Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία που ξεχώρισαν (Ο ιππότης της αγάπης)

Βιβλίο: Ο ιππότης της αγάπης

Συγγραφέας: Μάγια Δεληβοριά

Εικονογράφηση: Βίλλυ Καραμπατζιά

Εκδόσεις : Κέδρος

 

Διακρίσεις: Α΄Κρατικό Βραβείο ως θεατρικό έργο για παιδιά

Ένα, δύο, τρία… αρχίζει η ιστορία. Το Φεγγάρι ή αλλιώς Φεγγαράκι ή Ολόγιομο Φεγγάρι ή Πανσέληνος ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, μαζί με το φίλο του, το Αστεράκι, ή Αστέρι (και πάει λέγοντας) είναι οι αφηγητές. Θα μας πουν μια ιστορία με μάγισσες και δάσκαλους σοφούς, με ανόητους βασιλιάδες και αστέρια και φεγγάρια. Μια ιστορία για νέους ανθρώπους που ήθελαν να ζήσουν ελεύθεροι και να γνωρίσουν τον κόσμο.

Όλα συνέβησαν τα χρόνια τα παλιά, στη μακρινή Ισπανία. Όταν γεννήθηκε ο πρίγκιπας Αχμέτ, ένας αστρολόγος προφήτεψε ότι το παιδί θα δυστυχήσει επειδή θα αγαπήσει. Έτσι, οι γονείς του τον απομόνωσαν για να τον σώσουν. Υπάρχει όμως δύναμη στον κόσμο ολόκληρο που μπορεί να εμποδίσει την αγάπη; Γίνεται να φυλακίσεις κάποιον μόνο και μόνο για να τον προστατεύσεις; Κι αν το κάνεις, θα τα καταφέρεις;

Μια συναρπαστική περιπέτεια για το φόβο και τη δύναμη της αγάπης, με μαγικά βιβλία κρυμμένα σε μπαούλα, ιπτάμενα χαλιά και ζώα που μιλούν με ανθρώπινη φωνή, μάγισσες και δάσκαλους σοφούς, ανόητους βασιλιάδες και πανοπλίες που σε κάνουν ανίκητο. Μια ιστορία με άρωμα Ανατολής που διαδραματίζεται όμως σε πύργους της Μεσαιωνικής Δύσης. Ένας ιππότης που πολεμά όχι μόνο για την αγάπη αλλά και για την προσωπική του ελευθερία, το δικαίωμά του να ζήσει μια αληθινή ζωή και να είναι ο ίδιος υπεύθυνος για τη μοίρα του.

Το μυθιστόρημα «Ο ιππότης της αγάπης» είναι το πρώτο θεατρικό έργο της Μάγιας Δεληβοριά. Συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων Συγγραφέων στο Βερολίνο (Inter-play Europe) το Μάιο του 1998 και στην Αυστραλία το 1999. Τιμήθηκε με το Α΄Κρατικό Βραβείο θεατρικού έργου για παιδιά το 2002 Παρουσιάστηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Γωνιάδη το 2011.

Το μυθιστόρημα, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος, διατηρεί τη θεατρική του γραφή και ξεχωρίζει για την αμεσότητα, τη ζωντάνια και σε ορισμένα σημεία το χιούμορ του. Οι εικόνες της Βίλλυ Καραμπατζιά, μια ακόμη βουτιά στον κόσμο της μαγείας και της φαντασίας για τους μικρούς ή τους μεγάλους αναγνώστες.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.