Το «φιάσκο» με τις μάσκες που ήταν λίγο… μεγάλες-Δεν είναι σε καραντίνα το ΚΥΤ της Κω-Τον Οκτώβριο τα κλεισίματα-Παγούρια … άλλο επίπεδο!

Η υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Α. Σακελλαροπούλου υποδέχτηκε στο Καστελόριζο ο Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου-Χάλκης και Καστελορίζου Χρυσόστομος. Σε μία δύσκολη περίοδο για την χώρα μας, με τις τόσες προκλήσεις που ζούμε καθημερινά, οι πρωταγωνιστές είναι οι άνθρωποι που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Οι άνθρωποι που «φυλλάτουν Θερμοπύλες». Το ακριτικό Καστελόριζο στέκει ακλόνητο στις προκλήσεις. Η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στην 77η Επέτειο απελευθέρωσης καθόλου τυχαία. Η Έλληνες Ακρίτες , καθώς και η εκκλησία μας είναι οι πρωταγωνιστές.

Φωτογραφία Λοίζος Μιχάλης

 

 

Εν το μεταξύ σε ένα … παράλληλο σύμπαν

Έχουν γίνει της μόδας τα Τουρκικά. Όλο και περισσότεροι Έλληνες όπως φαίνεται θέλουν να μάθουν Τουρκικά. Δεν ξέρουμε ακριβώς τους λόγους (οικονομικούς, γνώσεων, υπηρεσιακούς κ.α.) πάντως η ζήτηση στα βιβλία εκμάθησης της Τουρκικής γλώσσας έχει χτυπήσει κόκκινο.

 

 

Το «φιάσκο» με τις μάσκες και η κοινή λογική…

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε για όσα γράψαμε για τις μάσκες στα σχολεία. Ούτε δόθηκαν οι μάσκες την Δευτέρα στους μαθητές της Κω αλλά πολλές από αυτές ήταν και τεράστιες για τα προσωπάκια των παιδιών. Η Κυβέρνηση ασχολήθηκε , η ΚΕΔΕ, το Υπουργείο Παιδείας ασχολήθηκε, οι λοιμωξιολόγοι ασχολήθηκαν, εργοστάσια τις έφτιαξαν , εκατομμύρια δοθήκανε αλλά τελικά δεν κατάφεραν όλοι αυτοί να κάνουν σωστά την δουλειά. Κρίμα πραγματικά, γιατί δεν ήταν και κανένα Ολυμπιακό έργο αλλά η δημιουργία μάσκας για μαθητές. Τι λέει όμως η κοινή λογική; Απλά τα πράγματα. Ας άφηναν τα Σχολεία να προμηθευτούν από τις τοπικές αγορές μάσκες για παιδιά. Και ξέρετε κάτι ; Σε πολλά μαγαζιά έχει υπέροχες μασκούλες που αρέσουν και στα παιδιά.

 

(Η μάσκα στην φωτογραφία είναι από μαθήτρια Δημοτικού της Κω)

 

 

Ήταν λίγο μεγάλη…. Συμβαίνουν αυτά.

Ήταν μία αστοχία και θα διορθωθεί. Όπως διαβάζουμε στο protothema , μετά από ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας : «το λάθος έγινε εξαιτίας κακής διατύπωσης των διαστάσεων στο σχετικό διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να εκληφθεί ως διάσταση της μάσκας, η διάσταση του υφάσματος πριν ραφτεί στο τελικό προϊόν. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη, η Γενική Γραμματεία , σημειώνει ότι οι προδιαγραφές επαναδιατυπώθηκαν και δόθηκαν στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας, που έχει την ευθύνη για την προμήθεια». Το αποτέλεσμα ήταν η μάσκα να κάνει και για κουκούλα. Δεν πειράζει. Συμβαίνουν αυτά….

 

 

Αποκλειστικό: Γ. Φραγκούλης: "Δεν είναι σε καραντίνα το ΚΥΤ της Κω"

Επικοινωνήσαμε με τον Διοικητή του ΚΥΤ Κω κ. Γιάννη Φραγκούλη για να μας ενημερώσει σχετικά με την είδηση ότι το ΚΥΤ ΚΩ είναι σε καραντίνα, και μας ξεκαθάρισε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι το ΚΥΤ της Κω δεν είναι σε καραντίνα. 

 

 

Και όμως πολλά Ξενοδοχεία θα κλείσουν τον Οκτώβριο

Παρά τις τραγικές οικονομικές καταστάσεις που βιώνουμε , σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά από τα ξενοδοχεία του νησιού θα κλείσουν τέλη Οκτωβρίου. Μάλιστα πολλά από αυτά με υψηλές πληρότητες , κάτι είναι και αυτό , μας κάνει να ελπίζουμε στον αγώνα που δίνουμε όλοι.

 

Με πολύ κόσμο τα εγκαίνια του νέου Special

Με αφορμή την ημέρα Ύψωσης του Τίμιου Σταυρού, και την γιορτή του Σταύρου Αρβανιτάκη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος Εθνικής Αντιστάσεως και Πορφυρίου. Απλόχερα τα κεράσματα, και ατελείωτα τα εδέσματα. Όπως πάντα στην γιορτή του ιδιοκτήτη. Καλές Δουλειές.

 

 

Bella Vista … πάνω στην Θάλασσα

Μένουν ακόμα μερικά δροσερά βράδια που μπορούμε να απολαύσουμε το κρασί μας ή το φαγητό μας κοντά στην θάλασσα. Ένα αγαπημένο σημείο της πόλης είναι το γνωστό σε όλους μας Bella Vista. Βρήκαμε ένα τραπέζι ακριβώς πάνω στην θάλασσα. Παραγγείλαμε ένα ωραίο κρασί , και απολαύσαμε την βραδιά μας. Κάπως έτσι ξεκουράζεσαι τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού. Δεν συμφωνείτε;

  

 

 

Παγούρι …. Σε άλλο επίπεδο

Εντάξει είναι λίγο ακριβό , αλλά … έχει τις προδιαγραφές. Είναι τα παγούρια LUND εκ Λονδίνου. To Hot & Cold θερμός της Lund είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, είναι ελαφρύ και ανθεκτικό και μπορεί να διατηρήσει κρύα ροφήματα για 24 ώρες και ζεστά για 12 ώρες.Το εσωτερικό του θερμός είναι απαλλαγμένο από BPA και φθαλικές ενώσεις. Έχει χωρητικότητα μισό λίτρο. Recycled and recyclable packaging ! Θα το βρείτε στο Πολύκεντρο Θαλασσινού και η αξία του είναι 35 ευρώ. Το λες και επένδυση αφού θα σου κρατήσει για αρκετά χρόνια…

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.