Τώρα στο Πολύκεντρο Γκαζάκια, γκαζές, βόλοι, μπίλιες, Καραβούζες για να θυμηθούμε την παιδική μας ηλικία...

Το να παίζει κανείς με βόλους δεν είναι μια καινούρια μόδα. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο έβρισκαν ευχαρίστηση στα διάφορα παιχνίδια με βόλους εδώ
και χιλιάδες χρόνια. Λέγεται μάλιστα ότι οι πρώτοι βόλοι δημιουργήθηκαν από τους ανθρώπους των σπηλαίων οι οποίοι έπαιζαν με μικρά χαλίκια ή μπαλάκια από φυσικό πηλό. Μπάλες πηλού έχουν βρεθεί σε τάφους στην Αίγυπτο, καθώς και σε Ινδιάνικους τόπους ταφής. Επίσης, μπάλες πηλού έχουν ανακαλυφθεί στις αρχαίες πυραμίδες των Αζτέκων. Πράγμα που σημαίνει ότι πολλά αγόρια και κορίτσια διασκέδαζαν παίζοντας με κάποιου είδους βόλους στο παρελθόν! Στη σημερινή εποχή οι βόλοι φτιάχνονται από πολλά διαφορετικά υλικά. Το γυαλί είναι το πιο δημοφιλές.

Οι βόλοι από πηλό είναι πολύ φθηνοί στην κατασκευή τους αλλά δεν είναι τόσο καλοί όσο οι γυάλινοι. Σχεδόν όλοι οι βόλοι φτιάχνονται από μηχανήματα. Οι γυάλινοι βόλοι φτιάχνονται λιώνοντας γυαλί σε κλίβανο και χύνοντάς το σε καλούπια, στη συνέχεια χρωματιστά γυαλιά ενσωματώνονται στους βόλους στα καλούπια δημιουργώντας έτσι σχέδια όπως το «μάτι γάτας» και το «κόμικς». Τέλος τα καλούπια μετους βόλους μέσα σε αυτά ψήχονται και έτσι έχουμε βόλους με περίεργα σχέδια μέσα τους.

Τα όμορφα αυτά παιχνίδια μπορείτε να βρείτε στο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.