Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΟΥ ΟΡΣΑΛΙΑ;)

ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΟΥ ΟΡΣΑΛΙΑ;

Συγγραφέας: Άντρη Αντωνίου

Εκδόσεις: Πατάκης

 

Το σημερινό βιβλίο είναι ιδιαίτερο. Όχι μόνο διότι, καταπιάνεται με ένα δύσκολο θέμα όπως είναι η απώλεια, αλλά κυρίως διότι χρειάζεται πολύ προσοχή και ιδιαίτερη ευαισθησία γραφής για να καταφέρεις να εμβαθύνεις και να κατανοήσεις τη διαχείριση και τον τρόπο με τον οποίο θα επουλώσεις τις πληγές της καρδιάς, του μυαλού κα κυρίως της ψυχής. Ο Σόλωνας, στην τρυφερή ηλικία των δέκα ετών, έρχεται αντιμέτωπος με αυτή ακριβώς την απώλεια που μόνο τυχαία δεν είναι. Μια απώλεια, που όχι μόνο έχει το χαρακτηριστικό του ξαφνικού, αλλά κυρίως επειδή το πρόσωπο που χάνεται είναι η ίδια του η αδερφή. Δύσκολο για την οικογένεια να το διαχειριστεί και οι ισορροπίες κλονίζονται αναπόφευκτα. Η μητέρα, κλεισμένη στον δικό της κόσμο, αδυνατεί να εγκλιματιστεί στην καινούργια πραγματικότητα, ο πατέρας μαγειρεύει συνεχώς και ακατάπαυστα έτσι ώστε να κρατά του νου του σε εγρήγορση, κλειδωμένο και αποστασιοποιημένο από τον άδικο χαμό της κόρης του, και ο Σόλωνας μέσα από την παιδική αφέλεια που τον διακατέχει, να προσπαθεί σκληρά για να επαναφέρει με τις μικρές του δυνάμεις το στήριγμα που και ο ίδιος χρειάζεται απεγνωσμένα έτσι ώστε να «μάθει» τον τρόπο να ζει, χωρίς την Ορσαλία. Η πολύ καλή του φίλη Λυδία αλλά και η παιδοψυχολόγος που τον παρακολουθεί μήνες τώρα, Αλεξία προσπαθούν και καταφέρνουν να δώσουν, την παρηγοριά που τόσο έχει ανάγκη, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του που δεν είναι άλλο από τους γονείς του, αδυνατεί και αρνείται να τον ακολουθήσει.

Η Άντρη Αντωνίου, για άλλη μια φορά συγκινεί. Έχοντας εισχωρήσει βαθιά μέσα από τα τελευταία της βιβλία σε θέματα «ιδιαίτερα και λεπτά», ο τρόπος γραφής της καταφέρνει να σε παρασύρει και να σου χαρίσει απλόχερα τον τρόπο της σωστής και ενδεχομένως, άρτιας παιδαγωγικής μεθόδου επίλυσης διαχείρισης της απώλειας, μέσα στην οικογένεια. Χρησιμοποιεί αφηγηματική, αληθινή και απλή γλώσσα και απόλυτα κατανοητή για τις δύσκολες ηλικίες παιδιών άνω των 9.

Η εικονογράφηση του εξωφύλλου, έγινε από την Κατερίνα Σισκοπούλου, αφηρηματική και εμφανώς χρωματικά συμβατή με το κείμενο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.