Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία από όλο τον κόσμο (Χάρτινα αεροπλανάκια)

ΧΑΡΤΙΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙΑ

Συγγραφέας: Jim Helmore

Εικονογράφηση: Richard Jones

Μετάφραση: Αιμιλία Γιασεμή

Εκδόσεις: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Η Μία και ο Μπεν είναι οι καλύτεροι φίλοι. Τα σπίτια τους είναι χτισμένα δίπλα - δίπλα στην όχθη μιας λίμνης. Κάνουν τόσα πράγματα μαζί! Κάνουν βαρκάδα, κούνια, τραγουδούν. Πιο πολύ από όλα όμως λατρεύουν να φτιάχνουν χάρτινα αεροπλανάκια. Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνα πετούν τα αεροπλανάκια τους ψηλά στον ουρανό. Πλάι στα πουλιά, πάνω από τα σπίτια τους.

Οι δυο φίλοι ονειρεύονται να φτιάξουν ένα αεροπλανάκι που θα πετάξει ως την αντιπέρα όχθη της λίμνης. Τι ωραία που θα ήταν! Πριν όμως καταφέρουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, ο Μπεν πρέπει να φύγει. Η οικογένειά του θα μετακομίσει σε άλλο σπίτι. Μακριά. Πολύ μακριά. Όμως η λύση θα βρεθεί. Όταν αγαπά κάποιος πάντα βρίσκει τον τρόπο.

Ακόμα μια τρυφερή ιστορία από τους δημιουργούς του βιβλίου «Το λευκό λιοντάρι», που επίσης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Λίγα λόγια, λέξεις προσεκτικά επιλεγμένες και εικόνες με απαλά χρώματα. Έτσι απαλά σαν χάδι αγγίζει τον αναγνώστη αυτή η ιστορία που μιλά για τη φιλία, την αφοσίωση, τον αποχωρισμό, τη μοναξιά, τη λύπη. Μιλά όμως και για την πίστη στο όνειρο. Την πεποίθηση πως όλα είναι δυνατά. Μιλά για τη δύναμη της φαντασίας αλλά και για την αγάπη δύο παιδιών που τίποτα δεν μπορεί να τα χωρίσει. Τίποτα να τα απομακρύνει, ακόμα κι αν βρίσκονται τόσο μακριά το ένα από το άλλο.

Όταν είσαι μικρός είναι φορές που αισθάνεσαι ανήμπορος να αντιδράσεις. Δεν μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα. Δεν γίνεται να πείσεις τους γονείς σου να μη μετακομίσουν, ούτε να μην σε αλλάξουν σχολείο. Δεν μπορείς να τους πείσεις για ένα σωρό πράγματα. Για όλες τις σοβαρές αποφάσεις, συνήθως δεν ρωτά κάποιος ένα παιδί. Όπως ακριβώς έγινε και με τον ήρωα της ιστορίας. Οι καταστάσεις τον ανάγκασαν να αποχωριστεί την αγαπημένη του φίλη. Τη σύντροφό του στα παιχνίδια. Χωρίστηκαν. Δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Τι να κάνουν άλλωστε; Παιδιά είναι. Όμως, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, επειδή είναι παιδιά, βρήκαν τον τρόπο. Κατάφεραν να είναι μαζί. Γιατί τα παιδιά, τελικά, όσο ανήμπορα κι αν νιώσουν κάποιες στιγμές, είναι παντοδύναμα. Κι αυτή η παντοδυναμία του Μπεν και της Μία είναι που με συγκίνησε σε αυτό το βιβλίο!

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.