Πρέπει να σώσουμε τον Ναυτίλο! (Ζάουμε Κοπόνς, Λιλιάνα Φορτούνι)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

 

 

Σειρά: Ο Άγης και τα τερατάκια του

Βιβλίο: Πρέπει να σώσουμε τον Ναυτίλο!

Συγγραφέας: Ζάουμε Κοπόνς

Εικονογράφηση: Λιλιάνα Φορτούνι

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη

Εκδόσεις : Κέδρος

Διακρίσεις: Παγκόσμιο μπεστ σέλερ – Τα βιβλία της σειράς έχουν μεταφραστεί σε 18 γλώσσες και έχουν πουλήσει ήδη 500.000 αντίτυπα.

Αν δεν τον έχετε ήδη γνωρίσει στην πρώτη του περιπέτεια με τον κύριο Πλατς, πρέπει να ξέρετε ότι στο δεύτερο βιβλίο, ο Άγης, ένας μαθητής Δημοτικού, άτακτος αλλά και τυπικός,  ένα αγόρι συνηθισμένο με τα συνηθισμένα προβλήματα ενός συνηθισμένου παιδιού, συγκατοικεί με δέκα τερατάκια, πράγμα εντελώς ασυνήθιστο! Από  που ήρθαν;  Από Το βιβλίο των τεράτων, όπου ζούσαν μέχρι να τα διώξει ο κακός Δόκτωρ Μπροτ. Αστεία, φασαριόζικα, παίζουν, ζωγραφίζουν, διαβάζουν, τραγουδούν και βοηθούν τον Άγη να λύνει όλα του τα προβλήματα: τακτοποιούν στη στιγμή το ακατάστατο δωμάτιο , βρίσκουν τις χαμένες εκθέσεις …

Κι ενώ ζουν όλοι μαζί ήρεμα και χαρούμενα, ο Χόουλ και ο Ντρίλοκ εξαφανίζονται για λίγο και επιστρέφουν με μια τρομερή είδηση: ο Δόκτωρ Μπροτ και ο βοηθός του, ο Ναπ ζουν στο σπίτι του πάρκου! Με σκοπό να τους γνωρίσει, ο Άγης τους παρακολουθεί και ανακαλύπτει ότι θέλουν να καταστρέψουν το εστιατόριο Ναυτίλο, στο οποίο έκλεισαν τραπέζι την ημέρα που θα το επισκεφθεί ο παγκοσμίου φήμης γαστρονόμος Ζαν-Πολ Σορμπέ. Οι ιδιοκτήτες δεν έχουν καμία ελπίδα να τα καταφέρουν, αφού ο Ναυτίλος είναι ένα παραμελημένο εστιατόριο με φρικτή διακόσμηση και μενού για κλάματα.  Νέα πρόκληση για τον Άγη και τα τερατάκια του, που χάρη στον Σεφ Ρολ, το τέρας της κουζίνας, θα καταστρώσουν ένα σχέδιο,  ώστε ο Δόκτωρ Μπροτ να μην πετύχει τον σκοπό του…

Με μικρά μαγικά κόλπα, χωρίς βία και επιθετικότητα, αλλά κυρίως χάρη στη συνεργασία, και στην καλή διάθεση,  ο Άγης και τα τερατάκια του κατορθώνουν το ακατόρθωτο, σε μια διασκεδαστική περιπέτεια. Τερατάκια - βιβλιοφάγοι που μας παραπέμπουν σε άλλες ιστορίες, όπως η Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων, η Οδύσσεια και η Ιλιάδα, καλλιεργούν στον αναγνώστη την περιέργεια και τη φιλαναγνωσία χωρίς ίχνος διδακτισμού.

Βιβλίο ευκολοδιάβαστο, ισορροπεί με μαεστρία την αφήγηση σε κείμενο και σε κόμικ,  με γρήγορη πλοκή, φαντασία αλλά και θετική στάση απέναντι στη ζωή.  Οι μικροί αναγνώστες θα απολαύσουν την υπέροχη εικονογράφηση με τα ζωντανά χρώματα και τα εκφραστικά σχέδια και θα ονειρευτούν σίγουρα τη δική τους περιπέτεια με τερατάκια στο πλάι του Άγη Πιανόλα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.