Ο Μ. Αυτζής μαζί με τα παιδιά μίλησαν για την σχολική βία και ζωγράφισαν

Σε μια υπέροχη εκδήλωση ο Μ. Αυτζής παρουσίασε το νέο του βιβλίο «Ο Ορφέας και οι Νταήδες με τα κίτρινα ποδήλατα». Ο συγγραφέας συζήτησε με τα παιδιά με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη για ένα ειδικό και επίκαιρο θέμα, αυτό της ενδοσχολικής βίας. Τα παιδιά συζήτησαν μαζί του για τις εμπειρίες που έχουν στο σχολικό περιβάλλον και εκείνος τα βοήθησε και τους εξήγησε πώς να αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις , με ευγένεια.

Στο τέλος τα παιδιά ζωγράφισαν και δημιούργησαν για τον Ορφέα και ο συγγραφέας υπέγραψε βιβλία τους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τον τελευταίο καιρό ο Ορφέας κλείνεται στο δωμάτιο του και δε μιλάει ούτε στη μαμά του. Μία παρέα αγοριών, τα Κίτρινα Ποδήλατα, τον ενοχλούν συνεχώς. Τον κοροϊδεύουν , τον σπρώχνουν, τον απειλούν, του τρώνε το κολατσιό, του παίρνουν το χαρτζιλίκι... Κι ο Ορφέας φοβάται.

Ώσπου μια μέρα παίρνει την απόφαση να τους αντιμετωπίσει. Άραγε θα τα καταφέρει; Τι χρειάζεται το μπλοκ ζωγραφικής του; Και τι σχέση μπορεί να έχουν ένα μυρμήγκι κι ένας ελέφαντας ;

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΑΥΤΖΗΣ γεννήθηκε στην Ξεχασμένη Ημαθίας. Σπούδασε παιδαγωγικά και θέατρο. Μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα γενικής αγωγής στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και είναι κάτοχος μάστερ λογοτεχνίας. Από το 1987 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Την οχταετία 1997-2005 ασχολήθηκε με το παιδικό θέατρο ως εμψυχωτής στο θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Μάνδρας Αττικής. Το 1994 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία για παιδιά με το ανέκδοτο θεατρικό έργο Αν τα παιδιά έχτιζαν το αύριο, κερδίζοντας εύφημη μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Συνολικά μέχρι τώρα έχει τιμηθεί τρεις φορές. Κείμενα του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, καθώς και στο βιβλίο Η Γλώσσα μου της τετάρτης τάξης του δημοτικού. Μετέχει ενεργά στον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελλ. Τμήμα της IBBY) από το 1998 και από το 2002 εκλέγεται σύμβουλος και έφορος στο Δ.Σ. αυτού.

3 Σχόλια

Σχολίασε
 1. πριν 8 χρόνια merkouriosaytzis@gmail.com

  Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την τιμή και τη χαρά που μου δώσατε, για την εκδήλωση και τη φιλοξενία που μου επιφυλάξατε! Με φιλικούς χαιρετισμούς Μερκούριος Αυτζής

  Απάντησε
 2. πριν 8 χρόνια Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

  Συγχαρητήρια, Μέρκο! Συγχαρητήρια και στα παιδιά και στους δασκάλους τους!

  Απάντησε
 3. πριν 7 χρόνια Kasacima

  In awe of that ansewr! Really cool!

  Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.