ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΛΛΗΤΗΣ ΜΟΥ (Μαρία Ρουσάκη, Πέτρος Χριστούλιας)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΟΔΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΩΝΙΑ

 

 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΛΛΗΤΗΣ ΜΟΥ
Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη

Εικονογράφηση: Πέτρος Χριστούλιας

Εκδόσεις: Κέδρος

 

Η Νένη ένα μικρό κορίτσι με πολλές ανησυχίες, είναι ένα χαριτωμένο παιδί, που στην καθημερινότητά της, συμβαίνουν διάφορα κατ’ αυτή ευτράπελα. Η μικρότερη αδερφή της Λουκία, γκρινιάζει συνεχώς με αποτέλεσμα να τραβάει συνεχώς πάνω της την προσοχή της μητέρας τους. Ο παππούς τους που τους λατρεύει, δεν χορταίνει να τους γεμίζει παραμύθια με τρόπο που τον καταλαβαίνουν κάνοντάς τους ένα από τα ομορφότερα δώρα που θα μπορούσαν ποτέ να αποκτήσουν, που όμως αρχικά η Νένη, δεν καταλαβαίνει την αξία του. Μια μέρα η κολλητή της φίλη Σωτηρία, αποφασίζει να μοιραστεί μαζί της, ένα μεγάλο μυστικό. Εκείνη το καταγράφει το ίδιο κιόλας βράδυ στο κρυφό της ημερολόγιο, αλλά εκείνο μετά από λίγο, κάνει φτερά! Θα καταφέρει να αποκαλύψει στη φίλη της ότι τελικά πρόδωσε την εμπιστοσύνη που της έδειξε;

Και ποιο άραγε είναι αυτό το τόσο μεγάλο μυστικό που δεν πρέπει ποτέ και σε κανέναν να πει, δίνοντας τους μεγαλύτερους όρκους της ζωής της;

Η Μαρία Ρουσάκη είναι μια συγγραφέας που χρόνια τώρα αγγίζει απαλά με την αμιγώς λογοτεχνική της γραφή τις ψυχές των μικρών αναγνωστών. Η χαριτωμένη αυτή ιστορία, έχει να μας χαρίσει και να μας μεταλαμπαδεύσει πολλές αρετές και συναισθήματα. Έννοιες όπως σεβασμός, φιλία και ανιδιοτέλεια είναι μερικές από αυτές. Όμως θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου κειμένου, είναι ο τρόπος με τον οποίο η συγγραφέας «ακουμπά» τον προβληματισμό των παιδιών στο να διαχειριστούν κάποιο αγνό «μυστικό» που τους αποκαλύπτεται και πρέπει να κρατήσουν κρυφό, και που είναι απόλυτα βοηθητικός. Ουσιαστικά, βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν βαθιές έννοιες όπως η ευθύνη των λόγων και των πράξεων τους, που θα τους βοηθήσουν στη μετέπειτα ζωή τους μεγαλώνοντας. Μικρά προβλήματα που στα μάτια των παιδιών φαίνονται τεράστια, λύνονται μαγικά μέσα από το πρίσμα της Μαρίας Ρουσάκη, χαμηλώνοντας και αφουγκράζοντας η ίδια τις ανάγκες της ηρωίδας της, αλλά κυρίως των μικρών αναγνωστών.

Η πολυγραφότατη και ταλαντούχα συγγραφέας μας εκπλήσσει ευχάριστα για άλλη μια φορά με ένα γλυκό και έξυπνο βιβλίο, που φυσικά αξίζει να κοσμεί την κάθε βιβλιοθήκη.

Η εικονογράφηση έγινε από τον Πέτρο Χριστούλια, ο οποίος είναι γνωστός για την εξαιρετική αισθητική που προσδίδουν τα πινέλα του ζωντανεύοντας τις ιστορίες, δίνοντας κάθε φορά, το δικό του, καθαρά στίγμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.