ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΕΜΜ. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΝΑΠΑΡΤΗ "ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΡΙΝΩΝ"

Με πολλή χαρά πληροφορήθηκα την έκδοση του νέου ποιητικού έργου του συμπατριώτη μας δόκιμου συγγραφέα, Κασιώτη  στην καταγωγή και διαμένοντα στην Κω, Δημήτρη Βοναπάρτη "Ο Χορός των Κρίνων". Το πολυκοπιασμένο αυτό έργο του, που αποτελείται από δύο χιλιάδες επτακόσιους ογδόντα τέσσερεις (2.784) λυρικούς ιαμβικούς, ομοιοκατάληκτους, δεκαπεντασύλλαβους στίχους, έχει σαν θέμα του την ταυτόχρονη αγάπη δυο νεαρών αδελφών για τον ίδιο άντρα, παραπέμποντας ιστορικά στην παλαιότερη, αναγεννημένη μετά τον τραγικό "Πατημό", Κάσο, στην κοινωνία της και στις συνήθειές της.

 

  Είναι ένα έργο βαριά φορτισμένο συναισθηματικά, που βαδίζει σ΄ ένα παράλληλο μονοπάτι με τον θρυλικό "Ερωτόκριτο" του Βιτσέντζου Κορνάρου. Κι όπως εκείνος αναδεικνύει μέσα από το έργο του την ιδιαίτερη πατρίδα του και τον πολιτισμό της, έτσι και ο Δημήτρης Βοναπάρτης, άξιο τέκνο της Κασιακής διασποράς, αναδεικνύει μέσα από το δικό του έργο, με τρόπο γλαφυρό, τον τόπο των προπατόρων του, την Κάσο, και τον δικό της πολιτισμό.

 

   Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ και δημόσια τον συγγραφέα για τη νέα αυτή λογοτεχνική του δημιουργία, που θα βρει -είμαι βέβαιος- τη θέση της στη βιβλιοθήκη κάθε Κασιώτη, κάθε Κασιώτισσας και κατ' επέκτασιν στη βιβλιοθήκη κάθε Δωδεκανήσιου συμπατριώτη μας και όχι μόνο.

 

    Εύχομαι από καρδιάς στο συγγραφέα να είναι καλοτάξιδο το νέο του βιβλίο και στο ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ της Κω, που το εξέδωσε, και άλλες ανάλογες επιτυχίες.

 

 

Μιχάλης Εμμ. Ερωτόκριτος,

 

Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Κάσου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.