Στο ART ZONE της Μίλκας,γράφει η Σ.Καραγιάννη

ΣΤΟ ART ZONE ΤΗΣ ΜΙΛΚΑΣ

Στην οδό Κολοκοτρώνη 32 υπάρχει ένα μικρό μαγαζάκι που δεν το πιάνει το μάτι σου. Αν τελικά το πιάσει, όμως, δεν το αφήνει με τίποτα. Το μαγαζάκι λέγεται ArtZoneκαι ανήκει στη Μίλκα Στογιάνοβιτς, ένα υπερταλαντούχο πλάσμα με χρυσή καρδιά.

Η Μίλκα είναι από τη Σερβία κι εδώ και περίπου 20 χρόνια έχει επιλέξει να ζει και να εργάζεται στην Κω. Εδώ, μαζί με τον άντρα της τον Τζέιμς, δημιούργησαν την όμορφη τετραμελή οικογένειά τους. Η Μίλκα είναι Καλλιτέχνης με το "Κ" κεφαλαίο. Σπούδασε στη σχολή Καλών Τεχνών  στο Βελιγράδι κι έχει κάνει πολλές εκθέσεις ζωγραφικής στο Βελιγράδι και στο Βερολίνο.

Η Μίλκα ασχολείται, εκτός από τη ζωγραφική, με την κατασκευή κοστουμιών αλλά και το μακιγιάζ. Έχει κάνει τα κοστούμια και το μακιγιάζ σε πολλές θεατρικές παραστάσεις στην Κω και στη Λέρο, πάντα με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ξεχωρίζω ως πιο δυνατές της στιγμές (από τις παραστάσεις που έχω δει) την κατασκευή των κοστουμιών στις παραστάσεις «Φρανκενστάιν» και «Σκλαβί», και οι δυο για τη Σκηνή Α’ του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΟΠΑΒΣ. Στο μαγαζί της θα συναντήσετε, κατά κύριο λόγο, δικές της κατασκευές, χρηστικές ή διακοσμητικές, π.χ. φωτιστικά, πίνακες, κοσμήματα κ.ά. πολλά, μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων και υλικών.

Στο μαγαζί της έχουν φιλοξενηθεί και πολλές εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής άλλων δημιουργών, καθώς ενθαρρύνει τους ανθρώπους με ταλέντο και καλλιτεχνικές ευαισθησίες να αναδείξουν το έργο τους.
Δείτε τη σχετική ανάρτηση για την Έκθεση ζωγραφικής του Σεβαστιάνου Μαΐλλη που φιλοξενήθηκε πρόσφατα στο Art Zone.

Ήρθαμε πολύ κοντά όταν μας βοήθησε με τα κοστούμια,το μακιγιάζ και τμήμα των σκηνικών για την σχολική παράσταση «Περπατώ εις το Δάσος» που ανεβάσαμε με το 1ο ΓΕΛ Κω. Μας στήριξε αφιερώνοντάς μας απεριόριστο από τον προσωπικό της χρόνο, βγάζοντάς μας από αδιέξοδα. Η Μίλκα ανέβασε την παράστασή μας πολλά επίπεδα και γι'αυτό της είμαι ευγνώμων. Μίλκα, σ'ευχαριστώ.

φτιάχνοντας σκηνικά για την παράσταση στο εργαστήρι της Μίλκας
η Μίλκα με τη θεατρική ομάδα του 1ου ΓΕΛ Κω

κείμενο, φωτογραφίες: Sophia Karagianni

πηγη:http://photographybysophiakaragianni.blogspot.gr/2016/05/art-zone-32.html

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.