Πιο επίκαιρο από ποτέ … το μήνυμα στον τοίχο του Ιπποκρατείου, της Ευτυχίας Σταθοπούλου

Ένα μήνυμα που ταίριαζε απόλυτα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου , γραμμένο από ανθρώπους που θέλουν να εκφράσουν τις σκέψεις τους μέσα από τα γκράφιτι … (για τα οποία δεν κρύβουμε σε πολλές περιπτώσεις τον θαυμασμό μας).

Γιατί ο φασισμός έχει πολλές μορφές στην σύγχρονη κοινωνία, ιδιαίτερα όταν τα παιδιά θέλουν ένα μέλλον ελεύθερο από κάθε είδους πιέσεις & προκαταλήψεις. Ζητούν ελεύθερη σκέψη και έκφραση και ευήκοα ώτα ... Ζητούν με κάθε είδους έκφραση να τους ακούσει η κοινωνία & οι κατά καιρούς κυβερνώντες. Ζητούν ένα λαμπρό μέλλον σε μία ελεύθερη χώρα. Στην Ελλάδα μας.

ΝΑΙ, το 1940 η Ελλάδα είπε το μεγάλο ΟΧΙ στον φασισμό και στον ναζισμό που κυριαρχούσαν στην Ευρώπη τότε.

ΝΑΙ, τότε η Ελλάδα αντιστάθηκε και νίκησε!

Για να ζούμε σήμερα εμείς σε μία ελεύθερη χώρα , να επιλέγουμε και να εκφραζόμαστε ελεύθερα.

Σήμερα όμως η Ελλάδα αντιστέκεται στα νέα πρόσωπα του φασισμού; Γιατί νέοι αλλά και μεγάλοι σήμερα νιώθουν ότι υπάρχει; Και το γράψουν στους τοίχους;

Γιατί πολύ απλά, οι κατά καιρούς ακραίες πολιτικές πλήττουν τις ανθρώπινες αξίες και αρχές. Και αυτά περνούν μέσα στην οικογένεια και κατ΄ επέκταση μέσα στην κοινωνία που ζούμε και επηρεαζόμαστε.

«Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον , δεν θα πεθάνει μόνος , τσάκισε τον…»

Λίγες λέξεις πολλά τα νοήματα…!

 

Υ.Γ 1: Το μήνυμα είναι γραμμένο από την πίσω μεριά του αγαπημένου μας Ιπποκράτειου Λυκείου , που φέτος λειτούργησε ξανά , αφού είχε υποστεί πολλές ζημιές από τον σεισμό. Αυτό μας έκανε πολύ χαρούμενους γιατί εκεί «χτίσαμε» αναμνήσεις και ονειρευτήκαμε και εμείς ένα μέλλον ελεύθερο και ευτυχισμένο.

Υ.Γ.2 : Το μήνυμα είναι γραμμένο στο σημείο που κάναμε και τις «κοπάνες» μας. Στον δίπλα τοίχο , ανεβαίναμε, και το σκάγαμε , νομίζοντας ότι κάναμε την επανάσταση μας. Αλλά κάπως έτσι ξεκινάνε όλα!!

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.