"Άντε να κλείσουμε να τελειώνουμε.." - Σχολεία = Μάσκα- "Fast Track" προσλήψεις-Στη Ινδονησία η χάρη γνωστού Κώου- Η ομορφιά στο Μαρμάρι ..

«Άντε να κλείσουμε να τελειώνουμε…»

Μας είπε ένας φίλος εστιάτορας εκφράζοντας την αγανάκτηση του για αυτά που ζει αυτό το καλοκαίρι. Περιέγραψε το σκηνικό ως εξής: « Έπεσε ο τζίρος , δουλειά δεν έχουμε. Όταν δε, έχεις μερικούς πελάτες σε καταγγέλλει ο γείτονας γιατί εσύ δουλεύεις. Από την άλλη έχουμε συνέχεια ελέγχους αν φοράμε μάσκα…Άντε να κλείσουμε να τελειώνουμε να πάμε το περπάτημα μας». ‘Έχει ένα δίκιο εδώ που τα λέμε…Αλλά εδώ ταιριάζει και το γνωστό τραγούδι από την ταινία Διπλοπενιές : «Κάνε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός».

 

Η φώτο από πάνω σχετίζεται με την πανδημία…

Τον Μάρτιο του 2020 που όλη η Ελλάδα ήταν κλεισμένη στους 4 τοίχους κάποιοι καλλιτέχνες έστελναν το δικό τους μήνυμα. Στην φωτογραφία ο καλλιτέχνης Fl1p δημιούργησε με ποτήρια το μήνυμα που βλέπετε σε γήπεδο μπάσκετ στην Ηλιούπολη. Το γήπεδο λέγεται «Μπασκετάκι» Οι πληροφορίες στο sdna.gr !

 

 

Με μάσκα την Δευτέρα στο σχολείο!

Ήδη οι αναρτήσεις και οι ανακοινώσεις από τα σχολεία που βλέπουμε είναι πολλές. Σε όλες αναφέρεται ρητά πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική αλλιώς δεν θα μπει το παιδί στο σχολείο. Επιπλέον οι γονείς δεν επιτρέπονται , εκτός από 1 γονιό για κάθε παιδί της Α’ τάξης δημοτικού. Η μάσκα είναι υποχρεωτική. Δείτε στον σύνδεσμο: https://1dimko.weebly.com/nuepsilonalpha--deltarhoalphasigmatauetarhoiotaomicrontauetatauepsilonsigma/t?fbclid=IwAR1z59l1ZWRbqt2_6EZCJzkXNsw7qG2J-ArnZ0PPCbtLB8HrW4Zaa3WXX7w

Στο Επαλ πάλι η ανακοίνωση είναι πως οι μαθητές χωρίς μάσκα δεν θα εισέρχονται στο κτίριο. Δείτε.

Καλό θα είναι όσοι δεν πιστεύουν ή δεν θέλουν να βάλουν στα παιδιά τους μάσκα, να το ξανά σκεφτούν. Γιατί μπορεί οι ίδιοι να έχουν άλλη άποψη αλλά τουλάχιστον ας αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε στο μάθημα με μάσκα για να μην έρθουν σε δύσκολη θέση με τους συμμαθητές τους. Ακόμα και ο ρόλος του δασκάλου ή του καθηγητή θα είναι επίσης δύσκολος. Ας μην αναγκάσουμε τους εκπαιδευτικούς να διώξουν κανένα παιδί. Όλα τα παιδιά με μάσκα την Δευτέρα.

 

 

«Fast Track» προσλήψεις! Γιατί;

Διαβάσαμε την προβληματισμένη ανάρτηση του Γιάννη Φραγκούλη στο FB : «115 θέσεις στο Δήμο Κω για 4 μήνες. Σήμερα αναρτήθηκε και αύριο 10 Σεπτεμβρίου λήγει η υποβολή αιτήσεων. Δεν γνωρίζω το λόγο αλλά όποιος ενδιαφέρεται έχει κάτι περισσότερο από 24 ώρες να καταθέσει αίτηση. Υποθέτω ότι το εμπρόθεσμο της αίτησης είναι 10/09 και ώρα παραλαβής του email 23:59.»

Μετά ήρθε η ανακοίνωση της Δύναμης Αλλαγής «Ωχαδερφισμός , άγνοια ή μεθοδεύσεις για να τακτοποιηθούν τα δικά τους παιδιά».

Μετά ήρθε η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής: «Πάλι ψεύδεται ο τέως Δήμαρχος».

Το συμπέρασμα το δικό μου είναι ένα: Η διαδικασία ξεπέρασε κάθε όριο ταχύτητας Ταυτόχρονα οι άνεργοι είναι χιλιάδες. Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο και δεν απαντήθηκε: Γιατί μόνο τόσο λίγες ώρες για να καταθέσουν αιτήσεις οι υποψήφιοι ;

 

 

Που είναι οι μάσκες για τα σχολείο οεο;

Εν το μεταξύ μέχρι την ώρα που γράφουμε αυτή την στήλη οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι οι μάσκες που προορίζονται για τους μαθητές δεν έχουν φτάσει ακόμα στα σχολεία. Αντίθετα όπως λένε οι πληροφορίες υπάρχει περίπτωση αρχικά να παραδοθεί 1 μάσκα στον κάθε μαθητή και στην συνέχεια να έρθουν οι υπόλοιπες. Στην Ελλάδα είμαστε της τελευταίας στιγμής … όλα χωρίς κανέναν προγραμματισμό.

 

 

 

 

Τα καλά λόγια να λέγονται…

Ο γνωστός δημοσιογράφος των θαλασσών και δη των Ελληνικών θαλασσών Σπύρος Πριοβόλος αναφέρθηκε σε ανάρτηση του στην Μαρίνα της Κω λέγοντας χαρακτηριστικά πως «βάζει τα μάτια στον τρόπο λειτουργίας σε πολλές ιδιωτικές». Βρέθηκε στην Κω μετά από πολλές στάσεις σε νησιά μιας και ταξιδεύει με τον «Ναυσιπόρο» του 9-10 μήνες τον χρόνο. Δείτε την ανάρτηση του στο FB :

 

 

Στην Τζακάρτα έφτασε η χάρη του! Του Exarhou!!

Οι Lukumades του Έξαρχου άνοιξαν τις πόρτες τους πριν λίγες μέρες στην Τζακάρτα της Ινδονησίας! Γιατί σαν τον Ελληνικό λουκουμά πουθενά! Μετά την Μελβούρνη και την μεγάλη επιτυχία των λουκουμάδων του , κάνει το άλμα προς την Ινδονησία. Μία ιδέα που πάτησε γερά στα πόδια της εκεί μακριά, πήρε σάρκα και οστά και όπως φαίνεται έχει γίνει λατρεμένο brand. Όσο για τον X τί να πούμε, εκτός από την λατρεία του για την μουσική , έχει τόση θετική ενέργεια και ωραία τρέλα που από μόνα τους τα συστατικά μυρίζουν επιτυχία, με πραλίνα , oreo και τελευταία με bacon & τυρί! Άντε και με brand στο νησί! Στις φώτο (που του κλέψαμε από το FB) το νέο μαγαζί στην Τζακάρτα και τον ίδιο να πίνει καφέ στο κολωνάκι!

    

 

 

KosA Personal Affair!

Το είδαμε και μας άρεσε το διαφημιστικό βίντεο για την Κω του ΕΟΤ από το Visit Greece. Στο site visitgreece.gr μπορείτε να δείτε βίντεο από όλη την Ελλάδα, πληροφορίες, χάρτες και να γνωρίσετε την Ελλάδα. Μα πάνω από όλα να γνωρίσετε την Κω. Στο βίντεο των 30 δευτερολέπτων παρουσιάζονται πολλές εικόνες από όλο το νησί. Δείτε!

 

 

Μπύρα και χαλάρωση στο Sweet & Salt στο Μαρμάρι

Έτυχε να βρεθώ πριν λίγες μέρες στο Μαρμάρι. Την αγαπώ την θάλασσα εκεί. Και την ηρεμία επίσης. Ένα νέο μαγαζί λοιπόν άνοιξε, και μας εξέπληξε ευχάριστα. Καθίσαμε απόγευμα να πιούμε μία μπύρα βλέποντας την θάλασσα.. Ζητήσαμε και μία μικρή ποικιλία μαζί με την μπύρα. Και ήρθε αυτό που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία. Έτσι οι μπύρες συνέχισαν έως αργά, μαζί με την ηρεμία και την εικόνα του ηλιοβασιλέματος (φώτο). Το μαγαζί έχει επιπλέον πολύ ωραία γλυκά και παγωτά. Ήταν πραγματικά ένα απόγευμα που είχα καιρό να απολαύσω. Και σίγουρα θα ξανά πάω.

 

 

 

Cool Gadgets … Harry Potter & Star wars

Η Tribe ‘μετατρέπει’ αγαπημένους ήρωες ταινιών, βιβλίων και κόμικς στα πιο cool gadgets! Ανακαλύψτε τα power bank εμπνευσμένα από τις ταινίες Star Wars και πάρτε και εσείς μέρος στον Πόλεμο των Άστρων, ή προετοιμαστείτε για ένα μαγικό ταξίδι στο Hogwarts! Ενεργοποιήστε το power bank και δείτε το lightsaber να παίρνει φωτιά, χάρη στο κόκκινο led φωτισμό! Για το Harry Potter ανακινήστε για να ενεργοποιηθεί… μαγικά ο led φωτισμός, όταν το power bank είναι σε χρήση. Με 2 θύρες USB για ταυτόχρονη φόρτιση συσκευών. Ελαφρύς και λεπτός σχεδιασμός, σας επιτρέπουν να τα έχετε παντού μαζί σας. Τα αξεσουάρ τεχνολογίας της Tribe αποτελούν ιδανική επιλογή δώρου για εσάς και τους φίλους σας! #

Θα το βρείτε στο Πολύκεντρο Θαλασσινού!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.