Μυθιστόρημα, διήγημα, graphic novels, ποίηση: 90 βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν

Μια εξαντλητική λίστα με τις νέες εκδόσεις που ξεχωρίσαμε από την ελληνική εκδοτική κίνηση

 

William Shakespeare

Ο βιασμός της Λουκρητίας

Μτφρ.: Λένια Ζαφειροπούλου

Εκδόσεις Gutenberg

Σελ.: 219

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας πανώλης, με τα θέατρα κλειστά για μήνες, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ εμπνέεται από τον συγκινητικό ιδρυτικό μύθο της ρωμαϊκής δημοκρατίας για να γράψει ένα από τα ωραιότερα αφηγηματικά ποιήματά του. Η ιστορία του ενέπνευσε πολλούς σπουδαίους ζωγράφους, έγινε όπερα από τον Μπρίτεν, ενώ σε αυτή βασίζεται το θεατρικό έργο του Μακιαβέλλι, Μανδραγόρας.

 

Διονύσιος Σολωμός

Άπαντα τα ιταλικά

Μτφρ.: Γιώργος Κεντρωτής

Εκδόσεις Gutenberg

Σελ.: 543

Η παρούσα έκδοση με τα μεταφράσματα όλων των ιταλικών έργων του Σολωμού είναι αμιγώς ποιητική και έχει επιτελεσθεί προγραμματικώς και ενσυνειδήτως κατά μίμηση του ελληνόγλωσσου ποιητικού έργου του: σαν να εκτελείται παλιό μουσικό έργο σήμερα με όργανα εποχής.

 

Μηνάς Βιντιάδης - Γιώργος Δαρδανός

Οι Κολιγάδες

Εκδόσεις Gutenberg

Σελ.: 164

Η άγνωστη επανάσταση του 1821 στην Άνδρο: ένα θεατρικό έργο που φωτίζει μια γνωστή σε ελάχιστους πτυχή της Ελληνικής Επανάστασης, με πρωταγωνιστές τον αγρότη Δημήτρη Μπαλή και τον φιλόσοφο Θεόφιλο Καΐρη. Ζωντανεύει όλα τα γεγονότα της περιόδου και παρουσιάζει τις απόψεις που οδήγησαν στην ατυχή προσπάθεια των Τουρκοκοτζαμπάσηδων να καλέσουν τους Τούρκους για να ξανακαταλάβουν το νησί. 

 

Percy Bysshe Shelley

Ελλάς

Μτφρ.: Ορφέας Απέργης

Εκδόσεις Gutenberg

Σελ.: 249

Το έργο βασίζεται στους Πέρσες του Αισχύλου. Όπως και ο Αισχύλος, έτσι και ο Σέλεϊ εστιάζει στην απελευθέρωση από την τυραννία και οραματίζεται την Ελλάδα, πριν ακόμα υπάρξει ως κράτος, ως πρότυπο ελευθερίας. Η έκδοση συμπληρώνεται με τον αρχικό πρόλογο του Σέλεϊ και εισαγωγή με πολλές πληροφορίες για το κίνημα του ρομαντισμού και τον ίδιο τον Σέλεϊ.

 

William Saroyan

Η ανθρώπινη κωμωδία

Μτφρ.: Νίκος Μάντης

Εκδόσεις Gutenberg

Σελ.: 249

Ένα δραματικό αντιπολεμικό έργο κι ένας σύγχρονος παραλληλισμός για τον νόστο στην Ιθάκη που δεν θα γίνει πραγματικότητα για πολλούς νέους. Το 1944 απέσπασε το βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ιστορίας για την ομώνυμη ταινία. O Saroyan (1908-1981), παιδί Αρμένιων μεταναστών στην Αμερική, ήταν πολύ δημοφιλής μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και είχε τιμηθεί με το βραβείο Πούλιτζερ.

 

Λουκρητίου

Περί φύσεως

Μτφρ.: Θεόδωρος Παπαγγελής

Εκδόσεις Gutenberg

Σελ.: 643

Η πρώτη, μετά από εκατόν επτά χρόνια, έμμετρη μετάφραση του έργου της κλασικής γραμματείας (57 π.Χ.) που επηρέασε τους μεγαλύτερους στοχαστές και επιστήμονες όλων των εποχών και τομείς όπως η θεολογία, η βιολογία, η σύγχρονη φυσική, η υπαρξιακή και ηθική φιλοσοφία.

 

John Williams

Το πέρασμα του μακελάρη

Μτφρ.: Αθηνά Δημητριάδου

Εκδόσεις Gutenberg

Σελ.: 463

Γραμμένο πέντε χρόνια πριν από τον Στόουνερ, θεωρείται το ενδιάμεσο βήμα από τον Μέλβιλ στον Κόρμακ Μακάρθι. «Το πρώτο και καλύτερο αντι-γουέστερν που έχει γραφτεί», κατά το «New York Times Book Review», είναι «ένα υποδειγματικό, βαθύ και ενδιαφέρον βιβλίο που δεν αφηγείται απλώς μια πολύ αμερικανική ιστορία αλλά θέτει  υπαρξιακά ερωτήματα που δεν συνδέονται με συγκεκριμένο τόπο και χρόνο» («Der Spiegel»).

 

Marieke Lucas Rijneveld

Δυσφορεί η νύχτα

Μτφρ.: Άγγελος Αγγελίδης & Μαρία Αγγελίδου

Εκδόσεις Ίκαρος

Σελ.: 336

Πώς αντέχει κανείς τον αφανισμό της χαράς; Πώς αντέχει ένα παιδί όταν όλα γύρω του καταρρέουν; Γραμμένο με ιδιαίτερα ωμή και λυρική γλώσσα, το μυθιστόρημα του/της Marieke Lucas Rijneveld, του νεότερου ατόμου που έχει αποσπάσει το βραβείο International Booker, αποτελεί ένα συγκινητικό πορτρέτο μιας θρησκόληπτης οικογένειας που προσπαθεί να διαχειριστεί τον πόνο της απώλειας.


Κώστας Ταχτσής

Το τρίτο στεφάνι

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 208

«Δε μπορώ, όχι, δε μπορώ να την υποφέρω πια!… Τι πληγή είν’ αυτή που μου ’στειλες, θε μου; Τι αμαρτίες έχω κάνει για να με τιμωρείς τόσο σκληρά; Ως πότε θα την έχω στην καμπούρα μου; Ως πότε θα ’μαι υποχρεωμένη να την ανέχομαι, να βλέπω τη μούρη της, ν’ ακούω τη φωνή της, ως πότε;» 

 

Καζούο Ισιγκούρο

Η Κλάρα και ο ήλιος

Μτφρ.: Αργυρώ Μαντόγλου

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 384

Ένα βαθιά συγκινητικό βιβλίο που μας προσφέρει μια μοναδική άποψη του διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου μας μέσα από τα μάτια μιας αξέχαστης αφηγήτριας. Η αριστοτεχνικά συγκρατημένη πρόζα του Ισιγκούρο ενισχύει τη συναισθηματική δύναμη και τη σπάνια τρυφερότητα του κειμένου, που διερευνά το πλέον θεμελιώδες ερώτημα: Τι σημαίνει στ’ αλήθεια ν’ αγαπάς;

 

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Το σκάνδαλο του αιώνα

Μτφρ.: Μαρία Παλαιολόγου

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 408

Πενήντα δημοσιογραφικά κείμενα του Μάρκες, από τα πρώτα του κείμενα σε εφημερίδες της Κολομβίας έως τα εκτενέστερα ρεπορτάζ του από το Παρίσι και τη Ρώμη και τη στήλη που διατηρούσε στην ισπανική «El Pais», όπου αποκαλύπτεται ένας φανατικός της δημοσιογραφίας, με το ύφος, το πνεύμα, το βάθος και το πάθος που αγαπήσαμε στη λογοτεχνία του.

 

Iζαμπέλ Αλιέντε

Οι γυναίκες της ζωής μου

Μτφρ.: Αγ. Βασιλάκου, Β. Κνήτου, Μ. Παλαιολόγου

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 224

Η μεγάλη Χιλιανή συγγραφέας μάς προσκαλεί να τη συνοδεύσουμε σε ένα προσωπικό και συναισθηματικό ταξίδι, στο οποίο εξετάζει τόσο τη γυναικεία συνθήκη, όπως τη βίωσε στη διάρκεια της ζωής της, όσο και τη σχέση της με το φεμινιστικό κίνημα, από τη νηπιακή της ηλικία έως σήμερα. 

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ Νέες Εκδόσεις FICTION

 

Τζορτζ Όργουελ

Η φάρμα των ζώων

Μτφρ.: Aύγουστος Κορτώ

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 176

Αλληγορική νουβέλα, γραμμένη το 1945 (μόλις τρία χρόνια πριν από το «αδελφό» έργο, το 1984), η Φάρμα των Ζώων εμπνέεται από τα τεκταινόμενα και τις συνέπειες της Ρωσικής Επανάστασης του 1917: πώς το όραμα για μια κοινωνία ίσων πολιτών μεταβλήθηκε σταδιακά σε ένα εφιαλτικό, απολυταρχικό καθεστώς που φυλάκιζε και εξόντωνε αντιφρονούντες.

 

Ιούλιος Βερν

20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα

Μτφρ.: Αριάδνη-Αδαμαντία Μοσχονά

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 560

Οι 20.000 λεύγες θεωρούνται από τις πιο συναρπαστικές μυθοπλαστικές περιπέτειες και από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ. Λέγεται πως αυτό το βιβλίο, μαζί με το Από τη Γη στη Σελήνη, έκανε τον μεγάλο Αμερικανό αστρονόμο Έντουιν Χαμπλ να εγκαταλείψει τη νομική και να ασχοληθεί με την αστρονομία και την κοσμολογία.


Εύα Γκαρθία Σάενθ ντε Ουρτούρι

Η τριλογία της Λευκής Πόλης

Μτφρ.: Αγγελική Βασιλάκου

Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο χαρισματικός αρχαιολόγος Τάσιο Ορτίθ ντε Θάρατε, καταδικασμένος για τα εγκλήματα που τρομοκράτησαν τη Βιτόρια πριν από δύο δεκαετίες, πρόκειται να βγει από τη φυλακή, όταν οι φόνοι ξαναρχίζουν. Ο αστυνομικός Ουνάι Λόπεθ ντε Αγιάλα θέλει πάση θυσία να σταματήσει τους φόνους. Ένα καθηλωτικό θρίλερ, όπου θρύλοι, αρχαιολογία και οικογενειακά μυστικά συνθέτουν ένα πυκνό μυστήριο.


Πηνελόπη Σ. Δέλτα

Μάγκας

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 376

Ένα σκυλί με ανθρωπόμορφα χαρακτηριστικά και ανθρώπινη φωνή και σκέψη βλέπει, σχολιάζει και φιλοσοφεί. Μιλά, μάλιστα, σε πρώτο πρόσωπο. Ο Μάγκας, που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1935, συνεπαίρνει τον αναγνώστη, ο οποίος μαθαίνει για σημαντικά ιστορικά γεγονότα, όπως η Επανάσταση του 1821, ο «ατυχής» πόλεμος του 1897, καθώς και ο Μακεδονικός Αγώνας.

 

Κώστας Ακρίβος

Πότε διάβολος πότε άγγελος

Eκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 256

Ένας άντρας μεγαλώνει, ζει και πεθαίνει χωρίς ποτέ να μάθει ποιος ήταν ο πατέρας του – ο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ένας άλλος θα περάσει όλη του τη ζωή αγαπώντας λάθος άνθρωπο για πατέρα – Μήτρος Αγραφιώτης το όνομά του. Οι δρόμοι τους θα συναντηθούν στην Επανάσταση του ’21. Τους ενώνει ο πόθος για την ελευθερία της πατρίδας και κάτι βαθύτερο που ο ένας το αγνοεί και ο άλλος το αποσιωπά επίτηδες. 


Clare Pooley

Το πράσινο σημειωματάριο

Μτφρ.: Βούλα Αυγουστίνου

Eκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 520

Ο Τζούλιαν Τζεσόπ, ένας εκκεντρικός ζωγράφος εβδομήντα εννέα ετών, αποφασίζει να καταγράψει την αλήθεια για τη ζωή του σε ένα πράσινο σημειωματάριο και να το αφήσει σε ένα καφέ. Κι όσο η ιστορία ξετυλίγεται, το σημειωματάριο, που ο Τζούλιαν το έχει ονομάσει «Πείραμα της Αυθεντικότητας», αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων που το πιάνουν στα χέρια τους.


Τάσος Παπαναστασίου

Η σιωπή δεν σε κρατά ζωντανό

Eκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 360

Ο αστυνόμος Απτόσογλου έχει αποσυρθεί στο Καρπενήσι, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα καθήκοντά του. Ο ιδιόρρυθμος αστυνόμος θα αναγκαστεί όμως να επιστρέψει στη δράση για χάρη μιας δεκαεξάχρονης και της γιαγιάς της που ζητούν τη βοήθειά του. Ο φόνος που θα κληθεί να εξιχνιάσει κρύβει ένα καλά θαμμένο μυστικό. 

 

Ελευθερία Κυρίμη

Καλό σημάδι

Eκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 320

Δυο νεαρές γυναίκες, δυο διαφορετικές εποχές, ίδιος τόπος. Ανάμεσα στις πέτρες και τα φρύγανα της άνυδρης γης οι πληγές χάσκουν ακόμη ανοιχτές. Θα καταφέρει να τις διακρίνει μια λαβωμένη ματιά; Θα μπορέσει ένα συνηθισμένο επαγγελματικό ταξίδι να γίνει ταξίδι αυτογνωσίας;

 

Soloup

21: Η μάχη της πλατείας

Εκδόσεις Ίκαρος

Σελ.: 752

Αυτό το graphic novel καλύπτει τα χρόνια της Επανάστασης μέχρι και την έλευση του Βαυαρού βασιλιά Όθωνα. Το μεγαλύτερο σε έκταση μέχρι σήμερα έργο κόμικ στην Ελλάδα συνδυάζει τη συστηματική ιστορική και αρχειακή έρευνα με την ένατη τέχνη. Μια αφήγηση που ξεφεύγει από τα στερεότυπα και αναδεικνύει πρόσωπα και γεγονότα. 


Φιόρη Ζαφειροπούλου

H άχρονη παραλία

Εκδόσεις Κάκτος

Σελ.: 480

Νεαρές γυναίκες αδύναμες, που δεν πρόλαβαν να ονειρευτούν, τους έσκισαν τα πέπλα της αθωότητας φορώντας τους τις αλυσίδες της σωματεμπορίας. Συναντιούνται οι δρόμοι τους στο φυσικό πέρασμα των τράφικερ από την Ανατολή στη Δύση, στα ελληνικά παράλια.

 

Μπράντον Τέιλορ

Αληθινή Ζωή

Mτφρ.: Αλέξης Καλοφωλιάς

Εκδόσεις Κάκτος

Σελ.: 360

Ένα μυθιστόρημα για την οικειότητα, τη βία και τη συγχώρεση μεταξύ φίλων σε μια πανεπιστημιούπολη των Μεσοδυτικών Πολιτειών, από μια ηλεκτρισμένη νέα λογοτεχνική φωνή. Μια νουβέλα σχεδόν οδυνηρής έντασης, μια ιστορία που θέτει το ερώτημα αν είναι δυνατόν να ξεπεράσουμε τις προσωπικές πληγές μας και με ποιο κόστος.

 

Οκτάβια Ε. Μπάτλερ

Εξ αίματος

Μτφρ.: Γιώργος Μπαρουξής

Εκδόσεις Αίολος

Σελ.: 368

Το 1976 η Ντάνα είναι μια φιλόδοξη συγγραφέας. Μυστηριώδως θα βρεθεί στο 1815, οπότε, λόγω του χρώματος του δέρματός της, θεωρείται σκλάβα και η ζωή της κινδυνεύει. Το Εξ Αίματος της Αφροαμερικανής Οκτάβια Μπάτλερ παραμένει ακόμη και σήμερα επίκαιρο, ένα ρηξικέλευθο, αντιρατσιστικό αριστούργημα.

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ Νέες Εκδόσεις FICTION


Αντρέα Καμιλλέρι

Ο μάγειρας του «Αλκυόνη»

Μτφρ.: Φωτεινή Ζερβού

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 304

Δραματικά ξεκινά η πολύπλοκη υπόθεση που περιλαμβάνει τη διάλυση του αστυνομικού τμήματος της Βιγκάτα, τη δύστροπη μοναξιά του Μονταλμπάνο, τους φόβους του Αουτζέλλο και του Φάτσιο, την παράξενη συνωμοσία του FΒΙ, τη σκοτεινή εμφάνιση ενός «μεγάλου ιστιοπλοϊκού»; Κανείς δεν ξέρει τι κρύβει στο κύτος του: χαρτοπαικτική λέσχη; Πορνείο πολυτελείας; Ή μήπως κάτι ακόμη πιο σκοτεινό;


George Orwell

1984

Μτφρ.: Ανδρέας Παππάς

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 472

Ο Ουίνστον Σμιθ, υπάλληλος στην Υπηρεσία Αρχείων του υπουργείου Αλήθειας στο Λονδίνο, χειρίζεται με επιδεξιότητα τη Νέα Γλώσσα και ξαναγράφει το παρελθόν με τρόπο που να εξυπηρετεί το Κόμμα. Ασφυκτιά λόγω του απόλυτου ελέγχου υπό το άγρυπνο μάτι του Μεγάλου Αδελφού. Από τη στιγμή που θα αποπειραθεί να αμφισβητήσει τη ζοφερή πραγματικότητα, θα ζήσει μια περιπέτεια με απρόβλεπτο τέλος. 


Άντρη Αντωνίου

Φωτογραφίες σε μαύρο φόντο

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 112

Η βραβευμένη συγγραφέας Άντρη Αντωνίου καταπιάνεται με ένα πολύ τολμηρό θέμα, τη σεξουαλική κακοποίηση προέφηβης, και το δουλεύει εξαίρετα, με το μοναδικό αφηγηματικό χάρισμα που διαθέτει. Με καταβυθίσεις και αναδύσεις στο είναι της ηρωίδας, με σκοτεινές και φωτεινές στιγμές, σκιές και ρωγμές, αναμνήσεις ζοφερές και προσπάθειες ανασύνταξης. Ένα αληθινό όσο και αρμονικό μυθιστόρημα.


Βιόλα Αρντόνε

Το τρένο των παιδιών

Μτφρ.: Φωτεινή Ζερβού

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 304

Το 1946 ο Αμερίγκο εγκαταλείπει τη γειτονιά του στη Νάπολη. Με το έκπληκτο βλέμμα ενός επτάχρονου παιδιού θα μας ξεναγήσει σε μια Ιταλία που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Θα μας διηγηθεί τη συγκινητική ιστορία ενός σκληρού αποχωρισμού και θα μας μιλήσει για τον βαθύ πόνο από τον οποίο δεν μπορεί κανείς να γλιτώσει. 


Τζέσσι Μπέρτον

Η εξομολόγηση

Μτφρ.: Μυρτώ Καλοφωλιά

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 576

Ένα φωτεινό, δυνατό και βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα για τα μυστικά και την αφήγηση, τη μητρότητα και τη φιλία, για το πώς χάνει κανείς και βρίσκει τον εαυτό του από τη συγγραφέα του Κουκλόσπιτου και της Μούσας, που κέρδισαν εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. 


Τσάο Γουέν Σουέν

Μπρούντζος και Ηλιοτρόπιο

Μτφρ.: Δημήτρης Σωτάκης

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 368

Μια συγκινητική ιστορία από τη μακρινή Ασία για την επιβίωση, τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο και τη δύναμη που κρύβει η αγάπη. Ένα μοναδικό μυθιστόρημα από τον βραβευμένο με το βραβείο Άντερσεν Τσάο Γουέν Σουέν, ένα ποιητικό μυθιστόρημα για τη φιλία και τις οικογενειακές σχέσεις, αλλά και για την αφοσίωση, τη θυσία και τον αλτρουισμό.

 

Λετισιά Κολομπανί

Η πλεξούδα

Μτφρ.: Γιάννης Στρίγκος

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.:  272

Τρεις γυναίκες, τρεις ζωές, τρεις ήπειροι. Αλλά μία και μόνο κοινή επιθυμία για όλες τους: η ελευθερία. Στην Πλεξούδα διασταυρώνονται οι ζωές και η μοίρα τους, αν και δεν θα συναντηθούν ποτέ. Οι ιστορίες αυτών των τριών γυναικών, που καλούνται να παλέψουν ενάντια στη μοίρα τους, είναι άρρηκτα δεμένες με έναν παράξενο νήμα που ούτε οι ίδιες γνωρίζουν. 

 

Ελένη Πουλημένου

Ο αλγόριθμος της ζωής

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 120

Ένα δυνατό μυθιστόρημα για την τεχνητή νοημοσύνη, την ανθρώπινη διάνοια, τη χαρισματικότητα, την επιστήμη και τα όριά της, αλλά και μια αλληγορία για τις επαναστάσεις της εφηβικής ηλικίας. Πάνω απ’ όλα, όμως, ένα μυθιστόρημα για τον άνθρωπο!

 

Τέιλορ Τζένκινς Ριντ

Οι εφτά σύζυγοι της Έβελιν Χιούγκο 

Μτφρ.: Αναστασία Δεληγιάννη

Εκδόσεις Αίολος

Σελ.: 400

Aποτραβηγμένη από τα φώτα της δημοσιότητας, στη δύση της ζωής της, η μεγάλη σταρ του παλιού Χόλιγουντ, Έβελιν Χιούγκο, αποφασίζει να αφηγηθεί την πολυτάραχη ζωή της. Επιλέγει γι’ αυτό μια άσημη μπλόγκερ, τη Μονίκ Γκραντ, η οποία θα κληθεί να καταγράψει μια αφήγηση που θα αποκαλύψει μια εντελώς διαφορετική προσωπικότητα κι ένα μεγάλο μυστικό.


Νίκος Αλιφέρης

Ο Κήπος του Λουξεμβούργου

Εκδόσεις Άγρα

Σελ.: 128

Οι Αθηναίοι ταξιτζήδες, η ανθρώπινη βλακεία, η κοινοτοπία, η ποίηση αλλά και η μετάφρασή της, οι σύγχρονοι Θερσίτες, οι μικροπολιτικοί, η 17 Νοέμβρη, η Αθηναϊκή Δημοκρατία και ο Αριστοφάνης, ο Παπαδιαμάντης, ο Σικελιανός αποτελούν ορισμένα από τα θέματα τα οποία πραγματεύεται ο συγγραφέας στον παρόντα τόμο. 


Γιάννης Στίγκας – Νικόλας Ευαντινός

Κωμωδία

Εκδόσεις Άγρα

Σελ.: 144

H Κωμωδία καλεί τον αναγνώστη να αναμετρηθεί μαζί της με την ευχή να συμφιλιωθεί με τον εαυτό της. Οι συγγραφείς, με συνθέσεις και αντιθέσεις, με θωπείες και ραπίσματα, με καλοτροχισμένη ειρωνεία, με ψυχραιμία και χιούμορ, κυρίως, με μια βαθιά έγνοια για την ανθρώπινη μοίρα, αναλαμβάνουν να μας οδηγήσουν ως τον Παράδεισο. Ίσως και λίγο μακρύτερα.


Ανδρέας Εμπειρίκος

Τζιάκομο Καζανόβα

Εκδόσεις Άγρα

Σελ.: 48

Κυκλοφορεί στη νεοσύστατη σειρά «Βιβλίδια», σε αυτόνομη έκδοση, το θαυμάσιο πεζογράφημα του Ανδρέα Εμπειρίκου από τον τόμο Οι κύκλοι του ζωδιακού (Άγρα, 2018), όπου ο συγγραφέας-ποιητής επιδίδεται σε ένα απρόσμενο παιχνίδι ταυτοπροσωπιών. 

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ Νέες Εκδόσεις FICTION

 

Paco Ignacio Taibo II

Όνειρα συνόρων

Μτφρ.: Κρίτων Ηλιόπουλος

Εκδόσεις Άγρα

Σελ.: 144

Ο Έκτορ Μπελασκοαράν Σάυν, που ασκεί το χείριστο επάγγελμα του Μεξικανού δημοκρατικού και ανεξάρτητου ντετέκτιβ, παρατήρησε προσεκτικά το πράσινο κάγκελο που χάραζε τα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έκοβε χώρες όπως το μαχαίρι το βούτυρο. […] Τελικά είχε γούστο να ψάχνει μια γυναίκα που έφευγε αφήνοντας πίσω της μόνο ονόματα συνοριακών πόλεων. […] Ήταν το ιδανικό κινηματογραφικό τοπίο…

 

Εκατερίνα Γκραφ

Η γυναίκα που λαχταρούσε να αγαπήσει

Mτφρ.: Αντώνης Ξανθόπουλος

Εκδόσεις Κάκτος

Σελ.: 960

Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας με τίτλο «Το ξύπνημα» είναι η ιστορία μιας ατίθασης γυναίκας, η ιστορία της κατάρρευσης ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος. Ένα μυθιστόρημα με εξαιρετική πλοκή, πλούσιο σε συναισθηματικές εναλλαγές και πολύτιμες ιστορικές πληροφορίες. Ένα μυθιστόρημα που θα αγαπηθεί και θα μιλήσει στις καρδιές των αναγνωστών του.


Λίτσα Ψαραύτη

Γιαννούλα, η πειρατίνα του Αιγαίου

Εκδόσεις Πατάκη

Σελ.: 96

Όταν η νεαρή Γιαννούλα µεταµφιέζεται σε αγόρι και µπαρκάρει ως ναύτης στην Αστραπή, για να ξεφύγει από τη µητέρα της και τη φτώχεια του νησιού, δεν έχει ιδέα για την αποκάλυψη που την περιµένει: η Αστραπή δεν είναι συνηθισµένο εµπορικό πλοίο, αλλά ένα από τα πειρατικά που αλώνιζαν στο ελληνικό αρχιπέλαγος τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.


Tim Weaver

Στις ράγες των νεκρών

Μτφρ.: Βαγγέλης Γιαννίσης

Εκδόσεις Bell

Σελ.: 448

Μετά το περσινό θρίλερ μυστηρίου, ο Γουίβερ επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο, όπου ο ερευνητής εξαφανισμένων προσώπων Ντέιβιντ Ράικερ μπλέκει σε μια υπόθεση γεμάτη μυστήριο, αγωνία και ανατροπές. Αναζητώντας μια κοπέλα που φαινομενικά το έσκασε από το σπίτι της, θα συνειδητοποιήσει πως μπορεί όλοι να έχουν μυστικά, ωστόσο υπάρχουν κάποια που είναι πολύ βαθιά θαμμένα. 


Lee Child

Σκοτεινό παρελθόν

Μτφρ.: Νίκος Ιβραηνίας

Εκδόσεις Bell

Σελ.: 408

Το Σκοτεινό Παρελθόν είναι η εικοστή τρίτη υπόθεση του Τζακ Ρίτσερ και έρχεται για να προσφέρει στους αμέτρητους φανατικούς αναγνώστες της σειράς ένα ακόμη εξαιρετικό θρίλερ. Ο ήρωας που δημιούργησε ο συγγραφέας είναι «ένας από τους πιο αυθεντικούς, ελκυστικούς ήρωες της ποπ κουλτούρας του αιώνα μας», σύμφωνα με τη «Washington Post». 


Τζορτζ Όργουελ

Ανάσες

Μτφρ.: Πάνος Τομαράς

Εκδόσεις Αίολος

Σελ.: 277

Ένας Όργουελ με λεπτό, ειρωνικό χιούμορ, διασκεδαστικός και απολαυστικός. Τα διάσημα μυθιστορήματά του, 1984 και Η φάρμα των ζώων, βρίσκονται εν σπέρματι εδώ, σε ένα μυθιστόρημα εξίσου απολαυστικό και προφητικό. 


Brian Herbert & Kevin J. Anderson

Dune: Ο Δούκας του Κάλανταν

Μτφρ.: Βασίλης Αθανασιάδης

Eκδόσεις Anubis

Σελ.: 424

Το βιβλίο Dune: Ο Δούκας του Κάλανταν είναι το πρώτο μέρος της συναρπαστικής νέας τριλογίας του κόσμου του Dune που ρίχνει φως στις ιστορίες μερικών από τους πιο θρυλικούς χαρακτήρες της επιστημονικής φαντασίας, στήνοντας το σκηνικό για το έπος που δημιούργησε ο Frank Herbert.


Joshua Williamson

Justice League εναντίον Suicide Squad

Μτφρ.: Χρήστος Κανελλόπουλος

Eκδόσεις Anubis

Σελ.: 200

Οι μεγαλύτεροι ήρωες. Οι πιο επικίνδυνοι εγκληματίες. Ο κόσμος δεν τους χωράει και τους δύο. Τα μέλη της Justice League είναι οι πιο ισχυροί και διάσημοι υπερήρωες της Γης, όμως δεν είναι η μοναδική ομάδα υπερανθρώπων που υπάρχει. Η Suicide Squad χτυπάει από τις σκιές και αναλαμβάνει τις δουλειές που είναι πολύ βρόμικες για τους υπερήρωες.


Ορέστης Μανούσος

1453

Eκδόσεις Anubis

Σελ.: 144

1453: H Bυζαντινή Aυτοκρατορία συνεχίζει να είναι το τελευταίο προπύργιο του χριστιανισμού στην Aνατολή. O Nικηφόρος Kαλλέργης είναι ένας νεαρός τοξότης που συντάσσεται στους Kρήτες τοξότες που φεύγουν για να υπερασπιστούν την Πόλη. Mέσα από το ημερολόγιό του καταγράφει τα γεγονότα όπως τα έζησε ο ίδιος, σαν απλός στρατιώτης, κατά τη διάρκεια της πτώσης της Bασιλεύουσας…


Guy Gavriel Kay

Παιδιά του Ουρανού και της Γης

Μτφρ.: Εβίτα Λύκου

Eκδόσεις Anubis

Σελ.: 608

Ένα μαγευτικό μυθιστόρημα που ξετυλίγεται σε έναν κόσμο, ο οποίος δίνει την αίσθηση του αληθινού. Ο Guy Gavriel Kay, εμπνευσμένος από την περίοδο της Αναγέννησης, συνθέτει μια συναρπαστική ιστορία στην οποία τα διπλωματικά παιχνίδια, η κατασκοπία, ο πόλεμος και η τέχνη βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.


Diana Gabaldon

Ο Φλεγόμενος Σταυρός

Μτφρ.: Ειρήνη Παϊδούση

Eκδόσεις Anubis

Σελ.: 872

Φθινόπωρο 1770. Ο Τζέιμι καλείται να ρισκάρει τη ζωή του για έναν βασιλιά τον οποίο ξέρει πως σύντομα θα χρειαστεί να προδώσει. Κατά την απουσία του η Κλαιρ θα αναγκαστεί να ακολουθήσει τον αγαπημένο της στην αποστολή του. Η συνέχεια μιας πολυδιάστατης σειράς που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και ενθουσίασε εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο. 


Gregg Olsen

Αν το πεις

Μτφρ.: Νεκτάριος Καλαϊτζής

Εκδόσεις Bell

Σελ.: 448

Mια σκληρή ιστορία επιβίωσης. Ο Όλσεν αφηγείται την κακοποίηση και τους βασανισμούς που υπέστησαν τρεις αδελφές από την ίδια τους τη μητέρα και τον αγώνα που έκαναν για να ξεφύγουν από το αρρωστημένο οικογενειακό τους περιβάλλον και μια ζωή εγκλωβισμένη σε ψέματα, εκφοβισμό, εξαναγκασμούς και φόνους. 

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ Νέες Εκδόσεις FICTION


Πωλίνα Νικολιδάκη

Ανατολή του έρωτα

Εκδόσεις Silk

Σελ.: 296

Δύο κόσμοι έρχονται σε μετωπική σύγκρουση, όταν μια βροχερή μέρα στο Λονδίνο η Μαρτίνα θα συναντήσει τυχαία, και πάλι, τον Ρεμί. Τότε ξεκινάει ένα δυνατό παιχνίδι μεταξύ τους, γεμάτο μυστικά, κρυφές επιθυμίες και ανομολόγητο πάθος. Κι όσο κι αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν, σύντομα θα συνειδητοποιήσουν πως ανήκουν ο ένας στον άλλον.   

 

T.S. Eliot

Ο Βράχος και τα Τέσσερα Κουαρτέτα

Μτφρ.: Άντης Ροδίτης

Εκδόσεις Αρμός

Σελ.: 224

Δύο έργα του Έλιοτ, με διαφορετική εκδοτική πορεία, τα οποία ενώνει μια άρρηκτη σχέση. 
Τα Κουαρτέτα δεν θα θυσίαζαν ούτε ένα γιώτα από το περιεχόμενο των χορικών και γενικά των μηνυμάτων του Βράχου, όπως θα διαπιστώσουν χάρη στην πατούσα έκδοση οι σύγχρονοι Έλληνες αναγνώστες.


Λάζαρος Αλεξάκης

Μικρό ταξίδι σε δανεικό χάρτη

Εκδόσεις Αίολος

Σελ.: 190

Με την ιδιαίτερη αφηγηματική τεχνική του ο συγγραφέας δημιουργεί και πάλι μια συναρπαστική ιστορία, στην οποία εμπλέκονται κλασικοί ήρωες βιβλίων, συλλέκτες σπάνιων αντιτύπων και, φυσικά, η μαγεία της ανάγνωσης.


Κοραής Δαμάτης

Αφορμές, διηγήματα

Eκδόσεις βακχικόν

Σελ.: 266

Ένα περιστατικό στον δρόμο, αφορμή. Κάτι που ειπώθηκε λαθραία, αφορμή. Κάποιο αναπάντεχο συμβάν, ένα ξαφνικό τηλεφώνημα, μια είδηση στα ψιλά, τα λόγια ενός φίλου, μια προσφώνηση, μια φωτογραφία... αφορμές που στάθηκαν ικανές για να γραφτούν οι Αφορμές του Κοραή Δαμάτη.


Μουράτης Κοροσιάδης

Ήμερες ημέρες, διηγήματα

Eκδόσεις βακχικόν

Σελ.: 262

Στο βιβλίο, γινόμαστε θεατές της σκέψης και της δράσης των ηρώων πάνω στη σκηνή της ζωής, ενώ την ίδια στιγμή τους ακολουθούμε στα παρασκήνια, όπου τους βλέπουμε και τους μελετούμε την ώρα που αποσύρονται από τα μάτια των θεατών, από τη γλώσσα των ανθρώπων. Και μας δίνουν το προνόμιο μιας ιδιωτικής ανάγνωσης της σιωπής τους. Για να διαπιστώσουμε, τελικά, πως «ό,τι είναι σημαντικό για την ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να ειπωθεί και ό,τι μπορεί να ειπωθεί δεν είναι το κατεξοχήν σημαντικό για τη ζωή».


Ελένη Μητροπούλου

Μια μπισκοτένια αγάπη 

Eκδόσεις βακχικόν

Σελ.: 72

Ένα μπισκοτένιο παραμύθι για μια αγάπη που μοιάζει ανέφικτη, αλλά τελικά εκπληρώνεται με τον πιο απίθανο τρόπο, έρχεται διά χειρός της Ελένης Μητροπούλου. Γραμμένο σε στίχο, πρόκειται ουσιαστικά για ένα ποιητικό παραμύθι το οποίο αφηγείται τη ζωή ενός ζαχαροπλάστη, του Λαρό, που κάνει χαρούμενους τους πάντες με τα υπέροχα μπισκότα του, αλλά βιώνει μια βαθιά μοναξιά.


Τάκης Νταλάκος

Μακροβίπερα 

Eκδόσεις βακχικόν

Ο Χάρης Λουκάς, ο ερευνητής που «πληρώνεται και για να στενοχωριέται», επανακάμπτει. Καταδύεται στα βάθη της ανθρώπινης φύσης και αναδύεται μέσα σε πολυκατοικίες, ουρανοξύστες και ιατρεία ερπετών, αλλάζοντας με μαεστρία πτήσεις, μεταξύ Αθηνών, Σικάγου και Μήλου, λύνοντας μυστηριώδεις γρίφους γύρω από δυο φόνους σε δυο παράλληλους κόσμους.


Γκρέγκορ φον Ρετσόρι

Αναμνήσεις ενός αντισημίτη

Μτφρ.: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

Εκδόσεις Δώμα

Σελ.: 412

Με αδυσώπητη ειλικρίνεια, αφοπλιστική απάθεια κι ένα δηλητηριώδες χιούμορ που ξεβολεύει τον αναγνώστη, αναδεικνύοντας τη δική του πιθανή συνενοχή, ο συγγραφέας παρουσιάζει τον κόσμο της προπολεμικής Ευρώπης να οδηγείται υπνοβατώντας στο έγκλημα και την καταστροφή, κινούμενος όχι τόσο από μοχθηρία όσο από πνευματική νωθρότητα.


Γιάννης Ευσταθιάδης

Ανοιχτό μικρόφωνο

Εκδόσεις Μελάνι

Σελ.: 104

Ο υπότιτλος του βιβλίου, Μονόλογοι και ομολογίες, δίνει το στίγμα των κειμένων. Πράγματι πρόκειται για μονολόγους οι οποίοι ηχογραφούνται από μικρόφωνο. Συνήθως έχουν εξομολογητικό χαρακτήρα, κάτι σαν αυτοκριτική αποτίμηση της ζωής. Εντούτοις, μέσα στις εξομολογήσεις των προσώπων συχνά συνυπάρχουν οι προβληματισμοί και τα συναισθήματα του συγγραφέα, κάνει έναν απολογισμό της ζωής του.


Arno Schmidt

Μαύρες Διαθήκες

Μτφρ.: Γιάννης Κοιλής

Εκδόσεις Κίχλη

Σελ.: 176

Οι Μαύροι καθρέφτες ξεχωρίζουν για την τόλμη της γραφής και για τη γλωσσοπλαστική τους δεινότητα. Το μυθιστόρημα, επίσης, συνδυάζει την ανάμειξη διαφορετικών υφολογικών επιπέδων, την παρωδία μοτίβων και τόπων ποικίλων λογοτεχνικών ειδών με την καταλυτική ειρωνεία και το χιούμορ. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, ο Schmidt κατέχει μιαν ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της νεωτερικής γερμανικής λογοτεχνίας.·


Ούρσουλα Φωσκόλου

Η Παναγία των εντόμων

Εκδόσεις Κίχλη

Σελ.: 112

Δύο άνθρωποι φαινομενικά ανόμοιοι μεταξύ τους κινούνται παράλληλα σε αυτήν τη νουβέλα, η οποία με τη σειρά της κινείται στη σκοτεινή επικράτεια του άρρητου και του μυστηριακού, εξερευνώντας την ύλη του εαυτού, του ιερού και του άλλου. 


Στέλιος Θ. Σκοπελίτης 

Νεοκλασικά της Αθήνας και του Πειραιά

Εκδόσεις Αίολος

Σελ.: 408

Το βραβευμένο λεύκωμα του φωτογράφου Στέλιου Θ. Σκοπελίτη (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 1976) που αποτυπώνει μοναδικά τη νεοκλασική κληρονομιά της Αθήνας και του Πειραιά, σε νέα έκδοση με ενημερωμένα στοιχεία των κτιρίων.

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ Νέες Εκδόσεις FICTION


Μάρτα Οριόλς 

Να μάθω να μιλώ με τα φυτά

Μτφρ.: Κωνσταντίνος Παλαιολόγος

Εκδόσεις Καστανιώτη

Σελ.: 272

Με αυτό το υπέροχα γραμμένο μυθιστόρημα η Μάρτα Οριόλς καθιερώθηκε αμέσως ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες λογοτεχνικές φωνές της σημερινής Ισπανίας. Η Καταλανή συγγραφέας γνωρίζει άψογα πώς να τοποθετεί τον μεγεθυντικό φακό στον παλμό της γυναικείας ψυχής και να μας μεταφέρει από τον πόνο στην τρυφερότητα, από το χαμόγελο στη συγκίνηση.


Τζέννυ Έρπενμπεκ 

Δοκιμασία

Μτφρ.: Αλέξανδρος Κυπριώτης 

Εκδόσεις Καστανιώτη

Σελ.: 208

Ένα συγκλονιστικό πανόραμα του προηγούμενου αιώνα, ένα έργο πυκνό και στιβαρό που προκαλεί σύγχυση και ευχαρίστηση, αβεβαιότητα και ένα λυτρωτικό αίσθημα συμφιλίωσης. Με τούτο το μυθιστόρημα, την αριστοτεχνική της Δοκιμασία, η Γερμανίδα συγγραφέας απέδειξε, μέσα σε λιγότερες από διακόσιες σελίδες, ότι συγκαταλέγεται στις κορυφαίες φωνές της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.


Μαριλένα Παπαϊωάννου

Ένα πιάτο λιγότερο

Εκδόσεις Καστανιώτη

Σελ.: 368

Στις 14 Ιουλίου του 1965, ο Σαράντης Καγιαλής σκοτώνεται σε αρχαιολογικές ανασκαφές στη Σαντορίνη. Τέσσερις γυναίκες που τον αγάπησαν βαθιά, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τον χαμό του, και με φόντο τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, θα μπλεχτούν σε μια περιπέτεια αναζήτησης που θα τις φέρει αντιμέτωπες με το παρελθόν.


Έντουαρντ φον Κάιζερλινγκ

Κύματα

Μτφρ.: Αναστασία Χατζηγιαννίδη

Εκδόσεις Loggia

Σελ.: 216

Τα Κύματα (1911) θεωρούνται το αντιπροσωπευτικότερο μυθιστόρημα του Κάιζερλινγκ, ο οποίος επαινέθηκε από τον Ρίλκε ή τον Τόμας Μαν: «Με τη μελαγχολική του ειρωνεία, η ελαφρότητα, η χάρη, το αίσθημα καθήκοντος της αριστοκρατίας, γίνονται υψηλή τέχνη».


Ειρήνη Κίτσιου

Το φίδι του Πλίνιου

Εκδόσεις Αντίποδες

Σελ.: 120

Οι κληματαριές και το φως, η ζωγραφική, η μουσική και η λογοτεχνία, η απώλεια και η αγάπη είναι οι αφορμές των διηγημάτων αυτού του βιβλίου. Η Ειρήνη Κίτσιου οργανώνει τις βαθιές ονειροπολήσεις της, που ξεκινούν από απλά περιστατικά και κορυφώνονται εσωτερικά, με τα αργά και μεθοδικά βήματα μιας μανιώδους παρατηρήτριας. 

 

Πέτερ Χάντκε

Η δεύτερη μάχαιρα

Μτφρ.: Σπύρος Μοσκόβου

Βιβλιοπωλείον της Εστίας

Σελ.: 152

Η εσωτερική επιταγή για εκδίκηση, και στο φόντο μια τύψη, κινεί τον ήρωα στο πιο πρόσφατο έργο του Πέτερ Χάντκε. Η περιπλάνησή του στον κόσμο συνεχίζεται με έναν καινούργιο σκοπό: να εκδικηθεί μια δημοσιογράφο που ζει κάπου εκεί κοντά. Σε άρθρο της πριν από χρόνια είχε προσβάλει την «αγία μητέρα» του αφηγητή. 

 

Σπύρος Πετρουλάκης

Το ναυάγιο

Εκδόσεις Μίνωας

Σελ.: 500

Το Ναυάγιο, εμπνευσμένο από το ναυάγιο του πλοίου «Ηράκλειον» στη Φαλκονέρα το 1966, εμπεριέχει πραγματικά και μυθοπλαστικά στοιχεία, συνθέτοντας ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που συγκλονίζει. Ο αναγνώστης θα μεταφερθεί από το 1966 στο σήμερα και από τα Κύθηρα στην Αθήνα και στο Παρίσι, ακολουθώντας την πορεία των ηρώων σε ένα ταξίδι που δεν τελείωσε ποτέ.

 

Δέσποινα Χατζή

Το Πανδοχείο

Εκδόσεις Μίνωας

Σελ.: 612

Η Δέσποινα Χατζή επιστρέφει με ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τις ολέθριες συνέπειες του πολέμου, εμπνευσμένο από τη μακραίωνη ιστορία και τη σαγήνη του ιταλικού Νότου. 

 

Σων Ταν

Ιστορίες από μακρινά προάστια

Μτφρ.: Αυγή Δαφερέρα

Εκδόσεις Αίολος

Σελ.: 99

Ένας φοιτητής από πρόγραμμα ανταλλαγών, που τελικά είναι εξωγήινος (μάλλον), ένας νεροβούβαλος που ξέρει καλύτερα απ’ όλους τα κατατόπια της γειτονιάς, ένα κρυφό δωμάτιο, ιδανικό για αποδράσεις, και λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να φτιάξετε το δικό σας κατοικίδιο είναι μερικές από τις Ιστορίες από μακρινά προάστια. 

 

Βαγγέλης Γιαννίσης

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 173

Εκδόσεις Διόπτρα

Σελ.: 352

Ο Βαγγέλης Γιαννίσης γίνεται ο πρώτος Έλληνας συγγραφέας που συνεργάζεται στενά με τους αξιωματικούς του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας για να παρουσιάσει πέντε αληθινές ιστορίες, βγαλμένες από τα αρχεία του Ανθρωποκτονιών. Ειδεχθή εγκλήματα ζωντανεύουν στα μάτια του αναγνώστη, σε ένα ταξίδι στα άδυτα πέντε υποθέσεων που συγκλόνισαν τη χώρα. 

 

Volker Kutscher

Το Βρεγμένο Ψάρι

Μτφρ.: Τάσος Ψηλογιαννόπουλος

Εκδόσεις Διόπτρα

Σελ.: 736

Ο φιλόδοξος αστυνόμος Γκέρεον Ρατ μόλις έχει έρθει στο Βερολίνο. Ζαλισμένος από τους ρυθμούς της υπόθεσης, εισέρχεται σε κύκλους παραστρατιωτικών και παρασύρεται στη δίνη δολοπλοκιών, μέσα σε ένα ντελιριακό πάνθεον χαρακτήρων, οι οποίοι θα γίνουν μάρτυρες της αρχής του τέλους της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. 

 

Guillaume Musso

Η Μυστική Ζωή των Συγγραφέων

Μτφρ.: Εύη Γεροκώστα

Εκδόσεις Διόπτρα

Σελ.: 280

Μετά το Κορίτσι και η νύχτα, ο Guillaume Musso επιστρέφει με ακόμα ένα δυνατό θρίλερ. Αλήθεια, ψέματα, έρωτας και φόβος αναμειγνύονται σε ένα βιβλίο από τον πιο ευπώλητο συγγραφέα στη Γαλλία τα τελευταία δέκα χρόνια.

 

Jorn Lier Horst

Φάκελος Καταρίνα

Μτφρ.: Βαγγέλης Γιαννίσης

Εκδόσεις Διόπτρα

Σελ.: 496

Με φόντο τα παγωμένα φιόρδ και τα σκοτεινά δάση της Νορβηγίας, ο Φάκελος Καταρίνα είναι μια ιστορία με αλλεπάλληλες ανατροπές. Ατμοσφαιρικό, καθηλωτικό και απόλυτα μυστηριώδες, ένα νορβηγικό νουάρ στα καλύτερά του, από έναν συγγραφέα που γνωρίζει άριστα το είδος. 

 

Μαρίνα Πετροπούλου

Παράθυρο ανοιχτό

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Σελ.: 320

Η Όλγα συνάντησε την Κάτια μετά από χρόνια. Εκείνη τη μέρα δεν φαντάστηκε πως η παλιά φιλία θα έφερνε στον δρόμο της λάθη, ενοχές, απώλειες, προδοσίες αλλά και έναν φίλο που θα σημάδευε τη ζωή της για πάντα. Το παρελθόν όμως, που δεν ξεχνάει ποτέ, την κυνήγησε. Ο έρωτας θα καταφέρει να την οδηγήσει στην ελευθερία;

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ Νέες Εκδόσεις FICTION

 

Σταμάτης Ν. Αλαχιώτης

… και οι θεοί “λαθεύουν”!

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Σελ.: 456

Μια πανέξυπνη καθηγήτρια πανεπιστημίου δαιμονίστηκε από την αψηλή ιδέα να φτιάξει τον κόσμο τον κακό. Κατασκεύασε, λοιπόν, ένα ασύλληπτα πρωτόγνωρο βιολογικό όπλο, που το ρύθμιζε ανάλογα με τη μοναδική γενετική ταυτότητα του κάθε «ζεβζέκη» που προγραμμάτιζε να τον αποδημήσει. Πριν προλάβει να το δοκιμάσει έπεσε στο δόκανο μιας ομάδας μυστικών πρακτόρων του FBI που εκμεταλλεύτηκαν τη σοφία της. 

 

Αλένα Μορνστάινοβα

Χάνα

Μτφρ.: Κώστας Τσίβος

Εκδόσεις Αλεξάνδρεια

Σελ.: 360 

Αν υπάρχει κάτι που επαληθεύει την αυθεντικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, δεν είναι άλλο από τα βάσανα και τις κακουχίες. Κι αν υπάρχει κάτι που ακυρώνει την ανθρώπινη ζωή, δεν είναι άλλο από τα βάσανα που οι άνθρωποι προκαλούν σε συνανθρώπους τους. Τι συμβαίνει, όμως, όταν κάποιος βασανίζεται όντας εντελώς αθώος; Όταν βρεθεί στη δίνη συμπτώσεων και γεγονότων; 

 

Luce D’ Eramo 

Εκτροπή

Μτφρ.: Άννα Παπασταύρου  

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Σελ.: 584

Μια ιστορία για τον κόπο που απαιτείται προκειµένου να πετάξεις από πάνω σου τα ψέµατα, µε τα οποία η µνήµη διηγείται το παρελθόν της. Θίγει την πλάνη των ιδεολογιών και περιγράφει το µαρτύριο µε απώτερο σκοπό την ανακάλυψη της αλήθειας. Όταν κυκλοφόρησε το 1979, η Εκτροπή γνώρισε τεράστια επιτυχία και εκδόθηκε σε όλον τον κόσµο.

 

Μαρία Ξυλούρη

Πέτρινα πλοία

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 168

Τα διηγήματα αυτής της συλλογής, δεκαπέντε ιστορίες για νησιά κυριολεκτικά ή μεταφορικά, σε θάλασσες πραγματικές ή φανταστικές, είναι πέτρινα πλοία με τον τρόπο τους: αφηγήσεις για ανθρώπους και τόπους που χάνονται, για τα ίχνη τους που κάποτε σβήνουν, και για όσους μένουν πίσω να θυμούνται.

 

Κατερίνα Μπέη

Η καλλονή

Εκδόσεις Key Βooks

Σελ.: 288

Είναι γυναίκα. Είναι ξένη. Είναι ανυπεράσπιστη. Είναι καλλονή. Ο κόσμος έχει κάθε λόγο να τη λατρεύει αλλά και να τη μισεί. Μια ιστορία για τις ταμπέλες και τα στερεότυπα, τον ρατσισμό, την εκμετάλλευση, τη βία, την πατριαρχία και την κατάχρηση: μια σπουδή στην ανθρώπινη φύση.

 

Τζούλη Αγοράκη

Ανδρολίβαδο

Εκδόσεις Key Βooks

Σελ.: 136

Εκεί που νομίζεις ότι γνωρίζεις τα πάντα για τους άντρες, συναντάς τον Ντουντούκα, τον Καστράτο, τον μικρό βεδουίνο, τον Boy George και χωρίς να το καταλάβεις έχεις βρεθεί στο Ανδρολίβαδο. Έναν φλεγόμενο τόπο γεμάτο ερωτικές μειονότητες, ένα τέρας φτιαγμένο από λίμπιντο, ένα κίνημα ερωτικής αναρχίας. Δεκαοκτώ γλυκόπικρες, σαρκοφαγικές ιστορίες παράφορης ερωτικής βλάστησης και απότομης ενηλικίωσης.


Λέμονι Σνίκετ

Τέλος

Μτφρ.: Εύη Γερόκωστα

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Σελ.: 424

«Αγαπητέ αναγνώστη […] αυτό το βιβλίο είναι το τελευταίο της σειράς βιβλίων με τίτλο «Μια σειρά από ατυχή γεγονότα» και, αν είχες το θάρρος να διαβάσεις τα δώδεκα προηγούμενα βιβλία, μάλλον δεν θα αντέχεις να ξανακούσεις για τόσο δυσάρεστα πράγματα όπως μια τρομακτική καταιγίδα, ένα ύποπτο ποτό, μια αγέλη από άγρια πρόβατα, ένα τεράστιο κλουβί και ένα πραγματικά φριχτό μυστικό για τους γονείς Μποντλέρ…»

 

Carmen Mola

Πορφυρό Δίκτυο

Μτφρ.: Αγγελική Βασιλάκου

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Σελ.: 519

Μια μέρα, η αστυνόμος Έλενα Μπλάνκο εισβάλλει με την ομάδα της στη βίλα μιας ευκατάστατης οικογένειας, στο δωμάτιο του έφηβου γιου, για να επιβεβαιώσουν αυτό που φοβόντουσαν: το αγόρι παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση κουκουλοφόρους να βασανίζουν ένα κορίτσι μέχρι θανάτου. Αντιμέτωποι με το σαδιστικό θέαμα, είναι ανίκανοι να αντιδράσουν. Πόσα κορίτσια έχουν πέσει θύματα του Πορφυρού Δικτύου;

 

Κωνσταντίνος Μοσχάτος

Ρωξάνη

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Σελ.: 296

Τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής, ένα νεαρό κορίτσι πέφτει από τον βράχο της Μονεμβασιάς. Ο Άρης Βικέλας, ένας συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας που βρίσκεται στην Καστροπολιτεία αναζητώντας έμπνευση, μπλέκεται χωρίς να το καταλάβει στον μυστηριώδη θάνατο της Ρωξάνης Λάσκαρη.

 

Katherine Neville

Ο μαγικός κύκλος

Μτφρ.: Χριστιάννα Ελ. Σακελλαροπούλου

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Σελ.: 680

Στο κέντρο ενός κύκλου αρχαίων γρίφων βρίσκεται η μοναδική γυναίκα που μπορεί να ενώσει τα νήματα σε ένα υφάδι: η Άριελ Μπεν. Ποιες παράξενες δυνάμεις είναι θαμμένες στα χειρόγραφα; Καθώς η Άριελ διατρέχει τις ηπείρους για να αποκαλύψει τα μυστικά του οικογενειακού της παρελθόντος, αρχίζει να ξεσκεπάζει λίγο-λίγο την ανατριχιαστική αλήθεια της χιλιετίας που διανύουμε.

 

Γιάννης Καλπούζος

Σέρρα

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 640

Στο παρασκήνιο της μυθοπλασίας ιχνογραφείται ο Πόντος μέχρι την ανταλλαγή των πληθυσμών· η ομογενοποίηση των φυλών με συνδετικό κρίκο μα και άλλοθι τη θρησκεία· ο φόβος, η μισαλλοδοξία και ο εθνικισμός που ενσπείρουν οι νεότουρκοι και στη συνέχεια οι κεμαλιστές· η καθημερινή ζωή στα πρώτα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης· οι διώξεις των Ελλήνων επί Στάλιν.

 

Τζάνετ Γουίντερσον

Πες μου μια ιστορία

Μτφρ.: Αργυρώ Μαντόγλου

Εκδόσεις Μελάνι

Σελ.: 232

Το μυθιστόρημα Πες μου μια ιστορία είναι μια διαδρομή μέσα στα δικά μας δωμάτια που κατοικούμε κρυφά και τους φάρους στους οποίους προσπαθούμε να φτάσουμε. Η Τζάνετ Γουίντερσον είναι μία από τις εκπληκτικότερες και πιο πρωτότυπες συγγραφείς της γενιάς της.

 

Ambrose Parry

Η τέχνη του θανάτου

Μτφρ.: Χρήστος Μπαρουξής

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Σελ.: 576

Εδιμβούργο, 1849. Ενώ πλήθος ασθενών καταλήγουν ο ένας μετά τον άλλον, οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν καμία αποτελεσματική θεραπεία. Την ίδια στιγμή, μια εκστρατεία συκοφαντίας πασχίζει να παρουσιάσει τον Τζέιμς Σίμσον ως στυγερό δολοφόνο. Ο νεαρός προστατευόμενός του Γουίλ Ρέιβεν και η Σάρα Φίσερ αναλαμβάνουν και πάλι δράση για να ανακαλύψουν ποιος πραγματικά βρίσκεται πίσω από τους θανάτους. 

 

 

Πηγή:lifo.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.