ΚΩΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ : Είναι συγκλονιστικό. Ο Αντώνης Καρδούλιας έφτιαξε ένα καλλιτέχνημα απο σίδερο καλύτερα απο τους Ιταλούς

ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΔΟΥΛΙΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΜΑ ΑΠΟ ΣΙΔΕΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ

Είναι πραγματικά συγκλονιστικό το καλλιτέχνημα από σίδερο του αείμνηστου Αντώνη Καρδούλια ξεπέρασε και τους Ιταλούς. Στα αρχικά σχέδια του Ναού του Agnus Dei που έκανε οι Fiorestano di Fausto είχε προτείνει το 1925 ένα σχέδιο που χωρίς να είμαι σίγουρος (παραδόξως) είναι η ανάγλυφη εικόνα του Ευαγγελισμού παρόλο που δεν προορίζονταν σαν τέτοιος ?

Το λέω με συγκίνηση είναι πραγματικά εντυπωσιακό το 2010 μετά από 95 χρόνια ο Αντώνης Καρδούλιας ένας απλός Κώος σιδεράς χωρίς να γνωρίζει τα σχέδια των Ιταλών αρχιτεκτόνων έφτιαξε σχεδόν μια παρόμοια εικόνα θα έλεγα ακόμη πιο ωραία. Αυτό για να καταλάβουμε ότι ο ξενολαγνεία δεν είναι πάντα το καλύτερο. Κοιτάξτε τις εικόνες. Η τέχνη και η μεγαλοσύνη των απλών Κώων μαστόρων παρέμεινε και παραμένει πάντα αξιοθαύμαστη. Ας πιστέψουμε και λίγο στον εαυτό μας είμαστε η χώρα που γεννήθηκε ο Ερμής του Πραξιτέλους η Αφροδίτη της Μήλου και τόσα άλλα.

απο fb https://www.facebook.com/groups/835436900211565/?epa=SEARCH_BOX

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.