Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλίο στο μικροσκόπιο (Οι όμορφες μέρες της Νίλου στην Αφρική)

Οι όμορφες μέρες της Νίλου στην Αφρική

Κείμενο, εικόνες: Γκουίντο Κόντι

Μετάφραση: Δήμητρα Δότση

Καλέντης, 2016

Η Νίλου είναι πολύ στεναχωρημένη. Ανησυχεί για τη μαμά της. Είναι μέρες που δεν ακούει πια τη φωνή της. Έτσι αποφασίζει να πάει να τη βρει. Στο ταξίδι αυτό θα την συντροφεύσει ο αγαπημένος της πελαργός Μίαν και ο πιστός της φίλος Χαντί. Στο δρόμο θα συναντήσουν μια αγέλη από απειλητικές ύαινες, οι οποίες της υπόσχονται πως δεν θα την αφήσουν σε ησυχία, θα την ακολουθήσουν όπου κι αν πάει και με την πρώτη ευκαιρία θα την φάνε.

Οι δυο πελαργοί και ο σπίνος θα πετάξουν ψηλά, ώσπου θα αντικρίσουν ένα μικρό βάλτο. Η φωνή μιας κατάμαυρης μικρής πελαργίνας που έχει χάσει τη μαμά της θα τραβήξει την προσοχή τους. Η Νίλου δεν θα μπορέσει να την αφήσει μόνη της. Έτσι, αποφασίζει ή να βρει στην Τζαμίλα τη μαμά της ή κάποιο άλλο πελαργό για να την προσέχει. Θέλοντας και μη ο Μίαν και ο Χαντί θα συμφωνήσουν μαζί της…

Οι «Όμορφες μέρες της Νίλου στην Αφρική» είναι το δεύτερο βιβλίο του Γκουίντο Κόντι, σε εξαιρετική μετάφραση από τη Δήμητρα Δότση, που κυκλοφόρησε το 2016, με πρωταγωνίστρια την πελαργίνα Νίλου. Αυτή τη φορά οι τρεις φίλοι ταξιδεύουν στην Αφρική, μια ήπειρο που κρύβει κινδύνους αλλά και εκπλήξεις.

Το βιβλίο μιλάει για την πραγματική και ανιδιοτελή αγάπη, τη διαφορετικότητα, την υπομονή, την ανεκτικότητα και την ειρήνη.

Αναφέρεται όμως και στη φιλία.

Οι πραγματικοί φίλοι υπάρχουν. Και μπορεί να είναι εντελώς αλλιώτικοι από μας, με έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Σημασία έχει να μας νοιάζονται και να μας αγαπάνε. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί που βρίσκονται δίπλα μας και μας βοηθούν να ξεπερνούμε τα απλά και καθημερινά προβλήματα. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που αναγκάζονται να μας αποχαιρετήσουν για να ζήσουν κάπου μακριά. Δεν πρέπει όμως αυτό να μας στεναχωρεί. Γιατί η αγάπη ενός πραγματικού φίλου διαρκεί για πάντα. Όσα χρόνια κι αν περάσουν κι όσα χιλιόμετρα κι αν μας χωρίζουν. Είναι μια αγάπη χωρίς ανταλλάγματα. Δυνατή και ουσιαστική. Που μας αλλάζει και μας κάνει καλύτερους.

Και τα δυο βιβλία του Κόντι ξεχωρίζουν. Και αξίζει να διαβαστούν από μικρούς και μεγάλους.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.