Τα παιδιά μαζί με τον Β. Ηλιόπουλο έσωσαν τους Καλικάντζαρους (φώτο & βίντεο)

Καλικάντζαροι , ζωγραφική, τραγούδι, παιχνίδι, κατασκευές και ο καταπληκτικός και πάντα γεμάτος ενέργεια συγγραφέας Β. Ηλιόπουλος δημιούργησαν μία Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού.

Μικροί και μεγάλοι γέμισαν το Πολύκεντρο και κατάφεραν να σώσουν τους Καλικάντζαροχωριό!

«Ο Καλοκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό» είναι ένα ξεχωριστό ποιοτικό βιβλίο από τις εκδόσεις Πατάκης.

«Στον Μανόλη αρέσουν οι πλάκες και οι σκανταλιές. Όταν το δάσος γνωρίζει τον Καλοκάντζαρο, το μοναδικό καλό καλικάντζαρο, γίνονται οι καλύτεροι φίλοι και δίνουν μια υπόσχεση: να βοηθούν πάντα ο ένας τον άλλο. Γι’ αυτό και όταν ο Μανόλης έπειτα από χρόνια συνειδητοποιεί ότι οι καλικάντζαροι κινδυνεύουν να εξαφανιστούν γιατί οι άνθρωποι ούτε πιστεύουν ότι υπάρχουν ούτε γιορτάζουν πια παραδοσιακά τα Χριστούγεννα, αποφασίζει να πάει στο Καλικαντζαροχωριό. Εκεί ο Μαντρακούκος , ο Κωλοβελόνης , κι ο Κοψαχείλης , οι αρχηγοί των καλικάντζαρων τρομάζουν μόλις ακούν τα νέα. Μόνο ο Καλοκάντζαρος και ο Μανόλης αποφασίζουν να δράσουν για να κάνουν τους ανθρώπους να γιορτάζουν παραδοσιακά και να σώσουν τους καλικάντζαρους».

Ο συγγραφέας του Β. Ηλιόπουλος που είναι και ο δημιουργός του αγαπημένου ήρωα των μικρών παιδιών «Τριγωνοψαρούλης» είναι πλέον φίλος της Κω και επισκέπτεται συχνά το νησί μας για να παίξει και να περνάει δημιουργικά τις ώρες του με τα παιδιά, παρουσιάζοντας τα νέα του βιβλία.

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε παιδαγωγικά και θεολογία. Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο λογοτεχνίας για παιδιά «Η ιστορία της ζαρωμένης κάλτσας». Το 1997 κυκλοφόρησε το «Τριγωνοψαρούλης» που σύντομα έγινε διάσημος και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους . Από τότε κυκλοφόρησαν πολλά βιβλία του-μερικά από τα οποία βραβεύτηκαν  από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, το περιοδικό «Διαβάζω» κλπ. Επίσης βιβλία του κυκλοφορούν στο εξωτερικό, ενώ συναντάει συχνά τους αναγνώστες του, σε σχολεία και σε φεστιβάλ βιβλίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι πρόεδρος του Δ.Σ του κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ) για τη διετία 2008-2010.

2 Σχόλια

Σχολίασε
  1. πριν 8 χρόνια αγιος βασιλης

    πολυ καλη εκδηλωση να μας ξαναρθετε σας παριμενουμε

    Απάντησε
  2. πριν 8 χρόνια ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΛΕΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.