Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία για νέους (Το παιδί με τα δύο πρόσωπα)

Το παιδί με τα δύο πρόσωπα

Συγγραφέας: Λίνα Λυχναρά

Εκδόσεις: Πατάκης

Σελίδες: 251

Ο Κωνσταντίνος και οι συμμαθητές του βρίσκονται σε ένα κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας, προκειμένου να συναντήσουν μια συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας. Εκεί λοιπόν, και ενώ οι συμμαθητές του συζητούν με τη συγγραφέα για την αστυνομική λογοτεχνία και τα χαρακτηριστικά ενός καλού αστυνομικού βιβλίου , ο Κωνσταντίνος εξαφανίζεται! Πρώτος εντοπίζει την απουσία του ο κολλητός του φίλος, ο Άρης, και αρχίζει έτσι η αναζήτηση του - αρχικά εντός του καταστήματος και έπειτα έξω από αυτό. Κάθε προσπάθεια, όμως, των καθηγητριών και των συμμαθητών του να τον εντοπίσουν βαίνει άκαρπη και καλείται η αστυνομία να λύσει το γρίφο της εξαφάνισης του.

Την υπόθεση αναλαμβάνει η αστυνόμος Αργυρή Φωκά στην Αθήνα, αλλά η δράση μεταφέρεται στην Πάρο, χώρο δράσης του αστυνομικού Μίλτου Ζαφείρη. Ο νεαρός Κωνσταντίνος έχει πέσει θύμα μιας καλοστημένης συνωμοσίας που σκοπό έχει την αθώωση ενός διαβόητου εγκληματία. Τα νήματα της υπόθεσης κινεί ο Πίτερ Βλόγγος , διάσημος μακιγιέρ, που έχει διαπρέψει στο Χόλυγουντ. Η ανάμειξη του θα είναι αυτή που θα κρατήσει μακριά την αστυνομία, αφού κανείς δεν τον υποπτεύεται. Στο μεταξύ στήριγμα των γονιών του Κωνσταντίνου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι ένα ο Οδυσσέας Δρακόπουλος και η αδερφή του, Αγγελική, η οποία έχει μια έμμεση σχέση με την όλη υπόθεση.

Η κ.Λυχναρά γράφει ένα αστυνομικό βιβλίο που περιέχει όλα τα δυνατά συστατικά της καλής αστυνομικής λογοτεχνίας. Το εύρημα της εξαφάνισης του ήρωα ήδη από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου και η σταδιακή αποκάλυψη των στοιχείων της υπόθεσης κρατούν σε αγωνία το νεαρό αναγνώστη και χτίζουν ενδιαφέροντες χαρακτήρες στο βιβλίο. Ο βασικός ήρωας , ο Κωνσταντίνος, αποδεικνύεται ένα αγόρι με δύναμη χαρακτήρα, πείσμα, θέληση ,αλλά και αυτοσυνείδηση, ο φίλος του ο Άρης, πιο συναισθηματικός αλλά επίμονος, ο αστυνόμος Ζαφείρης, ευφυής και δαιμόνιος συμβάλλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης αξιοποιώντας τα ίχνη των δραστών . Εκτός από τους βασικούς πρωταγωνιστές ,όμως, έχουμε σε μια παράλληλη σύντομη ιστορία και τη Σμαράγδα, μπλεγμένη στο δίχτυ των ναρκωτικών, τη γλυκιά, τρυφερή Αγγελική , που το πιάνο είναι η ζωή της, τον Οδυσσέα, που στέκεται ακοίμητος φρουρός στο πλευρό της αδερφής του.

«Το παιδί με τα δύο πρόσωπα» αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον αστυνομικό μυθιστόρημα και θα ικανοποιήσει τους νεαρούς αναγνώστες που διψούν για περιπέτεια και δράση!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.