Περιπέτεια στην Τερηδονούπολη & την Τραυματούπολη, 4 Νοέμβρη στο Πολύκεντρο Θαλασσινού

Το βιβλιοπωλείο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού και οι εκδόσεις Ψυχογιός προσκαλούν τους μικρούς φίλους τους στην παρουσίαση των βιβλίων της συγγραφέως και εικονογράφου Πέγκυς Φούρκα την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του βιβλιοπωλείου. Τα παιδιά θα διαβάσουν την Περιπέτεια στην Τερηδονούπολη και την περιπέτεια στην Τραυματούπολη.

Παιδιά ελάτε να γνωρίσουμε τη συγγραφέα, να παίξουμε πρωτότυπα παιχνίδια, να λύσουμε κουίζ, να ζωγραφίσουμε σε καβαλέτα και να αναπτύξουμε δημιουργικές δραστηριότητες.

 

Από μικρή η ΠΕΓΚΥ ΦΟΥΡΚΑ δημιουργούσε τους δικούς της ήρωες και της άρεσε να ταξιδεύει μαζί τους μέσα από τα χρώματα και τις γραμμές. Ξεκίνησε να εργάζεται ως ζωγράφος από νεαρή ηλικία, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα ελεύθερου σχεδίου, σύνθεσης, χρώματος, καθώς επίσης σεμινάρια επεξεργασίας φωτογραφίας σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και computer graphics. Στη συνέχεια, φοίτησε στη σχολή του αγιογράφου Δ. Χατζηαποστόλου και παρακολούθησε μαθήματα αγιογραφίας, ιστορίας της τέχνης, βιτρό και συντήρησης έργων τέχνης. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε σύντομα στο παιδικό βιβλίο και από το 1996 εικονογραφεί παιδικά βιβλία, μεταξύ των οποίων και κάποια από τα νέα σχολικά βιβλία (Μελέτη Περιβάλλοντος της Α΄ Δημοτικού και Θρησκευτικά της Γ΄ Δημοτικού). Μέχρι πρόσφατα διάβαζε τα κείμενα που της εμπιστεύονταν και μετά έδινε μορφή και έκφραση στους ήρωες! Έγραψε το πρώτο της βιβλίο, ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΥΜΑΤΟΥΠΟΛΗ, σε συνεργασία με την αγαπημένη της φίλη Βαλιώ Καρανδάκη, και ακολούθησε η ιδέα για το βιβλίο ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΗΔΟΝΟΥΠΟΛΗ με θέμα τη στοματική υγιεινή.

 

Περιπέτεια στην Τερηδονούπολη

Η γνωστή παρέα των επτά –έξι φίλοι κι ένας σκύλος για την ακρίβεια– αναλαμβάνουν και πάλι δράση! Αυτή τη φορά καλούνται να σώσουν τη Νεράιδα των δοντιών και τη χώρα της από τον αγενή Φον Τερηδόν και τη γυναίκα του Ιουλίτιδα, οι οποίοι έχουν μετονομάσει τη χώρα σε Τερηδονούπολη! Θα καταφέρουν άραγε οι φίλοι μας να τρυπώσουν στον πύργο, να ελευθερώσουν τη Νεράιδα και να καθαρίσουν την πόλη από τα βλαβερά οξέα και βακτήρια; Σύμμαχοί στον αγώνα αυτό θα είναι ο Μηνάς το οδοντικό νήμα και οι τρεις στοματοφύλακες. Μια χιουμοριστική ιστορία, που μέσα από την απίστευτη περιπέτεια

 

Περιπέτεια στην Τραυματούπολη

Η Μιράντα, ο Νικόλας, ο Μιχάλης, η Αλίκη, ο Άρης και η Νάντια πηγαίνουν εκδρομή με το λεωφορείο, όταν ξάφνου βρίσκονται στην Τραυματούπολη, όπου επικρατεί χάος: κορναρίσματα, φρεναρίσματα, τρακαρίσματα. Τα παιδιά αποφασίζουν να βοηθήσουν τον τροχονόμο κύριο Σφυρίδωνα να βάλει μια τάξη. Θα καταφέρουν, άραγε, να μάθουν γρήγορα τον ΚΟΚ και να πείσουν τον Σταμάτη και τον Γρηγόρη να γυρίσουν στις δουλειές τους; Μέσα από τις τρελές περιπέτειες μιας παρέας παιδιών, οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και τη σωστή οδική συμπεριφορά.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.