Αλλαγή σελίδας για το Δεμέναγα-Παραίτηση απο την ΑΕΚ - Μαζί του ο Γερογιάννης -Συνέντευξη

Διευθυντής στην Ακαδημία Triple Crown Basketball Academy του Φραγκίσκου Αλβέρτη και του Ευθύμη Ρεντζιά και head coach στο Παιδικό (Α'κατηγορία ΕΣΚΑ) και το Εφηβικό (Β΄ κατηγορία ΕΣΚΑ) αναλαμβάνει από σήμερα ο Αχιλλέας Δεμέναγας μετά την παραίτηση «βόμβα» από την ΑΕΚ. Τον ακολουθεί ο Χρήστος Γερογιάννης.
Πριν από λίγη ώρα, ανακοινώθηκε στο site της Triple Crown η συμφωνία συνεργασίας με τον Αχιλλέα Δεμέναγα κι εμείς επικοινωνήσαμε αμέσως μαζί του τηλεφωνικώς:

• Αχιλλέα, ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην παραίτησή σου από την ΑΕΚ;

Οι λόγοι της παραίτησης είχαν να κάνουν με την έλλειψη συνθηκών ώστε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα έτσι όπως το είχαμε σχεδιάσει με το Βαγγέλη το Ζιάγκο και το είχαμε υποσχεθεί σε όσες οικογένειες μας εμπιστεύτηκαν την προηγούμενη χρονιά. Έκανα υπομονή τουλάχιστον 2,5 μήνες, ενοχλούσα επανηλειμμένα και για όλο αυτό το διάστημα τη διοίκηση, γνώριζα πολύ καλά ότι το πρώτο μέλημα ήταν η σύσταση της ΚΑΕ και η δημιουργία της επαγγελματικής ομάδας αλλά από την άλλη είχα την υποχρέωση να ενημερώσω τους γονείς για τις συνθήκες που θα επικρατήσουν τη νέα χρονιά. Γι' αυτές ακόμη και την τελευταία στιγμή δεν πήρα καμία απάντηση και αναφέρομαι κυρίως στις γηπεδικές συνθήκες και στην όλη υποστήριξη του προγράμματος. ¨Ετσι, τη Δευτέρα 18 Αυγούστου,στην πρώτη συνάντηση με τα τμήματα υποδομής ανακοίνωσα στους γονείς την παραίτησή μου και τους λόγους αυτής.

Πως πρέκυψε η συνεργασία με την Triple Crown του Φραγκίσκου Αλβέρτη και του Ευθύμη Ρεντζιά;

Την προηγούμενη Πέμπτη δέχτηκα τηλέφωνο από το Νίκο τον Παππά. Ο Νίκος Παππάς ήταν τον τελευταίο καιρό ο διευθυντής του Triple Crown, ο οποίος, όμως, ακολούθησε το Φραγκίσκο από πέρυσι στην αντρική ομάδα του Παναθηναϊκού, ως συνεργάτης, κι έτσι, η Ακαδημία έψαχνε κάποιο πρόσωπο να καλύψει αυτή τη θέση. Συναντηθήκαμε και μου ανέλυσε όλο το πλάνο και τις αρμοδιότητες που μου πρότεινε να έχω, έγινε μια διεξοδική συζήτηση και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε.

Μετά από το ταξίδι στην Αμερική, έγινε γνωστό ότι ήταν προσωπική σου επιλογή ο Χρήστος Γερογιάννης να έρθει στην ΑΕΚ και μάλιστα δημοσιεύτηκε στον τύπο ότι υπέγραψε. Τώρα τι θα γίνει με την περίπτωση του Χρήστου;

Ο Χρήστος όντως ήταν μία από τις επιλογές μου για την παιδική ομάδα της ΑΕΚ, είχαμε τη συνεργασία και το ταξίδι στην Αμερική, συζήτησα και με την οικογένειά του, είπα ότι ήθελα να τον έχω κοντά μου και να δουλέψω μαζί του. Φυσικά, συζητήσαμε για συνθήκες σωστές, ώστε να γίνει ό,τι καλύτερο πάνω στο παιδί, όπως και με άλλα παιδιά που είχαμε στους στόχους για να παίξουν στην ΑΕΚ. Αυτό που συζητήσαμε ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για το Χρήστο μετά την παραίτησή μου. Από τη στιγμή που ήρθε η πρόταση από την triple crown ενημέρωσα τον ίδιο και την οικογένειά του. Το ζητούμενο ήταν οι σωστές συνθήκες για να δουλέψει ο Χρήστος και η συνύπαρξή μας σε μια οργανωμένη κατάσταση.Επιπλέον, υπάρχει ένα ακόμα «συν» για το Χρήστο.Αλλάζει κατηγορία. Το παιδικό της Triple Crown αγωνίζεται στην Α' κατηγορία ΕΣΚΑ, ενώ το παιδικό της ΑΕΚ αγωνιζόταν στη Β' κατηγορία ΕΣΚΑ. Ο Χρήστος, με την ένταξή του στην Triple Crown, έχει την ευκαιρία να κοντραριστεί με τους καλύτερους στην Αθήνα και να δει και ο ίδιος που υστερεί και πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να γίνει.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για τη συνεργασία με την Triple Crown και για σένα προσωπικά;

Όπως σου είπα, με το Νίκο Παππά μιλήσαμε πολλή ώρα για τους στόχους, τις κοινές μας σκέψεις όσον αφορά το πώς πρέπει να λειτουργεί μια ακαδημία και το προπονητικό πρόγραμμα στο οποίο πρέπει να εστιάζει. Οι συνθήκες στην Triple Crown είναι ιδανικές για να δουλέψει κάποιος. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον και μέσα από την προπονητική διαδικασία να τα δούμε να προοδεύουν αθλητικά, δηλαδή να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν με βάση το ταλέντο τους. Η ομάδα συνεργατών της Triple Crown που αποτελείται από τους προπονητές Γιάννη Φασουλόπουλο, Γιώργο Δήμο, τον διευθύνοντα σύμβουλο  της ακαδημίας Νίκο Παππά, τον υπεύθυνο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Κωνσταντίνο Νέτση και τους ιδρυτές της ακαδημίας Φραγκίσκο Αλβέρτη και Ευθύμη Ρεντζιά εγγυάται την επιτυχία των παραπάνω στόχων.

Πότε θα σε δούμε στην Κω;

Η αδυναμία μου για το νησί σας είναι γνωστή. Με συνδέουν πολλά με την Κω. Εκτός από τη δική μας προσωπική και οικογενειακή φιλία τόσων πολλών ετών (40 χρόνων-και-βάλε) έχω περάσει τις καλύτερες διακοπές μου στο νησί. Επίσης, ασχολούμαι με τη γυναικεία ομάδα του Ελληνικού, η οποία έχει άριστες σχέσεις με την αντίστοιχη ομάδα του Ιπποκράτη της Κω. Έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον coach Μιχάλη Καπλανίδη, μας συνδέει γνωριμία χρόνων με το Γιάννη Παππούλη, είναι άριστη η συνεργασία με τη Μένη Πασπαρά. Η κλήρωση έφερε το πρώτο ματς να είναι Κως-Ελληνικό, άρα ενημερώνω τους φίλους μου εκεί, ότι στις 5 Οκτωβρίου θα είμαστε στην Κω. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τα πούμε σύντομα από κοντά.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Αχιλλέα Δεμέναγα στην ΑΕΚ:

"Προς: Πρόεδρο κ. Αλεξίου Αλέξη
Πρόεδρε,
Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παραιτούμαι από τη θέση του υπεύθυνου προπονητή υποδομών της ΑΕΚ.Αδυνατώ να εφαρμόσω ένα προπονητικό πρόγραμμα αντάξιο του μεγέθους αυτής της ομάδας όταν δεν υπάρχει ούτε η ελάχιστη συνθήκη στέγασης των τμημάτων και η στοιχειώδης υποστήριξη από τη διοίκηση.
Σήμερα 18-08-2014 ενημέρωσα τους αθλητές και τους γονείς τους για τα γεγονότα όπως αυτά έλαβαν χώρα τους τελευταίους δύο μήνες και αιτιολόγησα την απόφασή μου.
Μπορώ να καταλάβω τα προβλήματα. Δεν μπορώ να κατανοήσω την έλλειψη συνεργασίας για να λυθούν αυτά.
Η απαίτηση για έντιμη αντιμετώπιση, καθαρές εξηγήσεις και κυρίως έμπρακτο ενδιαφέρον για την τύχη των ακαδημιών και των αγωνιστικών τμημάτων δεν μπορεί να μην αποτελεί προτεραιότητα για μια διοίκηση με όραμα και πλάνο ανάπτυξης.
Ήταν μεγάλη τιμή που υπηρέτησα αυτήν την ομάδα και εύχομαι ό,τι καλύτερο στο μέλλον.
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΕΜΕΝΑΓΑΣ".

Ανακοίνωση Συνεργασίας της Triple Crown Basketball με τους κ. Αχιλλέα Δεμέναγα και κ. Δήμο Γιώργο!
H Triple Crown Basketball ανακοινώνει την συμφωνία συνεργασίας με τον κ. Αχιλλέα Δεμέναγα καθώς και με τον κ. Γιώργο Δήμο, ομοσπονδιακό προπονητή στην ηλικία των παμπαίδων.

Ο κ. Δεμέναγας διαθέτοντας πλούσια εμπειρία στα τμήματα υποδομής αναλαμβάνει παράλληλα και τον ρόλο του Διευθυντή της Ακαδημίας, με στόχο την θετική και μακροχρόνια επιρροή στους αθλητές, στις οικογένειές τους και στους ανθρώπους που αγαπάνε το άθλημα. Επιδίωξη της ακαδημίας είναι με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου και καταξιωμένου προπονητικού team, η παραγωγή αθλητών αλλά και υγιών φιλάθλων. Απώτερος στόχος είναι να συνεχιστεί η επιτυχημένη πορεία της ακαδημίας στην Ελλάδα και με νέες συνεργασίες, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους αθλητές της να κυνηγήσουν τα όνειρα τους!

 

Το προπονητικό team συμπληρώνει ο κ. Γιάννης Φασουλόπουλος ο οποίος ανανέωσε την συνεργασία του για τρίτη συνεχή χρονιά. Ο κ. Νίκος Παππάς αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου και θα είναι υπεύθυνος για την διεύθυνση στρατηγικού σχεδιασμού του Σωματείου.

 

Είναι εξαιρετική τιμή για την Triple Crown Basketball και χαρά η πορεία των προπονητών μας Γιώργου Λιμνιάτη, Νίκου Παππά και Διαμαντή Παναγιωτόπουλου οι οποίοι ανέλαβαν θέσεις ευθύνης σε σπουδαίες ομάδες (ΑΕΝΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ), όντας οι ίδιοι το καλύτερο παράδειγμα για τους νεαρούς αθλητές μας και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

 

Για την KosVoice Σοφία Καραγιάννη

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.