Φρίντα Κάλο (Maria Isabel Sanchez Vegara, Gee Fan Eng)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

 

Βιβλίο: Φρίντα Κάλο

Συγγραφέας: Maria Isabel Sanchez Vegara

Εικονογράφος: Gee Fan Eng

Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

 

Διακρίσεις: Παγκόσμιο μπεστ σέλερ, μεταφρασμένο σε 17 γλώσσες (τα βιβλία της σειράς μαζί με τα βιβλία δραστηριοτήτων έχουν ξεπεράσει τα 4.000.000 αντίτυπα σε πωλήσεις σε όλο τον κόσμο)

Στις σειρές εικονογραφημένων βιβλίων με τίτλο μικρά αγόρια ΜΕΓΑΛΕΣ  ΙΔΕΕΣ κ αι μικρά κορίτσια ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ, των εκδόσεων Παπαδόπουλος, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη ζωή και τα κατορθώματα των σπουδαιότερων ανθρώπων από το χώρο του αθλητισμού, της τέχνης, της επιστήμης, της λογοτεχνίας, της φιλοσοφίας. Άνθρωποι λαμπροί και μοναδικοί από τους οποίους έχουμε πολλά να μάθουμε και με τους οποίους μπορούμε να ταυτιστούμε.

Μετά την Σιμόν Ντε Μποβουάρ, την Άννα Φρανκ, τον Στίβεν Χόκινγκ και τη Ρόζα Παρκς, με χαρά ξεφυλλίζουμε ένα ακόμη όμορφο βιβλίο, που μας μιλάει  για τη διάσημη ζωγράφο Φρίντα Κάλο.

Η μικρή Φρίντα μεγάλωσε στο Κογιοακάν, στο Μεξικό και ήταν ένα ξεχωριστό παιδί. Μια σπάνια ασθένεια, ένα ατροφικό πόδι κι ένα σοβαρό ατύχημα σε μικρή ηλικία δεν κατάφεραν να της κόψουν τα φτερά αλλά την όπλισαν με θάρρος και αποφασιστικότητα. Καθηλωμένη για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο κρεβάτι, «πώς η ώρα να περάσει; Το πόδι της ζωγράφιζε για να διασκεδάσει». Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Ακολούθησαν πολλές ζωγραφιές, πίνακες, πορτρέτα και μια επιθυμία να βελτιώσει την τέχνη της και να αφιερωθεί σε αυτήν παρά τα σοβαρά προβλήματα της υγείας της.

Κείμενο λιτό, με ομοιοκατάληκτα δίστιχα, που συνοδεύεται από μια όμορφη, ρεαλιστική εικονογράφηση με έντονα χρώματα. Ένα μικρό βιογραφικό φιλοξενείται επίσης στην τελευταία σελίδα. Η συγγραφέας ξετυλίγει τη ζωή της διάσημης Μεξικανής ζωγράφου με απλότητα και σαφήνεια: η παιδική ηλικία, τα προβλήματα υγείας, το ατύχημα, τα πρώτα βήματα στη ζωγραφική, η συνάντηση και ο γάμος με το ζωγράφο Ντιέγκο Ριβέρα, η διεθνής αναγνώριση. Οι μικροί αναγνώστες αναγνωρίζουν σε αυτή τη διαδρομή, μια γυναίκα με ταλέντο και πείσμα που εμπνέει με την αγάπη της για τη ζωή. Ένα λαμπρό παράδειγμα ότι κάθε όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα αρκεί να έχουμε θάρρος και επιμονή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.