"Αν συγκεντρωθούμε 50 πεζοπόροι θα πραγματοποιήσουμε εκδρομή στην βραχονησίδα Κανδελιούσσα με το KamariBoats Kefalos και τον καπετάνιο Γιάννη Μαστόρο,την Κυριακή"

Αγαπητοί πεζοπόροι,
Την Κυριακή οι επικίνδυνες αποστολές φτάνουν στο αποκορύφωμά τους. Αν συγκεντρωθούμε 50 πεζοπόροι θα πραγματοποιήσουμε εκδρομή στην βραχονησίδα Κανδελιούσσα με το KamariBoats Kefalos και τον καπετάνιο Γιάννη Μαστόρο. Η Κανδελιούσσα είναι νησίδα των Δωδεκανήσων. Βρίσκεται δυτικά της Νισύρου. Η έκταση της είναι 1,363 τ.χλμ. και είναι ακατοίκητη. Διοικητικά ανήκει στο δήμο Νισύρου. Στο νησί υπάρχει φάρος από το 1890, με ύψος 10 μέτρων και 55 μέτρα πάνω από την θάλασσα (Φάρος Κανδηλούσας ή Κανδελιούσσας) . Εκεί θα πραγματοποιήσουμε μια πεζοπορία αγνώστων λοιπών στοιχείων για την ώρα. 
http://www.faroi.com/gr/kandelusa_gr.htm
https://www.yannisskoulas.gr/su…/petrinoi-faroi/kandeliousa/
http://wikimapia.org/…
Η διαδρομή να υπολογίσετε είναι δύο ώρες ως εκεί, κ θα επιστρέψουμε το απόγευμα. Πληροφορίες σε inbox. Αν μαζευτεί ο αριθμός, θα ανακοινωθεί λεπτομερές πρόγραμμα. Ο καιρός δείχνει καλός αυτή τη στιγμή για την Κυριακή (2 bf το μεσημέρι και 26 βαθμούς Κελσίου). Εννοείται ότι θα κολυμπήσουμε και μπορεί μετά από συμφωνία να ψήσουμε.

Απο fb Sophia Karagianni

 

 

 

 

 

 

 

ΦΑΡΟΣ ΚΑΝΔΗΛΟΥΣΑΣ Δωδεκανήσων

ΦΑΡΟΣ ΚΑΝΔΗΛΟΥΣΑΣ

Ο φάρος αυτός κατασκευάστηκε το 1890 από την Γαλλική εταιρεία Οθωμανικών φάρων. Το ύψος του πύργου του ειναι 10 μέτρα και τό εστιακό του ύψος είναι 55 μέτρα.

Είναι εγκατεστημένος στην νησίδα Κανδελιούσσα των Δωδεκανήσων ΝΔ από την Νίσυρο. Η πρόσβαση στον φάρο γίνεται με σκάφος από την Νίσυρο ή την Τήλο.

ΦΑΡΟΣ ΚΑΝΔΗΛΟΥΣΑΣ

Η θέση της νησίδας Κανδελιούσσα με τον φάρο

ΦΑΡΟΣ ΚΑΝΔΗΛΟΥΣΑΣ
ΦΑΡΟΣ ΚΑΝΔΗΛΟΥΣΑΣ
 
 

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. 2 χρόνια πριν Ελενα Τιτκοβα

    Θέλω να πάω, αλλά από που φεύγει το πλοίο? Δεν έχω αυτοκίνητο

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.