Κορυφαία ημερίδα του Ιππικού Ομίλου για την Θεραπευτική Ιππασία

Κορυφαίας σημασίας ήταν 1η Επιστημονική Ημερίδα Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας που διοργάνωσε ο Ιππικός όμιλος Κω σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΒΣ.
Κεντρικό θέμα η Θεραπευτική Ιππασία και μέθοδοι Hi.k.E.R αλλά και τα οφέλη της θεραπευτικής Ιππασίας σε άτομα με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή ,ΔΕΠ-Υ Νοητική στέρηση κ.α


Ο Ι.Νικολάου (Φυσικοθεραπευτής, MA Special Educationalneeds,senior instructor of TR & Hippotherapy HiK.E.R METHOD ( initiator) National classifier, προπονητής feederation Equestre (f.E.I) Διευθυντής Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε Αντιπρόεδρος ΠΑΣ.Ε.Θ.Ι) τόνισε «... Η θεραπευτική Ιππασία σύμφωνα με την μελέτη της βιογραφίας μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία στην εγκεφαλική παράλυση, μυϊκή δυστροφία.. βλάβες νωτιαίο μυελούς κ.α. Ο κ.Ν. Νικολαίδης (εργοθεραπευτής S.I Senior instructor of TR & Hippotherapy, Hik.E.R method ( initiator) Γ.Γραμματέας Ε.Ε.Θ. Ι.Ι.Ε μέλος Δ.Σ Π.Α.Σ.Ι.Ε.Θ.Ε)  τόνισε ότι «... τα περισσότερα θεραπευτικά προγράμματα που έχουν προταθεί για τον αυτισμό στοχεύουν στην πλήρη αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού, του παιδιού ή του ενήλικα, την στήριξη του ίδιου και της οικογένειάς τους, ώστε να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και προκύπτουν από την διαταραχή...»
Η κ.Κοσσαρή φυσιοθεραπεύτρια μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «... κάποιοι από τους θεραπευτικούς στόχους που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στη σκλήρυνση καταπλάκας είναι ... να βελτιώσουμε την αντοχή του ασθενούς μας όσο γίνεται έτσι ώστε να μην έχουμε εύκολα κόπωση ..να ελαττώσουμε την σπαστικότατα αν αυτή υπάρχει, να δυναμώσουμε τις κεντρικότερες μυϊκές ομάδες...»
Η κ. Ε.Χατζηθωμά, ψυχολόγος – Ειδική παιδαγωγός συντόνιζε την συζήτηση στο πάνελ, όπως και ο προπονητής του Ιππικού Ομίλου Νίκος Φιοράκης 
Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Σ.Μπαραχάνος τόνισε ότι « ..είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφέρουμε πως αξίζει τον κόπο όταν έχεις φορείς στο νησί οι οποίοι ασχολούνται με ιδιαίτερη προσοχή ...... να τους έχεις δίπλα σου και αναμφισβήτητα ο ΔΟΠΑΒΣ δεν μπορούσε ...να μην ανοίξει την αγκαλιά του και να στηρίξει αυτή την πολύ όμορφη διοργάνωση..» (βίντεο)
Αξίζει να σημειώσουμε ότι την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε open day στον ιππικό όμιλο Κω (πρώην στρατόπεδο Σελβέρι)
Σίγουρα μια πρωτοβουλία του Ιππικού ομίλου Κω που αξίζει συγχαρητήρια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.