Η ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ (Ντομινίκ Ντεμέρ, Τόνι Ρος)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Βιβλία από όλο τον κόσμο

 

 

Η ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ

Συγγραφέας: Ντομινίκ Ντεμέρ

Εικονογράφος: Τόνι Ρος

Μετάφραση: Άννα Κοντολέων

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗ

 

Τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα που μοιάζει με σύγχρονη Μαίρη Πόππινς, εμφανίζεται στη ζωή του Ζερεμί; Χαμός!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το σχολείο του «Όρμου με τις Πάπιες», έχει μια ποδοσφαιρική ομάδα. Το ίδιο και το «Σχολείο του Κόλπου με τα Μύρτιλλα». Διευθύντρια στο πρώτο είναι η Ενοχλητική Πολέτ και στο άλλο η Ενοχλητική Υβέτ. Είναι αδερφές μαλωμένες και πολύ ανταγωνιστικές μεταξύ τους. Τώρα ο ανταγωνισμός και η διαμάχη τους έχει γιγαντωθεί γιατί και οι δυο διεκδικούν για το σχολείο τους το όνομα του λαμπερού Τόνυ, που είναι ο μεγαλύτερος αστέρας του διεθνούς ποδοσφαίρου. Όποιο σχολείο κερδίσει στον αγώνα θα κερδίσει και το όνομα.

Τα παιδιά και των δύο πλευρών πιέζονται πολύ και προπονούνται σκληρά. Στόχος μόνο η νίκη. Ο προπονητής του Σχολείου του Όρμου με τις Πάπιες παραιτείται. Τι θα κάνουν τώρα τα παιδιά;

Όταν εμφανίζεται η δεσποινίς Σαρλότ για να πάρει τη θέση, όλοι μένουν με ανοιχτό το στόμα. Δεν μοιάζει με προπονήτρια. Μοιάζει με φασόλι μακρουλό που φοράει καπέλο!

Ο Ζερεμί, ο πρωταγωνιστής και αφηγητής της ιστορίας μας, δεν αγαπά το ποδόσφαιρο. Παίζει αγχωμένα γιατί στην ομάδα μπήκε χάρη στον μπαμπά του που έχει το κατάστημα ο Οίκος των Σπορ. Ο μπαμπάς του Ζερεμί αγαπά πολύ το ποδόσφαιρο κι έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον Ζερεμί. Τον απαξιώνει όποτε εκείνος δεν παίζει καλά κι αυτό δεν κάνει καλό στον Ζερεμί…

Μια χιουμοριστική ιστορία με εικόνες από τον ανεπανάληπτο Τόνι Ρος. Ο Τόνι Ρος είναι γνωστός από τις εικονογραφήσεις των βιβλίων του Ρόαλντ Νταλ και όχι μόνο.

Η νέα προπονήτρια έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να κάνει τα παιδιά να βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό. Να παίζουν όχι για τη νίκη αλλά για την ευχαρίστηση. Η εκκεντρική και ιδιόρρυθμη δεσποινίς Σαρλότ μαθαίνει στα παιδιά τι είναι σημαντικό. Έτσι κι εδώ τα βοηθά να καταλάβουν πως ίσως η νίκη δεν είναι το ζητούμενο. Το σημαντικό είναι οι μικροί αθλητές να ευχαριστηθούν το παιχνίδι. Να το απολαύσουν και να διασκεδάσουν με όλη τους την καρδιά. Έπειτα να συνεργαστούν. Ένας μόνος του είναι αδύναμος. Πολλοί μαζί είναι ισχυροί. Και το αποκορύφωμα βέβαια είναι να δοθούν σε όλους ίσες ευκαιρίες. Κι αυτό γιατί ίσως κάποιος να μην τα καταφέρνει γιατί ποτέ δεν του δόθηκε η ευκαιρία να προσπαθήσει. Ποτέ δεν πίστεψαν σε εκείνον.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον σε αυτή τη σειρά βιβλίων είναι που η δεσποινίς Σαρλότ ξέρει τις απαντήσεις, γνωρίζει τις λύσεις, όμως δεν το δείχνει. Με μια φράση, μια πράξη ή με ένα γλύκισμα που έχει το τρελό όνομα «Σμαλαλαμιάμ», ανοίγει τον δρόμο στα παιδιά να ψάξουν και να καταλάβουν από μόνα τους όλα τα σημαντικά της ζωής.

Μια ιστορία που θα διαβαστεί ευχάριστα από παιδιά 8 και πάνω.

Καλή ανάγνωση και μην ξεχνάτε πως παίζουμε όχι για τη νίκη αλλά για τη διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.