Ευχαριστήριο Συλλόγου γυναικών Κω για τους συμμετέχοντες στο αφιέρωμα του ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ

Την Κυριακή 4-12ου πραγματοποιήθηκε στο θέατρο πολυχώρος Σφαγείο, εκδήλωση αφιέρωμα στο έργο ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, από το σύλλογο μας και συνδιοργανωτές τη /β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.

Ο λόγος που επιλέξαμε το μεγαλειώδες αυτό έργο για να τιμήσουμε τον ποιητή, είναι το επίκαιρο νόημα και το δίδαγμα του. - Όταν οι λαοί θέλουν μπορούν.

Και ο λαός μας σήμερα όπως και τότε βιώνει τραγικές καταστάσεις.

Έχοντας καταγράψει στο μυαλό μας αυτό το δίδαγμα , εξοπλιζόμαστε, πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας ,αφυπνίζουμε τη συνείδηση μας μαθαίνουμε να , μετράμε το μπόι μας, αντιλαμβανόμαστε πόσοι μεγάλοι και δυνατοί είμαστε ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. Τα πνευματικά και ηθικά εφόδια μπορούν να μετατραπούν σε όπλα τέτοια που να φέρουν τα πάνω κάτω , να αποτινάξουν από πάνω μας όλα και όλους αυτούς ς που θέλουν να μας κρατούν, μικρούς ανήμπορους, γονατιστούς, αλλά πάνω απ όλα άβουλους.

Ο σύλλογος όλα τα χρόνια της ύπαρξης του γι αυτές τις αξίες πάλευε και εξακολουθεί να παλεύει μέσα από κάθε μετερίζι της ζωής , πολιτικό κοινωνικό, πολιτιστικό, προσπαθεί να αποδείξει μέσα από την καθημερινή δράση για τα μικρά και μεγάλα θέματα πως για να κρατάς το ανάστημα σου όρθιο διεκδικώντας το δίκιο ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ.

Αυτό θέλουμε να μείνει από αυτή την ωραία εκδήλωση που έγινε εκείνο το βράδυ και ήταν αποτέλεσμα της πολύ καλής παρουσίασης που με κόπο και μεράκι έγινε από τη θεατρική ομάδα της σκηνής β' του Πνευματικού Κέντρου , ιδιαίτερα τον Μιχάλη Σβύνο ο που είχε την επιμέλεια και στο Κέντρο Μουσικών Σπουδών Τσαμπίκου Καματερού και όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους.

ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΩ

'

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.