Φέτος Άι-Βασίλη μας, δεν φτάνει μόνο να δωρίσεις πρέπει και να ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΕΙΣ!( το πετρέλαιο κοντεύει να κάνει ισοτιμία με την σαμπάνια)

Σεβαστέ μου Άι-Βασίλη, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος περιμένω να μου φέρεις ένα δώρο... Τι κι αν ο άνθρωπος είναι 10 χρονών, ή 50 ή 100. Τέτοιες μέρες προσμένουμε από σένα να μας θυμηθείς.

Όλα τάχω έτοιμα. Έχω κρεμάσει «το τσουράπι» στο τζάκι. Έχω ανάψει το καντήλι στο εικόνισμα κι έχω κάνει το σπίτι... λαμπίκο.

Περιμένω λοιπόν Άι-Βασίλη μου με δόξα και τιμή την έλευσή σου. Εντάξει, δεν χρειάζεται να κατέβεις από την καμινάδα. Θα γεμίσει γάνες η στολή σου και θα θέλει καθαριστήριο. Έλα από το παράθυρο, έλα από την πόρτα, μπες από το μαγειριό. Απ' όπου και νάρθεις είσαι καλοδεχούμενος! Εγώ και τα κάλαντα θα σου τραγουδήσω και κόκα-κόλα θα σε κεράσω, όπως το δείχνει στη διαφήμιση. Όμως Άι-Βασίλη μου, ένα να ξέρεις: Δικαιολογίες δεν σηκώνω. Από μικρή άκουγα πως δεν προλαβαίνεις τάχα όλα τα παιδάκια. Μπαααα;

Τότε γιατί κάθε χρόνο προλαβαίνεις πάντα το σπίτι της Ντόρα και του Κυριάκου. Ξέρεις ποια λέω, τα παιδιά του κυρίου Κώστα του ψηλού. Τάχεις φλομώσει στα παιχνίδια. Και τι παιχνίδια. Όχι βέβαια σβούρες, βόλους και τζαμπούνες. Όλο βουλευτιλίκια και υπουργεία τους χαρίζεις. Μόλις η μικρή Ντόρα βαρέθηκε να παίζει με τις Μπάρμπι, της έδωσες το υπουργείο Εξωτερικών και ξέσκαγε η κοπέλα μια χαρά κι αυτή και το συνάφι της.

Και στον άλλον πας συνέχεια Άι-Βασίλη μου, τον Κωστάκη, το γιό του κ. Αχιλλέα, που μένει στη Ραφήνα... Λιχούδικο παιδί ο Κωστάκης. Στο σχολείο όποτε έβλεπε κανά συμμαθητή του να τρώει τυρόπιτα, άπλωνε χέρι κανονικά. Αλλά κι εσύ Άι-Βασίλη μου στερημένο δεν τον άφησες. Να τα γλυκά, να τα παστέλια, να τα ξερολούκουμα. Έγινε ο Κωστάκης –ευγενικά θα το πω- έγινε γεματούλης. Είπε κι αυτός να το γυρίσει στον αθλητισμό. Αμέσως εσύ Άι-Βασίλη μου να του δωρίσεις ποδοσφαιρική στολή! Βγήκε το παιδί στο τερέν χαρά γεμάτο. Βάρεσε ένα σουτ, σκόνταψε, έπεσε, παρασκάλισε το πόδι και τα παράτησε όλα. Καλό παιδί, σεβαστέ μου Άι-Βασίλη, ο Κωστάκης αλλά ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΕΥΚΟΛΑ. Και καλά να παρατάει τα παιχνίδια του, αλλά ένα ολόκληρο λαό! Δε λέει.

Θυμάσαι Άι-Βασίλη μου τι έγινε το 2009; Τότε ήταν που άρχισε το βαπόρι να παίρνει κλίση. Και τον Κωστάκη τον είχαμε καπετάνιο. Όμως αυτός αντί να δώσει μάχη, αντί να μείνει μέχρι τέλος στη γέφυρα, μπήκε σ' ένα φουσκωτό και την έκανε. Παρέδωσε το πλοίο στους πειρατές Πασόκους και μείναμε μεσοπέλαγα να βυθιζόμαστε!..

Αμ, δεν κάνουν έτσι, Κωστάκη μου.

Δεν έκανε έτσι ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες. Ούτε ο Ανδρούτσος στη Γραβιά, ούτε ο Κατσιμήτρος φυγομάχησε.

Kαι στους άλλους πας Άι-Βασίλη μου ανελλιπώς. Ξέρεις ποιους λέω. Τα εγγόνια του κυρ-Γιώργου. Πούχουν μαμά εκείνη την ψηλή την Αμερικάνα, την κ. Τσάντ (καλά εντελώς μεταξύ μας Άι-Βασίλη μου, αυτή ως λαό ποτέ δεν μας χώνεψε). Πας λοιπόν κάθε χρόνο φορτωμένος. Ασήκωτο το σακούλι σου. Παιχνίδια για τη Σοφούλα, το Νίκο, τον Αντρίκο και τα καλύτερα τα φυλάς πάντα για τον Γιωργάκη. Πόσα ποδήλατα θέλει ποια αυτό το παιδί; Τι τα κάνει όλα μαζί; Πόσα στρατιωτάκια θέλει για να παίζει. Έχει 10 εκατομμύρια Έλληνες. Μας έχει σε στάση προσοχής και μας λέει παραμύθια περί πράσινης ανάπτυξης και δημοκρατικών θεσμών... Ποιοι δημοκρατικοί θεσμοί, Άι-Βασίλη μου. Αυτοί μοναχοί τους έκαναν πρωθυπουργό τον Παπαδήμο και μεταξύ τους αυτοχρήστηκαν υπουργοί. Αφού μάλιστα πάνω στη φούρια τους ξέφυγε κι ένας σύντροφος, ο Παντελής Καψής και τον όρκισαν εκ των υστέρων... μη τυχόν και μείνει το παιδί παραπονεμένο.

Έντεκα υπουργούς σου λέει χρειάστηκαν οι Ιταλοί. Ναι οι Ιταλοί. Η χώρα που φιάχνει Ferrari και Alfa Romeo. Εμείς που δεν παράγουμε ούτε πλαστικές λεκάνες (κι αυτές τις εισάγουμε από την Τουρκία) έχουμε 49 υπουργούς. Βγήκε στην τηλεόραση η Ιταλίδα υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων κι έκλαιγε, γιατί υποχρεώθηκε να κάνει περικοπές... Είδες ποτέ Άι-Βασίλη μου κανένα από τους δικούς μας να κλάψει, για την κατάντια του Ελληνικού λαού; Δεν τους περονιάζει η ένδεια, γιατί έχουν τις καβάτζες τους.

Εδώ ξεσηκώθηκαν παλιοί βουλευτές -ότι θυμούνται χαίρονται- και ζητάνε αναδρομικά πολλές χιλιάδες ευρώ, με προεξέχοντα τον Άκη. Τι ποιος είναι ο Άκης; Ένα πρώην πρωτοκλασάτο παληκάρι του ΠΑΣΟΚ, που θάπρεπε εδώ και πολύ καιρό να βρίσκεται στη φυλακή. Αντ' αυτού ζει χλιδάτα και προκλητικά σ' ένα μέγαρο κάτω από την Ακρόπολη!!! Αν τον 5ο αιώνα π.Χ. ο Περικλής ήξερε ότι θάχει γείτονα τον Άκη, θα πήγαινε αλλού να χτίσει τον Παρθενώνα.

Και καλά μ' όλους αυτούς. Αλλά εσύ σεβαστέ μου Άγιε, πας και στο σπίτι της Αλέκας. Μα αυτή έτσι κι αλλιώς δεν πιστεύει σε Σένα. Δεν ασπάζεται το Σταυρό, όταν γίνεται αγιασμός στη Βουλή. Τι πάρε-δώσε έχεις λοιπόν μαζί της;

Το κόμμα της επιχορηγείται πλουσιοπάροχα από το Ελληνικό κράτος. Όσο για την κόρη της, σπούδασε στα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Ναι, όπως τ' ακούς. Άμα πρόκειται για την οικογένειά μας επιλέγουμε καπιταλισμό. Άμα πρόκειται για τους ψηφοφόρους ξαναγυρίζουμε στον Μαρξ.

Το'μαθες άραγε Άι-Βασίλη μου, πως η Ελλάδα κατέχει την 4η θέση παγκοσμίως στις δαπάνες, για επιχορηγήσεις κομμάτων!

Σταμάτα λοιπόν να μπαινοβγαίνεις στα σπίτια τους. Αρπαχτικά είναι όλοι αυτοί. Σε προειδοποιώ.

Θα σου φορολογήσουν το έλκηθρο.

Θα σου κατάσχουν τα ελάφια.

Θα βάλουν χαράτσι στο σάκο σου.

* * *

«Άγιος Βασίλης έρχεται και δεν μας καταδέχεται».Έτσι δε λένε τα παιδιά στα κάλαντα; Για κάνε μια προσπάθεια φέτος να μας καταδεχτείς.

Για έλα «στη γωνιά μας κόκκινο τ' αναμμένο τζάκι», γιατί το πετρέλαιο κοντεύει να κάνει ισοτιμία με τη σαμπάνια...

Ρίξε καμιά ματιά στα παιδιά που πάνε σχολείο νηστικά (προχθές μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο νοσοκομείο τέσσερα παιδιά από ασιτία)... Κράτα κανά περίσσευμα και για κάτι ψυχούλες στην Κένυα, το Καμερούν, την Τανζανία... που σβήνουν αβοήθητες. Άκουσα ένα σεβάσμιο μητροπολίτη στην Κένυα να λέει, πως όταν μοίρασαν στην ιεραποστολή καραμέλες στα παιδάκια, αυτά τις έφαγαν μαζί με το χαρτί, γιατί δεν είχαν ξαναδεί στη ζωή τους καραμέλα.

Καλέ μου Άι-Βασίλη, αυτές τις μέρες σου πέφτει πολλή δουλειά, κουράζεσαι και άθελά σου κάνεις λάθη. Φαίνεται πως οι πόρτες των πλουσίων είναι πολύ φανταχτερές και τις βρίσκεις εύκολα. Όμως σε τούτη τη χώρα, κάθε μέρα που περνάει, οι πλούσιοι γίνονται πλουσιώτεροι. Και οι φτωχοί, μπατίρηδες. Έτσι μας κατάντησε ο σοσιαλισμός. Και έχουμε όλοι μας μερίδιο ευθύνης... Γι' αυτό σου λέω, φέτος νάσαι προσεκτικός. Νάσαι ακριβοδίκαιος. Οφείλεις να μπεις στα σπίτια των παιδιών, που έχουν άνεργους γονιούς ή πενιχρά αμειβόμενους. Στα σπίτια των εξαθλιωμένων αλλοδαπών. Να βρεις τις πόρτες τις παρακατιανές, τα παραγώνια τα σβηστά και τα μαγκάλια. Φέτος Άι-Βασίλη μας, δεν φτάνει μόνο να δωρίσεις πρέπει και να ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΕΙΣ.

Και σε παρακαλώ, προτού επιστρέψεις στην Καισάρεια, κάνε μια μικρή στάση και στο σπίτι μου. Θα πυρακτώσω καλά μια μαυρόπλακα και θα σου φιάξω σπάργανα (τηγανίτες). Ίδια ακριβώς όπως τα έφιαχνε η γιαγιούλα μου.

 

Το email λάβαμε από τον κ. Γρηγόρη Νικολάου

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.