Θεοφάνια: Ο «θορυβώδης» αγιασμός των υδάτων στην Κάλυμνο -Δείτε βίντεο από Σύμη, Αλόννησο, Λειψούς και Ίο.

Τα Θεοφάνια στα ελληνικά νησιά εορτάζονται κάθε χρόνο με ιδιαιτέρως εντυπωσιακό τρόπο.

Ειδικά στα Δωδεκάνησα και την ακριτική Κάλυμνο, το νησί των σφουγγαράδων το έθιμο ακόμα και φέτος, παρά τα μέτρα για την πανδημία ήταν εντυπωσιακό και … θορυβώδες, καθώς τα καΐκια του νησιού με τις κόρνες τους έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στον αγιασμό των υδάτων.


Το βίντεο έστειλε στο iefimerida.gr ο Αντώνης Καλικάντζαρος κάτοικος της Καλύμνου.


Θεοφάνια σε Σύμη, Αλόννησο, Λειψούς και Ίο
Ανάλογες εικόνες και στον αγιασμό των υδάτων στη Σύμη. Στο γραφικό λιμάνι του νησιού νέοι βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό. Οι συγκίνηση των κατοίκων του Ακριτικού νησιού ήταν μεγάλη.


Και στην Αλόννησο τα Θεοφάνια γιορτάστηκαν διαφορετικά από άλλες χρονιές λόγω της πανδημίας. Ωστόσο και εκεί τολμηροί βούτηξαν στη θάλασσα προκειμένου να πιάσουν τον Σταυρό.


Παρόμοιο σκηνικό και στους ακριτικούς Λειψούς, εκεί όπου ο αγιασμός των υδάτων έγινε δίχως κόσμο λόγω των μέτρων για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού. Δείτε το βίντεο του iefimerida.gr από τα Θεοφάνια στο νησί:


Τέλος με λαμπρότητα, τηρώντας όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό γιορτάστηκε ο αγιασμός των υδάτων και στην Ίο, εκεί όπου αρκετοί βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Γενάρη για να πιάσουν τον Σταυρό, όπως ορίζει το έθιμο.

 

ΠΗΓΗ https://www.iefimerida.gr/ellada/theofania-o-thorybodis-agiasmos-ton-ydaton-kalymno?fbclid=IwAR2eUF5s8E8uhmIdnWNpYeWrmMD6KJqQLbKesqDa6ZZ0ILuXHbEPobR1xAA

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.