ΠΕΡΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ: ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΒΟΣΚΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

ΠΕΡΙ ΜΝΗΜΕΙΩΝ: ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΒΟΣΚΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
Αναφέρθηκε σε ΜΜΕ η δημιουργία μνημείου για τους ηρωικούς βοσκούς της Κω, που εκτελέστηκαν την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Πράγματι οι ηρωικοί βοσκοί της Κω με ρίσκο της ζωής τους βοήθησαν τα ελληνοβρετανικά κατασκοπευτικά δίκτυα και πλήρωσαν το πιο βαρύ τίμημα. Το μνημείο αυτό ήταν ένα χρέος τιμής που έπρεπε να αποδοθεί. Συγχαρητήρια σε όλους τους δημιουργούς του.
Θα ήθελα να προσθέσω: Α) Αφού έγινε το μνημείο για τους τρεις Κώστογλου, Περή, Πατάκου, φαντάζομαι ότι τώρα θα ακολουθήσει χωρίς να αργήσει και η δημιουργία ανάλογου μνημείου στην Αντιμάχεια για τους άλλους δύο βοσκούς, Η. Καπίρη και Γ. Ζουμπουλίκο, που απαγχονίστηκαν στις 18/Δεκεμβρίου. B) Σύμφωνα με τις αναφορές και τα στοιχεία που υπάρχουν, οι συλλήψεις έγιναν στη μάντρα του Κώστογλου στα Μάρμαρα. Η μάνδρα στο Κοκκινόνερο ήταν η καλοκαιρινή του διαμονή και δεν έχει σχέση με τη σύλληψη των τριών. Το τόνισε και ο Π. Σβουρένος που ήταν παρών στα αποκαλυπτήρια του μνημείου. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλα στοιχεία ή αποδείξεις για το αντίθετο. Θα ήταν καλό να αναφερθούν και αυτά χάρη της ιστορίας. Επίσης θα έπρεπε να φτιαχτεί και η ημερομηνία στο μάρμαρο της πλατείας Ελευθερίας, που είναι λάθος.
Η μνήμη στους νεκρούς και την ιστορία αυτό απαιτεί. Πάντως παρά τις κατά καιρούς οχλήσεις μου στο Δήμο ουδείς ενδιαφέρθηκε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.