράς και της αλληλοβοήθειας.

Μια ιστορία για τα παιδιά της πρωτοσχολικής ηλικίας και όχι μόνο, πλούσια σε ιδέες και νοήματα. Καθώς εκτυλίσσεται, η ηρωίδα της, έρχεται σε επαφή με κόσμο, τους βοηθάει, δημιουργεί φιλίες μαζί τους και χάνει έτσι σταδιακά τις βλεφαρίδες που δυσκολεύουν την καθημερινότητά της. Γνωρίζει τι σημαίνει αγάπη, προσφορά, αλληλεγγύη και συνειδητοποιεί ότι το κακό που έκανε παλιά, διορθώνεται με τις τωρινές καλές πράξεις της.

Όλοι μας πρέπει να φροντίζουμε, ώστε με την συμπεριφορά μας και τις πράξεις μας να αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά. Να αντιμετωπίζουμε την ζωή με ταπεινότητα και να εμφυσήσουμε σ’ αυτά, αξίες που θα αποτελέσουν τις βάσεις για σωστή ανάπτυξή τους.

Η εικονογράφηση από την Francesca DellOrto είναι ξεχωριστή και συμπληρώνει υπέροχα την ιστορία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.