Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Ξανθίππης Αγρέλλη «Οι Αποσπερίδες του χωριού μου»-Επιλογή και του Μητροπολίτη μας που επισκέφθηκε την έκθεση Βυζαντινών εικόνων

Οι Αποσπερίδες του χωριού μου είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της δημοσιογράφου Ξανθίππης Αγρέλλη που μόλις κυκλοφόρησε και μπορείτε να το βρείτε στο Πολύκεντρο Ν. Θαλασσινού. Πρώτος που το πήρε ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναθαναήλ που επισκέφθηκε την Τετάρτη το βράδυ την έκθεση Βυζαντινών εικόνων της Ε. Ηλιάδου.
Στον πρόλογο του βιβλίου η συγγραφέας γράφει :


Οι ετεροχρονισμένες ιστορίες , οι μυθικοί χαρακτήρες και τα διάφορα γεγονότα, που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το λαογραφικό μυθιστόρημα, αποτελούν απόσταγμα από τις διηγήσεις και τις αποσπερίδες των κατοίκων αλλοτινής εποχής. Ίσως οι μπερδεμένες ιστορίες και οι ανακατεμένες αφηγήσεις , που περιέχουν το στοιχείο της φαντασίας και της υπερβολής να μας θυμίζουν συμπτωματικά κάποιες παρόμοιες , σε διαφορετικά σκηνικά χρόνου και τόπου.
Η επιλογή ονομάτων, από το φυτικό βασίλειο, έγινε σκόπιμα, για να μην θίγεται κανείς.
Η προσπάθεια αυτή, σκοπό έχει κυρίως να αναδείξει τον παλιό, διαφορετικό τρόπο ζωής , που χάνεται, καθώς και τα ήθη και έθιμα, που υπήρχαν και σταδιακά, εξαφανίζονται στο πέρασμα του χρόνου, χωρίς να αναβιώνουν ή να αντικαθιστώνται με άλλα.

Η Ξανθίππη Αγρέλλη, γεννήθηκε στη Ρόδο και μεγάλωσε στην Κω. Μετά τις σπουδές της , συνεργάστηκε εθελοντικά με τα τοπικά ΜΜΕ. Ασχολείται , με την λογοτεχνία και την αρθρογραφία. Όταν δεν εργάζεται , στην οικογενειακή επιχείρηση, προτιμάει να ζωγραφίζει, να κεντάει ή να πλέκει. Της αρέσει, η κηπουρική και τα ταξίδια. Είναι παντρεμένη, με τον επιχειρηματία Δημήτρη Αγρέλλη και έχουν δύο κόρες και δύο εγγόνια. Το λαογραφικό αυτό μυθιστόρημα, είναι η πρώτη της λογοτεχνική προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.