Σφραγίστηκαν επιχειρήσεις-Hotel Openings-Τί "κλικάραμε" και τί δοκιμάσαμε...

Σφραγίστηκαν επιχειρήσεις εστίασης, πρόστιμα 3000 € , αναστολή λειτουργίας κ.α

Συνεχίζονται και στο νησί μας οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για την διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοιού σύμφωνα με τα μέτρα και τα πρωτόκολλα ασφάλειας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία. Σύμφωνα με πληροφορίες σφραγίστηκαν ένα καφέ και ένα εστιατόριο στο κέντρο της πόλης και ανεστάλη η λειτουργία τους για 15 ημέρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Νεκρή Πόλη» η Κως και τα χωριά «βουλιάζουν» χωρίς τουρίστες -Κατάρρευσε η αγορά

Οικονομική αβεβαιότητα νιώθουν οι επιχειρηματίες του νησιού μας. Στο κέντρο της πόλης έχει μαγαζιά που δεν κάνουν «σεφτέ» και στα χωριά οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν έχουν ανοίξει, αφού τουρίστες δεν υπάρχουν. Οι επιχειρηματίες θα πληρώσουν τον δυσβάσταχτο λογαριασμό; Ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας, του Δήμου κτλ, για να μην καταστραφούν οι επιχειρηματίες του νησιού;

Η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία … λένε!

 

 

Άρχισαν οι έλεγχοι σε εστιατόρια…

Άρχισαν οι έλεγχοι στα εστιατόρια. Όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες επιχειρηματίες , ήδη έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες τόσο στα χωριά (ΖΙΑ κ.α.) όσο και στην πόλη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι δίνουν έμφαση στην ενημέρωση των υπεύθυνων των επιχειρήσεων για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνουν, και όπου εντοπίζονται λάθη γίνονται συστάσεις, και στέλνουν email για το τί πρέπει να γίνει ώστε να τηρηθούν τα πρωτόκολλα ασφάλειας για COVID -19.

 

 

 

Στα θετικά…. Το Αεροδρόμιο μας σχεδόν έτοιμο-Ταχύτατη η Fraport

Μόνο αισθήματα χαράς για τους Κώους η νέα εικόνα του αεροδρομίου μας. Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο το μεγαλύτερο μέρος και έτσι τόσο οι κάτοικοι του νησιού αλλά και οι τουρίστες θα μπορούν να απολαμβάνουν το νέο μας διαμάντι. Οφείλουμε να πούμε πάντως πως η Fraport δουλεύει ταχύτατα . Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του νησιού για νέο αεροδρόμιο γίνεται πραγματικότητα. Μήπως αυτός ο τρόπος συμμετοχής ιδιωτών βοηθούσε και το θέμα του Νέου Νοσοκομείου; (Λέω τώρα…).

(Η φώτο από FB -DTS KOS)

 

 

Στα ευχάριστα… Ανοίγουν πολλά ξενοδοχεία στην Κω!!

Εντάξει δεν είπαμε θα γίνουν σωρηδόν προσλήψεις αλλά… η αυλαία ανοίγει σταθερά. Όλο και περισσότερα ξενοδοχεία ανακοινώνουν το άνοιγμα τους. Διαβάσαμε ότι ανοίγουν Caravia Beach, Lango, Zorbas,Alexandra, Platanista κ.α.

 

 

Μιας και αναφερθήκαμε στο Lango…

Έτυχε να δοκιμάσουμε γευστικές δημιουργίες από τα χέρια του Σεφ Δήμου Πίτση. Μία καταπληκτική και λαχταριστή τάρτα λεμονιού σε μία «ψαροσυνάντηση» πριν λίγες μέρες. Ξέρετε από αυτές με την καταπληκτική κρέμα λεμονιού και την σαντιγί, και φυσικά με την τάρτα πιο τραγανή από ποτέ. Όχι ότι δεν έχουμε δοκιμάσει και το brunch στο Lango…

   

 

 

 

 

 

 

Νέο Graffity-Τι θέλουν να μας πουν … εκτός από το να λερώνουν τοίχους;

Νέο Graffity «έσκασε» τις τελευταίες ημέρες πίσω από το εκκλησάκι της Αγίας Άννας. Εύγε στους εθελοντές που έσβησαν το προηγούμενο στο λιμάνι. Ωραία τα μηνύματα των δρόμων αλλά δεν καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει το συγκεκριμένο… να σχηματίσουμε μία άποψη ας πούμε.

 

 

Γυναικεία υπόθεση τα ομαδικά μαθήματα στα γυμναστήρια…

Δεν έχουν και πολλές μέρες που άνοιξαν τα γυμναστήρια και φαίνεται ότι ο κόσμος μάλλον το είχε πολύ ανάγκη… Με ασφάλεια και με τις ανάλογες αποστάσεις έχουν ξεκινήσει και τα ομαδικά προγράμματα και έτσι , μπορεί οι εποχές να είναι δύσκολες , αλλά τουλάχιστον η γυμναστική είναι ένας τρόπος διαφυγής, όπως επίσης και το κολύμπι στις απέραντες παραλίες του νησιού μας. Απλόχερες ευλογίες…

 

(Η φώτο είναι από το Contrology Personal studio gym)

 

 

 

 

 

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν 7 μήνες Kornogalos

    Μην ξεχάσετε να λιβανίζετε τη fraport και του Γερμανού σ

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.