Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση Δημοτικό! (Ένα τυχερό αγόρι)

Ένα τυχερό αγόρι

Συγγραφέας: Παναγιώτης Τσιρίδης

Εικονογράφηση: Γιώργος Δημητρίου

Εκδόσεις: Ψυχογιός 2016

Ηλικία : Από 11 ετών

Ο Αλμπέρτο ζει με τον αδερφό του τον Ένιο και τους γονείς του σε μια χώρα όπου ο πόλεμος είναι γνωστή λέξη. Ο φόβος, η αβεβαιότητα και τα χαμηλωμένα φώτα είναι η καθημερινότητά τους. Όταν τα πράγματα δυσκολέψουν, θα μετακομίσουν στην Αθήνα. Στην αρχή φεύγουν μόνο τα παιδιά και μένουν χωριστά, σε συγγενείς. Η αρχή είναι δύσκολη. Πολύ δύσκολη! Ειδικά για τον Ένιο, που είναι και μεγαλύτερος. Το να κάνεις καινούριους φίλους, να μη μιλάς τη γλώσσα, να μαθαίνεις καινούριες συνήθειες και να λείπουν, συγχρόνως, και οι γονείς σου δεν είναι καθόλου εύκολο. Ευτυχώς, όλα θα πάνε καλά.

Ο Αλμπέρτο τα καταφέρνει στο σχολείο παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με τη γλώσσα. Κάνει και φίλους κολλητούς. Είναι τυχερός. Ένα τυχερό αγόρι. Όχι επειδή του έρχονται όλα βολικά και εύκολα. Αλλά επειδή, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ανταπεξέρχεται και προχωράει μπροστά, μόνο μπροστά, και τα καταφέρνει.

Το βιβλίο « Ένα τυχερό αγόρι» είναι ένα βιβλίο που δείχνει στον αναγνώστη ξεκάθαρα πως οι αναποδιές στη ζωή μάς κάνουν πιο δυνατούς. Ο συγγραφέας, μέσω του ήρωα του, του Αλμπέρτο, μας δείχνει πως η ζωή είναι απρόβλεπτη και εκεί που νομίζεις πως την έχεις φέρει σε ένα ρυθμό έρχεται η ανατροπή.

Ο Παναγιώτης Τσιρίδης φέρνει τον αναγνώστη αντιμέτωπο με υπαρκτά προβλήματα της εποχής αλλά και την υπομονή και την επιμονή που χρειάζεται κάποιος για να συμβιβαστεί και να ξεπεράσει τα καινούρια δεδομένα, παρά τις δυσκολίες, και να βαδίσει σταθερά μπροστά.

Με μαυρόασπρα σκίτσα ο Γιώργος Δημητρίου ντύνει την ιστορία.

2 Σχόλια

Σχολίασε
  1. πριν 1 μήνας Γεωργία

    Είναι τέλειο αυτό το βιβλίο.

    Απάντησε
  2. πριν 1 μήνας Γεωργία

    Είναι τέλειο αυτό το βιβλίο.

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.