Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία για νέους (Ο ΟΥΙΛΙΑΜ ΟΥΕΝΤΟΝ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΡΙΔΙΟΥ)

Ο ΟΥΙΛΙΑΜ ΟΥΕΝΤΟΝ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΡΙΔΙΟΥ

Συγγραφέας: Μπόμπι Πιρς

Εκδόσεις: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2017
ΣΕΛ.: 232
Μετάφραση: Παπαγρηγοράκη, Δέσπω
Ηλικία: από 12 ετών

Ο Ουίλιαμ Ουέντον έχει την ικανότητα να σπάει μυστικούς κώδικες καλύτερα από κάθε άλλον στον κόσμο. Μόνο που δεν το ξέρει ακόμη. Θα το συνειδητοποιήσει όταν σπάσει τον κώδικα του Ανέφικτου στη Νορβηγία, όπου έχουν καταφύγει οι γονείς του και κείνος, ύστερα από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του παππού του. Στη Νορβηγία ζουν με διαφορετικό όνομα και ο Ουίλιαμ δεν γνωρίζει το γιατί. Μετά την αποκωδικοποίηση όμως του Ανέφικτου, θα αρχίσει μια φοβερή περιπέτεια για τον Ουίλιαμ , ο οποίος θα βρεθεί μαθητευόμενος στο Ινστιτούτο Μετα-ανθρώπινων Ερευνών στο Λονδίνο.

Στο Ινστιτούτο θα τον υποδεχτεί ο Φριτζ Γκόφμαν , που θα του μιλήσει για τον παππού του καθώς και για το λουρίδιο- ένα έξυπνο στοιχείο, που ,αν χρησιμοποιηθεί με το λάθος τρόπο, μπορεί να γίνει από επικίνδυνο έως θανατηφόρο. Στο Ινστιτούτο ,όμως, θα γνωρίσει και την Ίσκια, μια άλλη μαθητευόμενη, που θα γίνει φίλη του. Ο Ουίλιαμ μαθαίνει λοιπόν ότι κάποιος έχει κλέψει το λουρίδιο και ότι αυτός ο μυστήριος άνθρωπος κυνηγά και τον ίδιο για λόγους που σχετίζονται με την προσωπική του ιστορία. Όταν ο Ουίλιαμ καταλάβει ότι έχει μπλέξει σε μια μεγάλη περιπέτεια, είναι πια αργά. Πρέπει να διαλέξει τους φίλους και συνεργάτες και να αποφύγει τους εχθρούς, αν και αγνοεί την αληθινή ταυτότητα του καθενός. Οι φίλοι του καθώς και οι ικανότητες του στην αποκρυπτογράφηση κωδίκων θα του προσφέρουν βοήθεια σε αυτή την περιπέτεια. Θα τα καταφέρει άραγε να βγει ζωντανός;

Ο Μπόμπι Πιρς γράφει μια καταιγιστική περιπέτεια με πολλά στοιχεία ρομποτικής και βιοτεχνολογίας. Ο νεαρός αναγνώστης παρακολουθεί εναγωνίως τις διαδοχικές ανατροπές της ιστορίας και «ζει» τη δράση. Τα μικρά μυστικά που αποκαλύπτονται καθώς εκτυλίσσεται η πλοκή, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον . Ο αναγνώστης ταξιδεύει μαζί με τον ήρωα με υπερσύγχρονα αεροπλάνα, τρένα που σπάνε την ταχύτητα του ήχου, μαθαίνει για εφευρέσεις της ρομποτικής . Ένα βιβλίο για τους λάτρεις της τεχνολογίας και της δράσης!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.