Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλίο στο μικροσκόπιο (Το κίτρινο πουλάκι)

Το κίτρινο πουλάκι

Κείμενο – εικόνες: Olga de Dios

Μικρή Σελήνη

Ένα κίτρινο πουλάκι, ένας γύπας, ένα τουκάν, ένας παπαγάλος, ένας δρυοκολάπτης, ένας μανδαρίνος και ένα άλμπατρος γεννήθηκαν.

Ενώ όλα τα πουλιά μπορούσαν να πετάξουν, το κίτρινο πουλάκι δεν μπορούσε και αυτό οφειλόταν στα μικροσκοπικά του φτερά. Μπορούσε όμως να επιδιορθώνει αντικείμενα και να κάνει μεγάλες εφευρέσεις, τις οποίες πάντα μοιραζόταν με τους φίλους του.

Όταν οι φίλοι του έφευγαν για τα μακρινά τους ταξίδια, τον αποχαιρετούσαν με την υπόσχεση πως θα του έστελναν κάρτες από τα μακρινά εκείνα μέρη.

Πράγματι, ο Τέο ο ταχυδρόμος του έφερνε τα γράμματά τους. Επειδή όμως το πουλάκι στεναχωριόταν που δεν μπορούσε να επισκεφτεί κι αυτός όλα αυτά τα μέρη, ο Τέο του πρότεινε να εφεύρει κάτι που θα τον βοηθούσε να πετάξει…

Την Olga de Dios την γνωρίσαμε το 2017 με την εξαιρετική «Ρόζα το τερατάκι». Στο νέο της βιβλίο ο ήρωάς της διαφέρει και πάλι από τους υπόλοιπους. Ενώ έχει φτερά, δεν μπορεί να πετάξει.

Το βιβλίο μιλάει για τη δύναμη που έχουμε μέσα μας, η οποία αν απελευθερωθεί, θα μας εκπλήξει με το πόσα πράγματα μπορούμε να καταφέρουμε. Φυσικά, η κάθε επιτυχία, το κάθε μας επίτευγμα δεν έχει και τόσο μεγάλη αξία, αν δεν έχουμε μάθει να το μοιραζόμαστε. Μπορεί αυτό που κάνει εμάς ευτυχισμένους να δώσει χαρά και σε άλλους, αλλάζοντας τη ζωή τους για πάντα.

Είμαστε τυχεροί, αν στη ζωή μας έχουμε φίλους που μας προτρέπουν να ακολουθούμε τα όνειρά μας, ακόμη κι αν ξέρουν πως αυτό μπορεί να σημαίνει πως θα μας αποχωριστούν για πάντα.

Η εικονογράφηση του βιβλίου ανήκει στην de Dios και είναι για μια ακόμα φορά μοναδική. Πληθώρα ζώων και πουλιών παρελαύνουν από τις σελίδες του βιβλίου (πολική αρκούδα, κότα, στρουθοκάμηλος, γύπας, δρυοκολάπτης, κορμοράνος, γλάρος). Εκτός όμως από αυτά, παρουσιάζονται και πουλιά λιγότερο γνωστά (Τουκάν, Κοκατού, Αρτέμης, Φρατερκούλα, μασκοφόρος Σούλα, Κίβι) τα οποία αξίζει να τα αναζητήσει κανείς στο διαδίκτυο.

Για άλλη μια φορά η «Μικρή Σελήνη» παρουσιάζει ένα πρωτότυπο εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά.

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Θεσσαλία (16-09-18)

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.