Η κυρία Μίνα και η Άνοιξη (Χρήστος Μπουλώτης, Φωτεινή Στεφανίδη)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Βιβλία που ξεχώρισαν

 

Βιβλίο: Η κυρία Μίνα και η Άνοιξη

Συγγραφέας: Χρήστος Μπουλώτης

Εικονογράφος: Φωτεινή Στεφανίδη

Εκδόσεις : ΒιβλιοΔΙΑΠΛΟΥΣ

 

Διάκριση: Βραβείο εικονογραφημένου βιβλίου περιοδικού Διαβάζω

 

Ένας όμορφος τόπος, όπου η άνοιξη δεν ερχόταν ποτέ. Από τον χειμώνα με τα κρύα του κατευθείαν στην κάψα του καλοκαιριού. Τα χιόνια έλιωναν απότομα και πλημμύριζαν τα χωράφια με τα σπαρτά. Κι έλειπαν τα ανοιξιάτικα λουλούδια, τα χελιδόνια, οι ευωδιές και τα χρώματα. Γιατί η καλή νεράιδα αποτραβήχτηκε στο βράχο της, όταν είδε σκοτωμένο το αγαπημένο της χελιδόνι και δεν έφερνε πια την άνοιξη με το μαγικό της ραβδί. Η μοβ θλίψη της απλωνόταν παντού.

Ευτυχώς, μια μέρα καλοκαιρινή εμφανίστηκε στον τόπο αυτό η ευαίσθητη κυρία Μίνα, πάνω στο κίτρινό της ποδήλατο, κουβαλώντας μια κόκκινη βαλίτσα, μια λουλουδάτη ομπρέλα και την υπόσχεση να φέρει πίσω τη χαμένη άνοιξη. Ένα μεταξωτό, αραχνοΰφαντο ύφασμα, βελόνες και πολύχρωμες κλωστές κι η συνεργασία όλων των κατοίκων έκαναν την υπόσχεση και το όνειρο πραγματικότητα. Το ύφασμα γέμισε με πουλιά και λουλούδια που ζωντάνεψαν, όταν το άπλωσαν πάνω στο χιόνι. Χαρούμενο φτερούγισε ένα χελιδόνι, χαρούμενη κι η καλή νεράιδα κατέβηκε από το βράχο της κι ήρθε η άνοιξη, πολύχρωμη και φωτεινή.

Μια ιστορία παραμυθένια, που με λυρισμό και φαντασία μας εξηγεί πώς ένα μόνο χελιδόνι , πώς ένας μόνο άνθρωπος μπορούν τελικά να φέρουν την άνοιξη, την αλλαγή, την ελπίδα, όταν έχουν τη δύναμη να κινητοποιήσουν κι άλλους. Όταν ρίχνουν το σπόρο που πάνω του χωρούν να γραφτούν όλες οι ευχές και τα όνειρα. Όταν δημιουργούν χτίζοντας στο μέλλον, για να μπορεί ένα παιδί να ζωγραφίζει την άνοιξη και να γίνει αργότερα, ο πιο διάσημος ζωγράφος της.

Όπως σε όλα τα βιβλία του Χρήστου Μπουλώτη, έτσι κι εδώ, οι λέξεις έχουν σμίξει με χάρη και ποίηση, γοητεύουν, αγγίζουν, συγκινούν. Απέναντί τους, στέκονται με την ίδια ποίηση και χάρη οι πανέμορφες εικόνες της Φωτεινής Στεφανίδη, που σε προκαλούν να τρυπώσεις μέσα τους και να ζήσεις το παραμύθι.

Ένα υπέροχο βιβλίο, που έχει πολυδιαβαστεί, εκτιμηθεί, βραβευτεί, συνεχίζει ανανεωμένο την πορεία του στο χρόνο με τη σφραγίδα πλέον των εκδόσεων ΒιβλιοΔΙΑΠΛΟΥΣ και αξίζει να βρίσκεται σε κάθε βιβλιοθήκη.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.