Η Κρίση χτυπάει την Κω…Στηρίξτε τους επιχειρηματίες, γράφει η Ευτυχία Σταθοπούλου

Η Κρίση χτυπάει την Κω…Στηρίξτε τους επιχειρηματίες

Μαγαζιά βάζουν λουκέτα , άλλα αναστέλλουν την λειτουργία τους, άλλα αλλάζουν το ωράριο τους και άλλα δεν θα ανοίξουν. Σε αυτό το οικονομικό επικίνδυνο τοπίο όλοι αναζητούν σανίδα σωτηρίας. Άποψη μας, Ξεκάθαρη: Τα μαγαζιά ο κόσμος τα θέλει ανοιχτά, οι επιχειρηματίες πρέπει να στηριχτούν. Οι Θεσμοί Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος κ.α. πρέπει «να βάλουν πλάτη» και να απλώσουν δίχτυ ασφαλείας για όλους.

Το ένα μετά το άλλο για τους ξενοδόχους…Ξεχάσαμε τον Thomas Cook;

Δεν φτάνει η φετινή κακή σαιζόν που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει (αποτελέσματα της οποίας θα φανούν τον χειμώνα) , έχουμε και τον ΦΠΑ. Ακούσαμε χτες τον ξενοδόχο κ. Καραθωμά στον CITY 93 του φίλου Παύλου. Εκτός από την κακή σαιζόν, τρέχουν ακόμα τα θέματα με το κανόνι της Thomas Cook. Ζητούν όπως είπε να μην πληρώσουν τον ΦΠΑ για τα τιμολόγια της Thomas Cook. Επιπλέον σημείωσε και κάτι πολύ σοβαρό: Οι τουριστικοί όμιλοι λόγω της κατάστασης φέτος, ζητούν να πληρώσουν 2 μήνες μετά για τις φετινές κρατήσεις. Δηλαδή εάν ένας ξενοδόχος ανοίξει τον Ιούλιο , με εκείνα και με τα άλλα (βλέπε τρέχοντα έξοδα), θα ξεκινήσει να βάζει χρήμα στο ταμείο Σεπτέμβριο. Μαντέψτε πότε θα πέσει ο πρώτος ζεστός μισθός…. Έστω και μειωμένος.

Είδαμε νέες έξυπνες επιχειρηματικές κινήσεις, μας άρεσαν, και έχουν αφετηρία την Κω!

Στην εποχή που ζούμε οι επιχειρηματίες θα πρέπει να σκέφτονται νέες επιχειρηματικές κινήσεις. Είδαμε το νέο e-shop της Katerina Farmaki που είναι στον «αέρα» περίπου ένα μήνα. Μία νέα Κώα επιχειρηματίας προτείνει έξυπνες ιδέες για τις καθημερινές μας καλοκαιρινές εμφανίσεις και κυρίως οικονομικές. Ιδέες για ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Και κάπως έτσι, ανοίγουν και νέες θέσεις εργασίας. Αρκεί να έχουν την στήριξη μας. Εδώ την βρίσκετε http://katerinafarmaki.gr/ .Το ηλεκτρονικό εμπόριο «παίρνει τα πάνω του» , και έρχονται και άλλες τέτοιες ιδέες που ξεκινούν από το νησί μας.

Ωραία, η Ελιά, ωραία όμως και η Αρπαγή της Ευρώπης!!

Ωραία η Ελιά που δώρισε ο Στέλιος Δρόσος στον Δήμο της Κω και τοποθετήθηκε στην είσοδο της πόλης και σωστά δεν υπήρχαν αντιδράσεις αλλά θετικά σχόλια. Ωραία όμως είναι και η Αρπαγή της Ευρώπης της γλύπτριας Ελισάβετ Βάλβη (που κακώς κατά την γνώμη μας υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις), και πιστεύουμε ότι χρειάζεται συντήρηση για να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο. Ότι γίνεται με αφετηρία τον πολιτισμό μόνο να προσθέσει έχει στο νησί μας.

Επισκεφθήκαμε το Opsis Beauty Salon

Κλείσαμε το ραντεβού μας, μπήκαμε σε έναν πεντακάθαρο χώρο, που τηρεί όλα τα μέτρα ασφαλείας, αφήσαμε τα στοιχεία μας και προχωρήσαμε προς τα δωμάτια καλλωπισμού, αποτρίχωσης και μασάζ. Αφεθήκαμε στα μαγικά χέρια της Ευαγγελίας Χατζηστάση για καθαρισμό προσώπου. Πρόσφατα το ινστιτούτο απέκτησε και ένα νέο παιδί … το Laser Matrix για οριστική αποτρίχωση.

Φάγαμε…

Στο νέο ψητοπωλείο του κ. Σουρασή ,που η αλήθεια είναι ότι άνοιξε σε μία δύσκολη εποχή για το νησί, και γενικά για την Ελλάδα. Παρόλα αυτά, όταν κουβαλάς ένα όνομα στον χώρο όπως ο κ. Σουρασής, έχεις σίγουρη την επιτυχία. Δοκιμάσαμε σουβλάκια, σαλάτες και ψητά. Προσεγμένα, καθαρά και καλοψημένα. Η αλήθεια είναι ότι ευχαριστηθήκαμε. Καλές δουλειές.

«Ένα τσικ μπορεί να απέχει η ζωή που ζεις από αυτή που ονειρεύεσαι…»

Εννοείται πως το παραπάνω είναι κλεμμένο…. Από το βιβλίο ΤΟ ΔΩΡΟ 2 του Στέφανου Ξενάκη. Έφτασε στα χέρια μας, και η αλήθεια είναι πώς πολλές σκέψεις που περνάνε καθημερινά από το μυαλό μας θετικές ή αρνητικές αποτυπώνονται ή βρίσκουν τον δρόμο τους , πιο ξεκάθαρα, πιο απλά και ευανάγνωστα στο βιβλίο του Στέφανου. Βιβλίο που σε γεμίζει θετικότητα, σε ξεκουράζει… απολαμβάνεις την ζωή όπως της πρέπει.

Όπως ο ίδιος γράφει : «Ένα πρωινό περπάτημα, ένα καλό βιβλίο, μία απρόσμενη αγκαλιά, ένα ξαφνικό κοίταγμα, ένα «Σ’ αγαπώ» μπορεί να κρίνει την πορεία μίας ολόκληρης ζωής»

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.