Σας Περιμένουμε όλους στην Παγκόσμια Φωτογραφική Βόλτα της 500px το Σάββατο!!

Η ιστοσελίδα 500px διοργανώνει στις 6 Σεπτεμβρίου τη δεύτερη Παγκόσμια Φωτογραφική Βόλτα της, στην οποία μπορεί να συμμετάσχει οποιαδήποτε πόλη στην οποία υπάρχει κάποιος που θα αναλάβει την διοργάνωση της.
Για πρώτη φορά συμμετέχει και η Ελλάδα (απ'ότι μας πληροφόρησαν, είμαστε η πρώτη ελληνική πόλη που δήλωσε συμμετοχή, ακολούθησε η Πάτρα και ο Βόλος!! ), σ' αυτήν την παγκόσμια φωτογραφική βόλτα! Στην Κω τη διοργάνωση έχουν αναλάβει η Ελίνα Πετράκη και η Σοφία Καραγιάννη.
Η ημερομηνία θα είναι η ίδια για όλες τις πόλεις του κόσμου, η 6ηΣεπτεμβρίου.
Η περσινή διοργάνωση συγκέντρωσε 3000 φωτογράφους σε 350 πόλεις σε όλο τον κόσμο και ήδη στην προετοιμασία της φετινής υπάρχει μεγάλη συμμετοχή.


Η ιδέα είναι απλή: Εξερευνούμε την πόλη μας, μοιραζόμαστε γνώση και εμπειρίες, μαζευόμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τη φωτογραφία ανεξάρτητα με το αν είμαστε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες.
Η φωτογραφική βόλτα στην Κω θα έχει θέμα: «Μοτίβα & Σύμβολα» και θα έχει δίωρη διάρκεια. Σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Πλατεία Ελευθερίας απ'όπου θα ξεκινήσουμε στις 6.00 μ.μ για μια φωτογραφική περιήγηση σε σημαντικά σημεία του νησιού μας. Η διαδρομή θα περιλαμβάνει σημεία, όπως ο Πλάτανος του Ιπποκράτη, το Κάστρο της Νερατζιάς, η Λεωφόρος των Φοινίκων, η Παλιά Πόλη και θα καταλήγει στο σημείο αφετηρίας μας. Οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να είναι επαγγελματίες φωτογράφοι, ούτε να έχουν Slr μηχανές, αρκεί και μια απλή compact μηχανή και μπόλικη αγάπη για τη φωτογραφία. Βίντεο και φωτογραφίες θα σταλούν στην 500px και θα επιλεγούν οι καλύτερες προς δημοσίευση αλλά και θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμό με διάφορα προνόμια. Γι΄αυτό τον λόγω όσοι δεν έχετε λογαριασμό στην ιστοσελίδα 500px σας προτείνουμε να το κάνετε ακόμα και την ίδια μέρα!!
Στόχος μας να συναντηθούν και να γνωριστούν μεταξύ τους όλοι οι άνθρωποι που μοιράζονται την ίδια αγάπη για την Κω και τη φωτογραφία, να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, και φυσικά μέσα από τις φωτογραφίες μας να αναδείξουμε και να προβάλουμε το νησί μας.
Η 500px μας έστειλε μικρά δωράκια! 3 μπλουζάκια και 8 πανάκια καθαρισμού φωτ. μηχανής έχουν ήδη δοθεί στους πρώτους που έκαναν επίσημη εγγραφή. Στους 70 πρώτους που θα εμφανιστούν στην πλατεία Ελευθερίας θα κολληθούν 70 αυτοκόλλητα με το λογότυπο της 500px και θα μοιραστούν 70 κάρτες που αντιστοιχούν σε προνόμια σε λογοριασμούς 500px.
Η συμμετοχή στη φωτογραφική βόλτα είναι δωρεάν.
Μπορείτε, προς το παρόν, να δηλώνετε συμμετοχή στο event στο facebook που ίδια η ιστοσελίδα 500px έχει αναρτήσει και να βοηθήσετε να γίνει γνωστή η φωτογραφική αυτή βόλτα, ώστε να την κάνουμε θεσμό.
Ελάτε να κάνουμε την φωτογραφική βόλτα στην Κω την πολυπληθέστερη στον κόσμο!!!
Δηλώστε συμμετοχή στο facebook: https://www.facebook.com/events/860544993978273/
Ανοίξτε λογαριασμό στο 500px: https://www.500px.com
Δείτε βιντεάκι από τη φωτοβόλτα στη Ν. Υόρκη:https://www.youtube.com/watch?v=EcAKhKNEfW8
Η σελίδα της 500px για την παγκόσμια φωτογραφική βόλτα:
http://iso.500px.com/500px-global-photowalk-2014/?utm_source=500px&utm_medium=facebook&utm_campaign=aug6_4PM_500px-global-photowalk-2014
Άλλοι ενδιαφέροντες σύνδεσμοι: http://www.pttl.gr/500px-global-photo-walk-on-6th-of-september-44018/
η φωτογραφία από το 500px είναι του Γιώργου Παπαποστόλου
Σοφία Καραγιάννη-Ελίνα Πετράκη

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.