Ο Ζογκ και οι ιπτάμενοι γιατροί (Julia Donaldson, Axel Scheffler)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ

 

Ο Ζογκ και οι ιπτάμενοι γιατροί

Συγγραφέας: Julia Donaldson

Εικονογράφηση: Axel Scheffler

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εκδόσεις Ίκαρος

 

Το αγαπημένο δίδυμο Julia Donaldson και Axel Scheffler, η συγγραφέας και ο εικονογράφος του εξαιρετικού εικονογραφημένου βιβλίου, «Το Γκρούφαλο», δημιουργούν μια διασκεδαστικότατη ιστορία με πρωταγωνιστή τον αξιολάτρευτο δράκο, Ζογκ. Σε αυτή την περιπέτεια, ο Ζογκ μεταφέρει τους ιπτάμενους γιατρούς της μαγικής χώρας από ασθενή σε ασθενή. Η πριγκίπισσα Μαραγαριταρένια είναι η γιατρός που βρίσκει πάντα λύσεις ενώ ο ιππότης Σεζένια είναι ειδικός στις εγχειρήσεις. Έτσι μαζί γιατρεύουν την ηλιοκαμένη γοργόνα, τον μονόκερο που του φύτρωσε δεύτερο κέρατο και το λιοντάρι που κρύωσε πετώντας όσο μακριά απαιτεί το καθήκον και η δουλειά. Γιατί παίρνουν πολύ σοβαρά τη δουλειά τους ο ιππότης και η πριγκίπισσα. Όμως όταν η Μαργαριταρένια επισκέπτεται τον βασιλιά θείο της εκείνος της απαγορεύει να γιατρεύει πια.

«Μα, θείε, είμαι πια γιατρός. Τέρμα οι κορώνες από δω και μπρος!»

«Λες ανοησίες, Μαργαριταρένια. Γιατρός δεν γίνεσαι που να μου πέσουν τα γένια!»

Με αυτή την απάντηση την κλειδώνει στο κάστρο για να κεντάει όλη μέρα. Ώσπου ένας αναπάντεχος πορτοκαλένιος πυρετός κάνει τη Μαργαριταρένια να δράσει. Ο Ζογκ και ο Σεζένια τη βοηθούν να μαζέψει τα απαραίτητα – και τόσο καλά συνδεδεμένα με την ιστορία – υλικά για να γιάνει τον καημένο βασιλιά. Μόνο τότε συνέρχεται,

«Τελικά είσαι καλή γιατρός. Θα σε υποστηρίζω από δω και εμπρός!»

Με τη ζωηρή και λεπτομερή εικονογράφηση να αναδεικνύει αρετές όπως το χιούμορ, την καλοσύνη, το θάρρος, τη δοτικότητα και την όρεξη για δουλειά, το κείμενο απογειώνεται στα ύψη που πετά ο Ζογκ κατά τη διάρκεια όλης της ιστορίας, σαν σιωπηλός ήρωας, και ίσως ο πιο σημαντικός. Γιατί ο Ζογκ είναι εκείνος που δεν παραπονιέται ποτέ καθώς πετά, πέφτει και τσακίζεται για να μπορούν οι ιπτάμενοι γιατροί να κάνουν το λειτούργημα τους. Να μην τους ξεχνάμε αυτούς τους αφανείς ήρωες! Είναι εκείνοι που στέκονται πάντα δίπλα μας, έτοιμοι να πετάξουν!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.