Ο ΤΖΕΡΕΜΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ (Πάμελα Μπούτσαρτ, Κέιτ Χίντλεϊ)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

 

Ο ΤΖΕΡΕΜΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ

Συγγραφέας: Πάμελα Μπούτσαρτ

 Εικονογράφος: Κέιτ Χίντλεϊ

Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 

Ο Τζέρεμι φοβόταν τα πάντα. Κι όταν λέμε τα πάντα εννοούμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Μικρά και μεγάλα, περίεργα και συνηθισμένα. Για παράδειγμα φοβόταν τις αζευγάρωτες κάλτσες. Λογικό δεν είναι; Μια κάλτσα που έχει μείνει μόνη της είναι ανεξέλεγκτη. Φοβόταν τα πολύ κρατσανιστά κρακεράκια, φαντάζομαι γιατί κάνουν πολύ θόρυβο. Τους αφηνιασμένους δεινόσαυρους… Πολύ λογικός φόβος. Φοβόταν μέχρι και τα καμένα τοστ. Όσο για τους μοχθηρούς σκίουρους είναι αλήθεια πως τους φοβόταν πάρα πολύ! Και σαν να μην έφτανε αυτό, φοβόταν τι θα συνέβαινε αν κολλούσε το φερμουάρ του Μεγάλου Μπουφάν του. Γι’ αυτό και το άφηνε στην ησυχία του. Το φερμουάρ, όχι το μπουφάν. Φοβόταν λοιπόν και φοβόταν τα ΠΑΝΤΑ! Πιο πολύ όμως φοβόταν τον αέρα. Αχ, πόσο τον φοβόταν!

Όταν, όμως, μια μέρα ο Τζέρεμι γνωρίζει τη Μάγκι όλα αλλάζουν. Η Μάγκι μοιάζει να μη δίνει σημασία σε όλα αυτά τα επικίνδυνα πράγματα που ο Τζέρεμι φοβάται. Κι όταν εκείνος την προειδοποιεί, η Μάγκι απαντά: «Τι ‘ναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί;»

Κι έτσι περνά ο καιρός με τη Μάγκι να κάνει «επικίνδυνα» πράγματα και τον Τζέρεμι να προσπαθεί να είναι συνέχεια δίπλα της για να την προστατεύει. Ναι, γιατί ο Τζέρεμι όσο κι αν φοβάται, τελικά περισσότερο φοβάται να μην πάθει κάτι η Μάγκι. Κι είναι τόσο συγκινητικό αυτό! Τόσο γλυκό!

Ένα πανέμορφο βιβλίο με ζωντανές και πολύ εκφραστικές εικόνες! Συγγραφέας και εικονογράφος δημιουργούν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα που μας μιλά με ευφάνταστο τρόπο για τους φόβους των παιδιών.

Η φατσούλα του Τζέρεμι είναι μια γλύκα. Συμπάσχεις μαζί του και πολύ θα ήθελε ο αναγνώστης να μπει μέσα στο βιβλίο για να τον λυτρώσει από όλους αυτούς τους φόβους. Είναι ωραίο που τελικά η λύτρωση έρχεται από τον ίδιο φοβισμένο ήρωα. Κι είναι επίσης πολύ όμορφο που ο Τζέρεμι βάζει τα δυνατά του για να μην πάθει κάτι, η αγαπημένη του φίλη. Ο Τζέρεμι αν και φοβιτσιάρης είναι ένας γενναίος ιππότης.

Ο φόβος σίγουρα μας προστατεύει από κακοτοπιές και από επικίνδυνες καταστάσεις. Κάποιες φορές όμως ίσως και να μας εμποδίζει από το να ζήσουμε όμορφες στιγμές. Ιδιαίτερες στιγμές. Στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες. Γιατί, δε λέω… ωραία η ασφάλεια και η σιγουριά αλλά πότε – πότε χρειάζεται και λίγη τρέλα.

Ο Τζέρεμι της ιστορίας αν και φοβάται τόσο τον αέρα δε διστάζει να τρέξει να σώσει τη Μάγκι κι αυτή η γενναία πράξη θα τα αλλάξει όλα! Θα νιώσει ξενοιασιά, θα ζήσει περιπέτειες και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να αντιμετωπίσει όλους τους φόβους του. Γιατί ίσως τελικά αυτοί οι φόβοι να είναι απλά παράλογοι. Άλλωστε «Τι ‘ναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ που μπορεί να μας συμβεί;»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.