Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (Όμηρος στο πέλαγος)

ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

Συγγραφέας: Κατερίνα Δημόκα

Εικόνες: Ράνια Βαρβάκη

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

 

Ο Λάμπρος ένα μικρό αλλά σκεπτόμενο αγόρι ανακαλύπτει στον πυθμένα της θάλασσας της Σκύρου ένα πανέμορφο αρχαίο μαρμάρινο άγαλμα κόρης που πιστεύει ότι εκτός από πολύτιμο θησαυρό θα τον συντροφέψει για μια ζωή.

Η καθημερινότητά του δύσκολη μετά το θάνατο της μητέρας του ενώ η σχέση με τον ψαρά πατέρα του Καπετάν Μανόλη θα δοκιμασθεί, μιας και ο τελευταίος αδυνατεί να του δείξει την αγάπη του εφόσων τον έχει «γονατίσει» η τραγική απώλεια της συζύγου του. Έτσι το αγόρι βρίσκει διέξοδο στη θάλασσα αλλά και την οικογένεια του καλύτερου του φίλου Ταξιάρχη. Μέσα σε αυτή την οικογένεια ο Λάμπρος ανακαλύπτει και μαθαίνει αρχές και έννοιες που αγνοούσε μιας και η μητέρα του Ταξιάρχη είναι φιλόλογος με ιδιαίτερη λατρεία στον μεγάλο ποιητή Όμηρο. Μετά την ανεύρεση του αγάλματος πατέρας και γιός συγκρούονται άσχημα θέλοντας ο πρώτος να το πουλήσουν σε αρχαιοκάπηλους. Το τέλος απρόβλεπτο και συγκινητικό γεμάτο σπίθα και τροπές αν όχι αναμενόμενες απόλυτα επιθυμητές.

Η Κατερίνα Δημόκα με την πλούσια γραφή της συναγωνίζεται πλήρως τη φαντασία του αναγνώστη δίνοντάς του απλόχερα τα «δώρα» της λογοτεχνικής της προσφοράς και ανάγκης. Οι εικόνες που σου δημιουργεί με την πένα της, ανταποκρίνονται απόλυτα στην ανάγκη του εκάστοτε αναγνώστη μικρού ή μεγάλου. Βραβευμένη από την Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά -όχι τυχαία- θέτει συγγραφικούς στόχους που τους πετυχαίνει σταθερά, με απόλυτη επιτυχία. Φυσικά οι σπουδές της στη Γλωσσολογία και τη Φιλοσοφική βοηθούν τα αναγνωστικά ταξίδια να γίνονται πιο κατανοητά και ποικιλότροπα γεμάτα μικρές συγγραφικές εκπλήξεις. Η εικονογράφηση έγινε από την λαμπρή και βραβευμένη -Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου- εικαστικό, Ράνια Βαρβάκη σε απόλυτο συγχρονισμό χρωμάτων και έντασης με το κείμενο της συγγραφέως.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.