Θα έχουμε «Persona non grata» για την Υγεία ;-Το Μεγαλείο Ψυχής-Η Τούνη στην Κω;-Να έχεις ή να είσαι-Η Κως παλιά...

Ο Θ. Νικηταράς δήλωσε ποιοι δεν θα είναι «ευπρόσδεκτοι» στην Κω αν…

Σε δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς στο Βήμα της Κω σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «Δυστυχώς-είπε ο κ. Νικηταράς- μετά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια στην Κω, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα και κυρίως δεν έχει προχωρήσει η δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, που αποτελεί και τον πρωταρχικό μας στόχο. Ο Υφυπουργός κ. Κοντοζαμάνης , έδειξε ενδιαφέρον και ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε νεότερα». Και στην συνέχεια : « … Δεν θα είναι «ευπρόσδεκτοι» στην Κω, οι βουλευτές του Νομού, οι αρμόδιοι Υπουργοί , αλλά και όσοι εμπλέκονται στην λήψη των συγκεκριμένων αποφάσεων, εφόσον τελικά δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους και δεν δώσουν άμεσα τις απαραίτητες λύσεις». Μεγάλες κουβέντες από τον Δήμαρχο Κω για μεγάλα ζητήματα. Ποια θα είναι άραγε η κατάληξη;

 

 

“Persona non grata” θα πει

Τι σημαίνει όμως Persona non grata σύμφωνα με το el.wikipedia : «Η λατινογενής έκφραση persona non grata, (περσόνα νον γκράτα), σημαίνει ανεπιθύμητο πρόσωπο και αποτελεί όρο του Διεθνούς Δικαίου και ειδικότερα βασικό όρο στις σύγχρονες Διπλωματικές σχέσεις. Ο χαρακτηρισμός persona non grata (πληθυντικός: personae non gratae) χρησιμοποιείται σε διακοπή διεθνών σχέσεων (συνηθέστερα διμερών), ή σε άρση διαπίστευσης προσώπου που δια λόγου ή έργου προσέβαλε τη Χώρα στην οποία ήταν διαπιστευμένο. Πρόσωπα χαρακτηριζόμενα ομοίως είτε υποχρεούνται σε άμεση αναχώρηση, είτε απαγορεύεται η είσοδός τους στη Χώρα, (τουλάχιστον ως διαπιστευμένα). Ο αντίθετος όρος είναι persona grata. Με τις λατινικές λέξεις αυτές δηλώνεται καθένα πρόσωπο που είναι ευμενώς αποδεκτό από την κυβέρνηση της χώρας στην οποία είναι διαπιστευμένο. Ο όρος αφορά μόνο στα πρόσωπα εκείνα για τα οποία απαιτείται διαπίστευση όπως π.χ. πρέσβεις, πρόξενοι, ακόλουθοι καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, άλλων δογμάτων κ.λπ.»

 

 

 

 

Μεγαλείο ψυχής-Μεγαλείο Αντοχής από την οικογένεια Ντεπασκουάλ

Ένα χρόνο περίπου πριν μία μητέρα έχασε το παιδί της σε δρόμο του νησιού. Μία οικογένεια έμεινε μισή χάνοντας γιο και αδελφό. Ήταν ένα σοκ όπως κάθε τέτοιο γεγονός, για κάθε οικογένεια του νησιού μας. Τότε η οικογένεια αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του Χρήστου σε ένα άλλο παιδί που τα είχε ανάγκη. Έτσι η καρδούλα του πλέον χτυπάει στο σώμα του Κωνσταντίνου/ Χρυσοβαλάντη. Λίγες μέρες πριν η οικογένεια του Χρήστου στην Κω έλαβε την παρακάτω επιστολή:

 

  

 

Ας είναι τουλάχιστον, αυτή η μητέρα ξέρει ότι η καρδιά του παιδιού της έσωσε ένα άλλο παιδί και χτυπάει κάπου στον κόσμο.

 

 

Σε τροχιά κατάληψης;

Πολλά ακούγονται τώρα τελευταία για καταλήψεις σε σχολεία της περιοχής μας. Πολλοί νεολαίοι το σκέφτονται. Έχω να πω αυτό: Θέλουμε την νεολαία διεκδικητική και αγωνιστική αλλά πάντα με σχέδιο , οργάνωση και επιχειρήματα. Ας αποφασίσουν ελεύθερα τί θέλουν να κάνουν. Εμείς πάντα θα δίνουμε βήμα στην φωνή της νεολαίας μας!

 

 

Που είναι τα παγουρίνα οεο;

Ρωτήσαμε μικρούς αναγνώστες μας και μας είπαν ότι ακόμα δεν ήρθαν τα πολυδιαφημιζόμενα από την κ. Κεραμέως παγουρίνια. Σιγά σιγά παιδιά, δεν βιαζόμαστε…

 

 

Κόστισαν 6,2 εκατ. ευρώ οι μάσκες και το φιάσκο συνεχίζεται…

Πολλά παιδιά από την Κω πήρανε τις τεράστιες μάσκες, μία στην ακρίβεια, αλλά πολύ μεγάλη , οι άλλες δεν ήρθαν ποτέ. Τουλάχιστον τα παιδιά δεν πήραν άλλη μάσκα. Κρίμα… αξίζει τέτοια ανοργανωσιά για τα παιδιά της Ελλάδας;

 

 

Σταματήστε επιτέλους να κάνετε τους έξυπνους με την χρήση μάσκας

Αν ήταν θα γινόμασταν όλοι λοιμωξιολόγοι και πνευμονολόγοι. Δεν γίναμε όμως. Ο κάθε ένας στον τομέα του , στην δουλειά του και γενικά στα αυγά του που λένε. Ολόκληρη επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί συνεχώς για τις συνεχόμενες αυξήσεις κρουσμάτων, για τα κρεβάτια στις ΜΕΘ και… έρχεται και χειμώνας. Οι καθημερινοί αριθμοί είναι αμείλικτοι. Τώρα ακούσαμε και μητέρα στην Κω σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Δηλαδή τί άλλο θέλετε να γίνει για να πιστέψετε και να φορέσετε την μάσκα και να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής ; Να κολλήσει όλο το νησί; Όταν ειδικά δεν ξέρουμε πότε θα εμφανίσει ο κάθε ένας συμπτώματα ή αν θα τα εμφανίσει; Σοβαρευτείτε.

 

 

Η φώτο από Arkas -The Original page Δεν ταιριάζει αλλά ταιριάζει κιόλας!

 

 

Η Καρδίτσα εκπέμπει SOS-Ζητάει την στήριξη όλων μας!

Η Καρδίτσα μετρά τις πληγές της μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «ΙΑΝΟΣ» που ήταν σαρωτική. Χωριά έχουν αποκλειστεί και οι καταστροφές είναι μεγάλες. Εδώ στην Κω ετοιμάζεται αποστολή βοήθειας ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Α.Ε Κω και ΠΑΟΚ Κω στο νέο στάδιο Ανταγόρα. Όσοι λάβουν μέρος θα φέρουν προϊόντα όπως ζυμαρικά, όσπρια, γάλατα μακράς διάρκειας, κονσέρβες, ρύζι, δημητριακά. Καλούμε όλους τους πολίτες της Κω να βοηθήσουν με τρόφιμα. Επίσης άλλα σημεία συγκέντρωσης προϊόντων είναι τα παρακάτω:

 

 

 

 

Ας ασχοληθούμε επιτέλους με την βιώσιμη αστική ανάπτυξη!

Διαβάσαμε την ανάρτηση της φίλης Στεφανίας Ξυδιά στο FB:

“Ενημέρωσε το Δήμο σου! Το Mannheim2020 European Sustainable Cities

αποτελεί την κορυφαία συνάντηση Δημάρχων και εκπροσώπων τοπικής αυτοδιοίκησης για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη στην Ευρώπη. Φέτος το συνέδριο διοργανώνεται 30 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου online και αναμένεται να έχει πάνω από 5000 συμμετέχοντες. Δεδομένου ότι η παρουσία της Ελλάδας είναι ανύπαρκτη στην όλη διοργάνωση, σας προ(σ)καλώ να προωθήσετε την πληροφορία, ιδιαίτερα σε στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης που μπορούν να επωφεληθούν από την ενημέρωση, τη γνώση, τη δικτύωση που παρέχει το συνέδριο (δωρεάν).

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και εγγραφές εδώ: https://conferences.sustainablecities.eu/Mannheim2020/

Πιστεύουμε ότι αξίζει ο Δήμος μας και κάθε άλλος Δήμος να συμμετέχει.

Από FB Stephania Xydia

 

 

 

Λέτε να έρθει η Ιωάννα Τούνη στην Κω;

“Κλικάραμε” στο FB της γνωστής επιχειρηματία Νατάσσας Ξανθοπούλου και είδαμε ότι τα ρούχα bubblegun world θα βρίσκονται σύντομα στο κατάστημα της στην Κω. Τί είναι το bubblegunworld ; “Όλα ξεκίνησαν από δύο κολλητές φίλες την stela_passari και την j.touni! Οι δύο 23χρονες -τότε- φίλες αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, πάντα με πολλή αγάπη και δημιουργικότητα για κάτι νέο, δυναμικό και πρωτοποριακό στο χώρο της μόδας, κάτι δικό τους! Κάπως έτσι ήρθε στον κόσμο η Bubblegun” Λέτε να έρθει και η Τούνη στην Κω; Θα γίνει χαμός!!

 

 

 

Να έχεις ή να είσαι;

Ένα από τα πιο κλασσικά έργα φιλοσοφίας όλων των εποχών ,σε μία επετειακή έκδοση για τα 40 χρόνια του βιβλίου. Ο συγγραφέας Έριχ Φρομ σε αυτό το υπέροχο βιβλίο εξηγεί πώς οι δύο τρόποι ύπαρξης, το «να έχεις» ή «να είσαι» παλεύουν για το πνεύμα της ανθρωπότητας. «Να αντισταθμίσουμε την κενή ζωή που απορρέει από το «έχειν» με μία γεμάτη νόημα ζωή που απορρέει από το «είναι». (από το οπισθόφυλλο). Θα το βρείτε φυσικά στον πρώτο όροφο του Πολύκεντρου Ν. Θαλασσινού. Αξίζει!

 

 

 

Για να κλείσει όμορφα το άρθρο… Η Κως μας κάποτε

Στην Κω το 1937...

Φωτογράφος Waldemar Deonna

Αρχείο Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας της Γενεύης.

Από την σελίδα του FB «Μία φωτογραφία χίλιες Λέξεις»

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν 1 μήνας ΜΕΓΚΑΝ

    ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΩΡΑΙΑ

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.